bu forumu bulduguma cok sevindim - kendi cahilligim. Bir acik arttirma sitesinde Turk bir uyeden saat alirken saatlerin teknik konularinda ne kadar eksik kelime dagarcigim oldugunu farkedip Turkce bir saat forumu ararken bu forumu buldum.Iyiki bulmusum. WUS uyesiyim, 7 yildir gurbette oldugumdan ve de bu hobbye 3 sene once basladigimdan Ingiizce hala agir basiyor.
Umarim burada bu degerli hobbymizi ( takinti da diyebilirim kendim icin ) paylasirken birbirimizden daha cok sey ogrenebiliriz. Bu foruma yeni uyeyeyim ama ozellikle vintage saatler konusunda ortalamanin uzerinde bilgim olduguna inaniyorum, ozellikle Meylan hanedanliginin saatcileri ve markalarina ozel bir ilgim var ( Maison de Piguet et Meylan, C.H. Meylan, Lemania, Meylan, A.R & J.E Meylan, Glycine). Ingilizce de ' Swissophil' denilen gruba giriyorum zannedersem, Isvicre saatlerine olan fanatizmim yuzunden

3 duzine kol saatim ( bunlardan 10u otomatik digerleri kurmalidir ) ve 3 cep saatim var koleksiyonumda.
Fazla uzatmayayim ve koleksiyonumdan bazi parcalarla ' Merhaba ' diyeyim:
A.R & J.E Meylan imzali,Marius Meylan'in Lemaniasi tarafindan ilk defa 1942 de uretilen Chr 27 C 12 nam-i diger Ay'a giden saat ,Omega 321 kalibre olarak da bilinir.

Ilk defa 1952 'de Glycine tarafindan uretilen 24 saat kadranli, GMT fonksiyonu ve entersan bir saniye durdurma ( hack ) ozelligi olan bir saat. Bu model 1962-67 yillari arasinda uretilmis olan bir model. Vietnam Pilotlari saati olarak da bilinir.( Bu markanin CEO'su ile roportajim var bu hafta WUS'da, ilgilenen varsa o forumdaki nickimde zyk1on )

Dunyanin ilk otomatik kol saati: Harwood, 1920 ve 1923 patentli , 1931'deki iflasina kadar sadece 30,000 adet uretilmis, bumper otomatik denilen mekanizma:

Daha sonra Glycine ve diger vintage bolumlerinde de gorusmek uzere, saygilar - selamlar
Emre