TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatseverlere Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatseverlere Merhaba

Mesaj pavese » 30 Ağu 2010, 19:17

Tüm saatseverlere merhaba,

İstanbul'da oturuyorum, 37 yaşındayım ve denizciyim. 90'lı yıllarda birkaç sene Dökme Yük gemilerinde Uzakyol vardiya zabiti olarak çalıştıktan sonra denizi bıraktım. yaklaşık 9 yıldır denizcilikle ilgili bir firmada ofiste çalışıyorum.

Saat merakım ufak yaşlarımdan itibaren başladı. İlk merakım 6 yaşında sünnet olduğumda o dönem yurt dışında bulunan uzak akrabalarımdan gelen hediye saatlerdi. Hatırlıyorum kaliteli sayılacak 3 adet hediye saati koluma takıp fotoğraf çektirmiştim.

Gemide çalışırken saatlerle ilgili ilginç bir anım, Güney Afrika'dan aldığım isimsiz bir saatti. Amerika'ya seyir yapıyorduk ve değişen hava koşulları ve sıcaklıklarına göre köprüüstünde vardiya tutarken saatin kadranı yeşilden, sarıya, maviden siyaha, kahverengiden turuncuya renk değiştiriyordu. 97 yılında bir gemi seferinden ayrılırken washington free shop'tan aldığım swatch scuba "truck driver" modelini daha sonra arkadaşımın kore'den aldığı japon malı (şimdi çoğu sadece japon mov.) seiko 5 scuba 150 m. değiştirmiştim ve o saati yıllarca zevkle takmıştım.

Daha sonra karaya geçince yine evlenirken aldığım bir swatch scuba saati olan "high water line" daha çok saat alma merakım başladı. Çoğunlukla sık sık yeni seri çıkaran swatch'dan special serilerden (james bond, olimpiyat, istanbul kültür başkenti vb.) olmak üzere pek çok saat aldım. Çok sevdiğim scuba chrono olup aynı zamanda loomi özellikli olan "ocean trip" modeli, yine klasik sayılabilecek beyaz metal "moon face modeli var.

Hepsinden bahsetmeyeyim, zamanla takarak "bugün ne takıyorsunuz" bölümüne koyarım. Yaklaşık 27 - 28 adet saatim var. 2 tanesi otomatik bir tane kurmalı eski gilda marka, gerisi pilli analog veya dijital.

Bu saat hayatımın ilk bölümü,

Sonrasında ise intertnetin yaygın kullanımı ile bir gün tesadüf denk geldiğim donanım haber saat forumunda ilk olarak ytuna'nın yazdıkları ile başlayan daha derinlemesine saat merakım, diğer kullanıcıların yazdıkları ile merakım mekanik saatlere daha çok kaymaya başladı ve yazdıklarından daha önce bilmediğim pek çok marka ve mekanizmalar hakkında bilgi edindim. Daha sonra keşfettiğim bu saat forumunda da insanların sıcak paylaşımını gördüm ve vitrinlerde bile zor gördüğüm saatleri insanların kollarında görmek ilginç bir paylaşım oldu.

hamilton, omega, maurice lacroix, longines, zenith, jaeger, breitling, orient, citizen, seikoların scuba modelleri, yine rolex milagauss ve sea dweller, power reserve göstergeli tissot le locle ve başka şimdi adını sayamadığım pek çok marka ve model var. Tabii henüz hiçbirini alabilmiş değilim. Bazen bu kadar pilli saat alacağıma bir Hamilton veya Omega alsaymışım diyorum. Ama bunlar da benim için bir dönem oldu. Hepsinin ayrı hatırası var. Ancak artık ömrüm oldukça, açacağım yeni sayfada yukarıda saydığım saatlerden almaya çalışacağım.

Netbook'un şarjı bitiyor, hayırlı iftarlar diliyorum.

sevgi ve saygılarımla

bu da ben ve bebeğim.

Resim
En son pavese tarafından 31 Ağu 2010, 15:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
pavese

Re: Saatseverlere Merhaba

Mesaj Jazz » 30 Ağu 2010, 20:08

Foruma hoşgeldiniz..Maşallah delikanlı çok yakışıklı.. :)
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj mlm » 30 Ağu 2010, 21:03

Foruma hoşgeldiniz Pavese.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 30 Ağu 2010, 22:34

Saatler ile ilgili yazabilecegin bu kadar güzel hikayen varken Rolex olsa ne olur Jaeger olsa ne olur. Önemli olan saatlerimizin markasi yada faturasinin ne kadar oldugu degil. Hangi marka yada model olursa olsun onlardan aldigimiz sahsi tatmindir.

Belirtmis oldugun gibi tüm saatlerin ayri bir hatirasi var ve bu hatiralara hayatimizin bir parcasi olarak saygi göstermemiz gerekiyor.

Ben tekrardan hosgeldin demek istiyorum ve aktif olacagini ümid ediyorum. Saatlerinin resimlerini cekerek bizler ile paylasabilirsen seviniriz.

Iyi forumlar dilerim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 30 Ağu 2010, 22:40

Bu arada affina siginarak fotografta ki büyük bir yanlisi düzeltmek istedim :D

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 31 Ağu 2010, 08:50

Pavese TSF'ye ve aramıza hoşgeldin. Detaylı ve samimi tanıtım mesajın için çok teşekkürler. DH'de saatler konusunu açan yctunada forumumuzun üyelerinden. Fotoğraf çok güzel, bizlerle paylaşman büyük incelik. Allah analı babalı büyütsün. Forumlarda görüşmek üzere.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sedir » 31 Ağu 2010, 11:06

Hoşgeldiniz. Artık birer-ikişer (resimde olduğu gibi!) saatlerini görmek dileğiyle.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 31 Ağu 2010, 12:10

Merhalar hoşgeldiniz,sanırım siz de çift saat takıyorsunuz ( ee tabiki 28 taneyi üzmeden sıra ile kullanmak için 2'li hatta 3'lü kombinasyonlar gerekebilir :) )
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners