Bir süredir nispeten kaliteli saat alma merakı beni sardı. Üniversite öğrencisi olduğum için ise pek büyük bir bütçe ayırma ihtimalim yok. Yavaş yavaş araştırırken, araştırdıkça saatlere olan ilgi ve merakım artarken bu siteyi buldum. Bir süredir okuyucu olarak site içinde dolaşmakta ve biraz bilgi birikimi yapmaya çalışmaktayım.
Şimdilik hiç saatim yok.

Ancak aklıma takılan bazı kısımlar var.
Otomatik saatlerin bakımları, herhangi bir arıza durumunda karşıma getireceği masraflar ne olabilir/ne kadar olabilir ?
Bu bütçe dahilinde dikkatimi çeken diğer modeller Victorinox Field 26012.CB ve Skagen 233XLSS
Ancak bunların pilli olması (özellikle forumda bir miktar gezindikten sonra:)) soğuk bakmama neden oldu. Tabi yine sizden alacağım tavsiyeler doğrultusunda bunları da silmiş değilim.
Bunlar yanında Seiko 5 serisinin SNK809K2 modeline oldukça ısındım diyebilirim. (kayışını deri ile değiştiririm alır almaz tabi)
Son olarak Vostok Komandirskie Classic modelleri oldukça güzel göründü gözüme. Ancak gerek kalite kaygısı gerek saatlerin büyük olması düşündürüyor beni.
Velhasıl kafası karışmış acemi bir saat meraklısı olarak tavsiye bekliyorum

200 lira seviyesine kadar farklı tavsiyelere açığım