Selam arkadaşlar
29 yaşında yaz sonu Avustralya'ya gitmeyi planlayan bir makine mühendisiyim. Forumu tesadüfen buldum ve saygın ortamınız çok hoşuma gitti bir kaç gün inceledikten sonra üye olmaya karar verdim. Forum sayesinde saatlere bakışım biraz farklılaştı, şimdiye kadar armani, diesel, calvin klein gibi markaların saatlerini takip ederken burada defalarca okuduğum "saat markalarına bakın" tavsiyesi üzerine artık bu markalardan soğudum. Yalnız hala otomatik ve kinetik saatlere quartz'lara göre çok daha fazla ilgi olmasını anlamış değilim. Mekaniğe ilgim olsa da pille çalışacak basit sistemlerin daha uzun ömürlü ve bakıma çok daha az ihtiyacı olan sistemler olduğunu düşünüyorum. Sizi otomatik ve kinetik saatlere iten şeyleri yazarsanız çok sevinirim. Bir de şöyle foruma biraz ters gelebilecek bi sorum var. Malumunuz ülke şartlarında parasının hesabını tutmak zorunda olan %99'luk kesimdeyiz temel amacı zamanı göstermek ve tarzı, beğeniyi yansıtmak olan saatlere 4 haneli rakamlar ödemek sizce ne kadar mantıklı. Gerçekten beğendiğim bir kaç model bu seviyelerde ve açıkcası saatlere onca para ödemeye mantığım izin vermiyor.
Hepinize iyi günler.