TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

MioPrivato olarak Merhabalar

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

MioPrivato olarak Merhabalar

Mesaj MioPrivato » 13 Tem 2015, 19:32

Herkeze merhabalar,

Adim Fatih, 26 yasindayim ve su anda yurt disinda kaliyorum. Daha dogrusu Hollandada dogdum buyudum ve hala burada yasiyoyurm.
Uzun yillardir saatlere merakim vardir ve gecen yillar icerisinde gayet guzel bir koleksiyon kurabildigime inaniyorum.
Tabiki hic bir zaman yeterince saatim oldu diyemiyecegim cunku mutlaka istedigim birseyler cikiyor herzaman.
Malum, Avrupada saat bulmak biraz daha kolay oluyor Turkiyeden.

Bu yil icerisinde evlenip Turkiyeye tasinmayi planliyoruz esimle beraber. Herzaman forumlara katilmaktan buyuk bir zevk almisimdir ve oyuzden bu forumada uye olmaya karar verdim. Devamli birseyler paylasmaya gayret edecegim sizler icin.

Biraz koleksiyonum hakkinda bahsetmek istiyorum. Sonuc olarak hepimiz saat merakimizdan dolayi buradayiz.
Ozellikle uzerinde durdugum marka yok aslinda ama genel olarak Omega, Longines, Leonidas, Jaeger LeCoultre, Heuer ve Chronograph Suisse gibi markalara bakiyorum. Aslinda markadan ziyade mekanizmalara bakarak karar veriyorum. Daha cok Chronographli saatleri tercih ediyorum.
Gayette guzel birkac tane bulabildigimi dusunuyorum. Ornegin Omega Monopusher cal. 33.3, Longines 13zn, Heuer valjoux 72, Breitling Datora gibi saatlerim var koleksiyonumda. Suanda 25 yakin marka ile 80 tane saat var koleksiyonumda ve birkactanesini degistirmeyi dusunuyorum.
Nekadar vintage odakli olsamda bagzen modern saatlere gozum kayiyor.

Daha cok anlatacaklarim var ve zamanla anlatirim :).

Simdilik sizlere guzel bir Zenith paylasmak istiyorum. En son olarak bu saati aldigim icin paylasiyorum.
Zenith Elite Class Dual Time. Limitli seridir ve bendeki numara 23dur. Hosuma giden kismi, kasasinin buyuk olmasi (43mm)
ve abartili kadrana sahip olmamasi. Ve tabiki power reserve indicator ayri bir hava katmis saate.

Herkeze selamlar gorusmek uzere :)

Resim
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Re: MioPrivato olarak Merhabalar

Mesaj zafeer » 14 Tem 2015, 12:29

Hoşgeldiniz diğer saatlerinizide merakla bekliyoruz
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj MioPrivato » 14 Tem 2015, 19:36

@Zafeer, Hosbulduk sagolun.

Birkac hafta once Italyadaydim is gezisi icin. Ve Italyada herzaman sansim yolunda gitmistir.
Yine guzel bir saat buldum. Tivoli sehrinin lokal pazarinda.

LeCoultre Power Reserve. JLC cal. 481 ''Bumper'' otomatik mekanizmali.
Dunyanin en ilk Power Reserve gostergeli otomatik mekanizmasi olarak biliyo.
Saat gayet iyi durumda yasina gore, 1948 uretimi. Siyah kadrani ayri bir hava katmis.
Simdilik uzerinde siyah bir band var fakat ben bunu kahverengi ile degistirecegim.
Nedense altin renkli ve siyah kadrani saatlere kahverengi bandin daha guzel yakistigini dusunuyorum.

Turkcemdeki eksiklikten dolayi kusura bakmayin. Malum, farkli dilleri bir arada ogrenmek zorunda kalinca eksiklik olabiliyor :)

Resim

Resim

Selamlar
En son MioPrivato tarafından 16 Tem 2015, 17:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Mesaj MertYe » 15 Tem 2015, 01:46

Öncelikle hoş geldiniz. Benim merak ettiğim bir konu var paylaştığınız JLC otomatik olarak geciyor mekanizma üzerinde de zaten automatic diye belirtilmis fakat ben nedense rotoru göremedim. Automatic yazan kısım ise rotor ortada bir noktaya sabit olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Paylaşım için :champ:
En son MertYe tarafından 15 Tem 2015, 09:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Clk » 15 Tem 2015, 06:52

25 marka ve 80 saat :shock: Merakla bekliyoruz :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 15 Tem 2015, 14:10

Hoş geldiniz :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj MioPrivato » 15 Tem 2015, 21:46

@MertYE @Clk @mlm Cok tesekkur ederim Hosbuldum :thumbup: :champ:

@MertYE

Evet normal sartlarda otomatik saatlerde rotor orta noktaya baglidir.
Fakat ''Bumper/Hammer'' Automatic oldugu zaman baglanti noktasi kenardada olabiliyor.
Dikkat ederseniz zaten Rotor 360 donebilen bir rotor degil. Yayli ekleri ile carpip (bumper) geri obur tarafa donuyo.
Yani hemen hemen 270derece donebiliyor sadece. Bu saatlerin en guzel yanida, taktigin zaman kolunda rotorun bumper kisimlarinin carpip geri dondugunu hissedebiliyo olman. :D

Ek olarak bugun kolumdaki Omega Single Button Monopusher Chronograph saatini gostermek istiyorum.
Cok nadir bulunan Omega cal. 33.3 CHRO mekanizmalidir. Uretim yili 1932 olan bu Omeganin kasasi tam 37mmdir.
Yakinda bi kontrol icin saatcime goturecegim. Ozaman mekanizma fotograflari cekip yuklerim.

Resim
En son MioPrivato tarafından 16 Tem 2015, 17:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Mesaj platinum » 16 Tem 2015, 09:55

Hoşgeldiniz MioPrivato. Saatlerinizi merakla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
platinum

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners