ankerhemmung » 25 Ağu 2013, 02:47
Bu foruma kısa bir süre önce "hemmung" kullanıcı adıyla katılmıştım. Yeniden katılmam gerekiyormuş. Harddisc'lerde sorun giderilirse yine bir karışıklık çıkmasın diye bu defa "ankerhemmung" kullanıcı adıyla yeniden kayıt oldum. Özellikle eski antika cep saatleri ile evde amatör olarak ilgileniyorum. Bunların hata ve bozukluklarının ne olduğunu anlayabiliyorum. Ekleme ve uydurma parçalarla bir kısmını tamir de edebiliyorum. Zembereklerini, pandül-balans yaylarını değiştirebiliyorum. Bu saatleri söküp yeniden birleştirebiliyorum. Kasa düzeltme, metal kaynak, saatçi tornasında parça çekme, taş çakma, pandül ayağı değiştirme (kullandığım bazı isimler yanlış olabilir kusura bakmayınız) gibi işleri henüz yapamıyorum. Özellikle anahtar kurmalı cep saatlerini, osmanlı pazarı için imal edilmiş 3 kapaklı saatleri toplamaya çalışıyorum. Bunların çalışmayanlarını, parçaları eksik olanlarını ve hatta bu saatlerin sadece kasa, kadran ve parçalarını arıyorum. Bozuk olmayanların yüksek fiyat istenmeyenleri ile de ilgileniyorum. İleride antika saatçi alet ve edevatı toplamayı ve hatta ikinci el bir saatçi tornası almayı düşünüyorum. Yeni saatlerle hiç ilgilenmiyorum. Kol saatlerinin de sadece yine eski ve antika olanları ile ya da "mariage" dediğimiz cinsleri ile ilgileniyorum. İnternette bulduğum yazıları okuyarak, saatleri parçalayıp yeniden toplarken bir kısmını hatta bozarak bilgimi ilerletmeye çalışıyorum. Eski olanı ve artık unutulanı yeniden hayata çağırabilmek güzel bir şey. Bir saati parçalayıp, temizleyip, eksiğini gediğini tamamlayıp, son parçasını da takıp kurunca makinasının tık-tık çalışmaya başladığını görmenin keyfi başka hiç bir şeyde yok. Saat tamiri ile amatörce ilgilenmek ayrıca insanı sabıra, özene yönlendiriyor. Felsefe ve düşünmeye yol açıyor. İhtiyarlamayı yavaşlatıyor. Herkese tekrar merhabalar...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"