TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

T羹m Horoloji Sevdal覺lar覺na Selamlar...

Yeni yelerin Kendilerini Tan覺tabilecekleri B繹l羹m
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. L羹tfen Forum Kurallar覺m覺za zen G繹sterelim. T羹m Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Payla覺m Yapabilmeniz 襤癟indir.

Forumlar覺m覺za Kay覺t Olduktan Sonra Kendinizi Tan覺tman覺z T羹m yelerimizi Memnun Edecektir.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

T羹m Horoloji Sevdal覺lar覺na Selamlar...

Mesaj Khronos » 10 Eyl 2014, 23:43

Saatini havaalan覺nda X-Rayden ge癟irirken kutudan g繹z羹n羹 ay覺ramayan,
Saatini ampule tutarak 覺覺klar覺 kapatan,
Kavga ihtimalinde ilk i olarak saatini 癟覺karan,
Ve bunlar gibi daha sayamayaca覺m nice harekete imza atan t羹m horoloji merakl覺lar覺na ve sevdal覺lar覺na selamlar覺m覺 iletirim.

Sevgili TSF Ailesi,

Bug羹ne kadar gerek yurtd覺覺 gerek yurti癟i forumlarda y覺llarca takip癟i olarak gezinen ben, art覺k kat覺l覺mc覺 olmaya karar vermi bulunmaktay覺m.

Kuru bir selam ve k覺sa bir tan覺tma yerine kendimi sizlere biraz daha deta detayl覺 bir ekilde tan覺tmak isterim.

Ben Berker.
襤stanbul da ya覺yorum, ya 35 ve evliyim. Makina M羹hendisiyim ve Uluslararas覺 bir enerji firmas覺nda Yat覺r覺m M羹d羹r羹 olarak 癟al覺maktay覺m. Yar覺mac覺 arkadalara baar覺lar da dilerim :)

Saat merak覺 nas覺l balad覺 sorusuna cevap vermek gerekir diye d羹羹n羹yorum:
Saat merak覺 Almanya da yaayan halalar覺m覺n T羹rkiye ye yaz tatillerinde getirdii atarili Casio ile balad覺. Daha sonra 襤ngiltere de 癟al覺an babam覺n T羹rkiye ye d繹nerken binmi olduu Boeing Jumbo u癟akta ald覺覺 ayn覺 u癟a覺n bir saat haline b羹r羹nm羹 hali ile devam etti:) Bir sonraki saatim Casio G-Shock oldu. Ortaokul balar覺nda BJK GS derbisini izlerken biraz da f覺rsat癟覺l覺k yaparak babam覺n fanatik Beikta l覺 olmas覺ndan yararlanarak ma癟覺 kazan覺rsak saat al覺r m覺s覺n? sorusuna evet diyen babam ma癟 sonunda kendini saat癟ide bulmutu.

Lise y覺llar覺 geldi. 79-80 kua覺 hat覺rlayacakt覺r. Camel Trophy saatler o y覺llarda Camel Trophy yar覺lar覺n覺n da etkisiyle oluk癟a pop羹lerdi. G-Shock saatimi bir arkada覺ma satarak taba renginde deri kay覺l覺 bir Camel Trophy sat覺n ald覺m. G羹zel, pahal覺 ve haval覺 bir saatti, en az覺ndan o g羹n i癟in. Ancak bu saatin 繹mr羹 fazla olmad覺.

Formula 1 merak覺m 羹niversite y覺llar覺nda tavan yapm覺t覺.Yar覺覺n yap覺ld覺覺 Pazar g羹nleri beni evden 癟覺kartmak imkans覺z hale gelmiti. Art覺k mekanik saat alma zaman覺 gelmi ve o y覺llarda Formula 1 merak覺mla beraber Tag Heuer almam gerekiyor gibi d羹羹n羹yordum. renci olduumdan dolay覺 arabaya benzin mi kenara saat paras覺 m覺 ikileminde saat paras覺 a覺r basan taraf oluyordu. Tag Heuer Carrera chronograph 癟elik bilezikli calibre 16 bir saat ald覺m. niversite y覺llar覺m覺 bu arkada覺mla g羹le oynaya ge癟irdim.

niveriste sonras覺 Amerika ya MBA yapmaya gittim. Vizyonu geniletirken doal olarak saat vizyonum da geniledi, ve Bostan da bulunan bir maazadan spontane bir ekilde Rolex Submariner alarak 癟覺kt覺m. B羹t癟edeki delik en az Amerikan pizzalar覺 kadar b羹y羹kt羹...

Hala saklad覺覺m bir sonraki saatim her T羹rk askerinin koluna takt覺覺 bir "Casio Asker Saatiydi"; Casio F-91W. Kim unutabilir ki bu saati :)

T羹rkiye ye d繹nd羹m, ie balad覺m ancak d羹 art覺k yakamdan diyen babam y羹z羹mden araba almak bana d羹m羹t羹. O Rolex kendini bir MINI Cooper i癟in feda etmiti. Rolex' i 癟ok da 繹zlediimi an覺msam覺yorum.

Evlilik 癟anlar覺 sava 癟anlar覺 gibi 癟al覺yordu. Nerdeyse ikisi de ayn覺 ey. Kazansan da hasar ka癟覺n覺lmaz :D
B羹t羹n evlilik masraflar覺 i癟erisinde 襤bo nun Dertler derya olmu, ben de bir sandal ark覺s覺ndaki sandal misali olan ben batmamaya 癟al覺覺yor, yeni bir saati bir baka bahara erteliyordum. Bir bahar IWC Aquatimer, bir bahar Omega Planet Ocean bir dier bahar da IWC Portuguese Yacht Club oluyordu 羹midin ad覺...

Dert deryas覺nda kara g繹r羹nmeye balam覺t覺. Hi癟 akl覺mda olmayan bir ekilde Gerald Genta abimizin parma覺 olan IWC Ingenieur Mission Earth al覺p 癟覺km覺t覺m. Temiz kullan覺lm覺 bir saatti, temizdi ama 羹midin tam kar覺l覺覺 bu deildi. 襤lk f覺rsatta sataca覺m覺 bile bile...

2013 sonlar覺nda irketteki yeni pozisyonum belli olduunda IWC nin helvas覺n覺 en k覺sa s羹rede yiyeceimi biliyordum...Nas覺l bilirdiniz? 襤yi bilirdik. Hakk覺n覺z覺 helal ediyormusunuz? Ediyoruz :D

2014 ba覺nda Panerai PAM312 sol bilekte yerini alm覺t覺. 1950 kasay覺 y覺llar 繹nce ilk g繹rd羹羹mde ilk at覺 filmin ad覺. Maazadan elimle paketle ayr覺l覺rken tarihler sanki 23 Nisan ocuk Bayram覺n覺 g繹steriyordu. Ocak ay覺n覺n ortas覺nda erkenden gelmiti.

B羹y羹k aklar genellikle kavuamayan a覺klar覺n yaad覺覺 eyin ad覺yd覺. Ben kavumutum ama bir terslik vard覺. Ak覺n azalmas覺 gerekiyordu. yle olmuyordu lakin. Ve sadece 9 ay sonra TSF ye 羹ye olmamdan sadece 1 g羹n sonra bu ak覺 tazelemeye spontane bir ekilde karar verdim. 1950 kasa ile ak覺n devam覺 PAM305 oldu. Panerai Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Titanio. Umar覺m bu ak en az ad覺 kadar uzun s羹rer...

Umar覺m sizleri fazla s覺kmadan anlatabilmiimdir hikayemi...

Bug羹ne kadar okudum, art覺k yazma vaktidir...
To be classic is to be universal and TIMELESS...
Kullan覺c覺 avatar覺
Khronos

Ya: 46
Kay覺t: 09 Eyl 2014, 00:20

Re: T羹m Horoloji Sevdal覺lar覺na Selamlar...

Mesaj KKaraku » 11 Eyl 2014, 00:20

Ho geldiniz, tan覺ma yaz覺n覺z覺 keyifle okudum elinize sal覺k.

Keyifli forumlar dilerim.
" 襤nsanlar hangi d羹nyaya kulak kesilmise, 繹b羹r羹ne sa覺r..! " / 襤smet ZEL
Kullan覺c覺 avatar覺
KKaraku

Ya: 34
Kay覺t: 12 Kas 2011, 18:51

Mesaj altinparmak » 11 Eyl 2014, 00:20

Guzel yazi tskler
Kullan覺c覺 avatar覺
altinparmak

Kay覺t: 08 Eyl 2014, 18:03

Mesaj Architecte » 11 Eyl 2014, 00:36

Ho geldiniz. Ben feneri saatime tutup 繹yle yataa giriyorum. Bir s羹re par覺ldamas覺 癟ocuk gibi sevindiriyor beni.

Yaz覺n覺z 癟ok i癟li hisli ve samimi. :thumbup:
Tecr羹be, hayatta yediimiz kaz覺klar覺n toplam覺d覺r'
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Ya: 52
Kay覺t: 11 Nis 2014, 00:56

Mesaj mlm » 11 Eyl 2014, 00:47

Ho geldiniz Berker, PAM305 i癟in tebrikler, g羹le g羹le kullan覺n :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj zfr » 11 Eyl 2014, 01:05

Ho geldiniz :champ:
"Saatin kendisi mekan, y羹r羹y羹羹 zaman, ayar覺 insand覺r... Bu da g繹sterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullan覺c覺 avatar覺
zfr

Ya: 42
Kay覺t: 03 Eki 2011, 18:49

Mesaj Ozgur » 11 Eyl 2014, 11:27

Hos geldiniz :thumbup:
Festina lente
Kullan覺c覺 avatar覺
Ozgur

Ya: 50
Kay覺t: 19 Eki 2010, 19:05

Mesaj onatozer » 11 Eyl 2014, 13:39

Ho geldiniz, horoloji sevdal覺s覺 laf覺 癟ok houma gitti :thumbup: Fakat sizinki de bizimkiler de art覺k sevdadan kronik vakaya d繹n羹m羹 durumda. :D Yaz覺n覺z覺 keyifle okudum, Pam'覺n g羹zel karelerini merakla bekliyorum. Keyifli forumlar :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Sonraki

D繹n TSF yelerimiz & Tan覺ma - Member Introductions

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners