TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hollanda'dan Herkese Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hollanda'dan Herkese Merhaba

Mesaj rover » 05 Eyl 2010, 09:43

Ismim Ahmet Dolunay. Hollanda'da ikamet ediyorum. Asansör isindeyim. Saatlere karsi asiri bir ilgim var. Umerim bu ilgimden dolayi burada düsman yada rakip olarak görülmem.

Ufak bir kolleksiyonum var. En cok sevdigim saatim quarz olmasina ragmen Tissot Michael Owen SE. Zaman icerisinde insallah bazi resimleri paylasabilirim.

Sadece paylasim yaptim diye banlanmamayi ümid ederim.

Iyi pazarlar dilerim efendim.
Kullanıcı avatarı
rover

Re: Hollanda'dan herkese merhaba

Mesaj sedir » 05 Eyl 2010, 09:45

Merhaba Ahmet Bey.
Hoşgeldiniz.
Neden yasaklanabileceğinize dair cümleler kurdunuz bilemiyorum ama resimli paylaşımlarınızı bekleriz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 05 Eyl 2010, 10:57

rover yazdı: Saatlere karsi asiri bir ilgim var. Umerim bu ilgimden dolayi burada düsman yada rakip olarak görülmem.

Sadece paylasim yaptim diye banlanmamayi ümid ederim.

Ahmet Bey

hosgeldin sefa getirdin de bu nasil bir giristir? Sizce böyle bir merhaba yazisi normal mi?

Hakaret etmedikce, TSF forum kurallarina aykiri bir durum ortaya cikmadikca neden böyle birsey olsun anlayamadim?????????????????

Lütfen foruma karsi biraz daha yapici ve positif bakalim. Bugüne kadar bu forumdan kimse atilmadi.

Kurallar dahilinde iyi forumlar :!:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 05 Eyl 2010, 11:13

Hosgeldiniz sayin rover.

Saatlerinizi merakla bekliyoruz!
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj rover » 05 Eyl 2010, 12:04

sicak ve dikkatli karsilamalara tesekkür ederim.

watchseek, uhrforum, watchlounge, watchtime, vacheronforum, rolexforum v.s. gibi onlarca forumu takip ediyorum. Artik eskisi gibi iyi olmasada kendi dilimde de bir foruma üye olmaliyim dedim. Üye olduktan 1-2 gün sonrada forumdan atildim. küfür etti hakaret etti demeyin sakin. Tek söyledigim sey özel yaptirdiklarini zannettikleri saatin aynisinin yari parayla satildigini bildirmek kaziklanmalarini önlemekti. Saatin resimlerini hatta sketchlerini bile gösterdim. Link verdim. Iyilik et kötülük bul diye buna denir. Bana rakipmisin sen dendi, onlardan birimisin (onlar kimse) dendi, belki maddi durumun yok ama gibisinden sacma sapan cümleler dendi, senin vasfin ne ki dendi ve suclu ben oldum.

Forumu sabahtan beri inceliyorum. Seviyeli ve saygili bir forum. Elimden geldigince aktif olmaya ve bildiklerimi paylasmaya calisacagim.

Iyi pazarlar olsun.
Kullanıcı avatarı
rover

Mesaj Bond » 05 Eyl 2010, 13:19

Rover TSF'ye hoşgeldin.

Garip bir merhaba mesajı olmuş ama açıklama yapmışsın. Burada durup duruken üye banlanması gibi birşey daha açıldığı günden beri olmadı. Sadece 2009 yılında forumun ilk ayında kendi istekleri ile forumdan kaydını sildiren 4-5 kişi oldu ve daha sonra buraya girip bazı üyelere küfür eden bir kişinin üyeliği silindi. Forum ve genel ahlak kurallarına uygun hareket edildiği sürece böyle bir durum zaten hiç bir yerde olmaz.

Atıldığını belirttiğin forumu ve hakkında bilgi verdiğin saati tahmin ediyorum, senin açından hoş olmayan bir durum elbette ama demek ki verdiğin bilgiler ve link hoşa gitmemiş. TSF'nin çizgisi belli, bu tarz konular hem bizi ilgilendirmez hemde muhatap almak istemiyoruz, diğer yerler hakkında burada konuşmaz isen memnun olurum. Satış fiyatı, ürün değer, kar oranı vb konular alıcıları ve satıcıları ilgilendirir, ben bu konularda yorum yapmam.

Forum konularını inceledikçe görürsün bizimde yakınlarda bazı markalardan Special Edition bir saat yaptırma düşüncemiz var. Bazı araştırmalar yapıyoruz, bu sebeple bahsettiğin markaları bizimlede paylaşırsan bilgimiz olur ve dikkatli davranırız. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj rover » 05 Eyl 2010, 13:43

Efendim sütten agzim yandi yogurdu üfleyerek yemek istiyorum. Dolayisi ile kabak cicegi gibi acildim forumdan atildim. Simdi ne yapacagimi bilmiyorum.

Efendim, saat sektörü genis ve bir sürü tüccari var. Bu isi gercek anlami ve kalitesi ile yapan firmalar belli zaten. Bir de bu isin tüccarlari var. Uzakdogu malini getirip ikinci kalite swiss makineler ile toplarlar ve ucuz fiyatla satarlar. He arada ki fark bu yönde bir karar vermeye deger mi o kisinin tercihi.

Ben Hollandada yasadigim ve Hollandalilarin ne kadar tüccar oldugunu bildigimden -beni bir Hollandali tüccar yetistirdi- internette cok derin arastirmalar yaptim. Hollanda saat forumlarinda cok farkli markalar okudum. Bunlardan bir tanesi ise http://www.signswatchmovements.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 firmasidir. Bu firma uzak dogudan getirdigi kasa, cam ve kadranlar üzerine yine kendi sitesinde göreceginiz DEPA denen makineleri uygulayarak komple saat servisi verir. DEPA denilen mekanizma üreticisi Lum-tec gibi düsük bütceli otomatik saatlere mekanizma servisi veriyordu. Mekanizmalarda yasanan teknik problemlerden dolayi bir cok firma ile anlasmalari iptal oldu. Bu mekanizmalar ETA orijinallerine oran ile %30-%40 daha ucuz ve uzakdogulu mekanizmalardan da yaklasik %50-%100 daha pahalidir. ETA olmasin ama Cin mali kadarda kötü olmasin = DEPA diyebiliriz. Konusmak istemediginiz Brequet yada Blancpain kalitesi diye iddia edilen asagida ki saat bu yolla elde edilmistir ve degeri 170 ile 220 Euro arasindadir.

http://img409.imageshack.us/img409/726/ ... 756498.png

Bu site saat isi icerisinde olmayanlarin ilk adresidir. Ickler-Almanya'da benzer servisi vermektedir. Daha profesyoneldir, daha kalitelidir ama pahalidir. Su an ismini anmak istemedigim bir cok firma da bu tip isler yapar. Projenizi hayata gecirme sürecinde yardim edebilecegim birsey olursa bildigim kadari ile yardimci olurum.

Dikkat etmeniz gereken saat üreticileri yada saat distrübütörleri ile calismanizdir. Biraz pahali olsun ama ne aldiginizdan emin olun.
Kullanıcı avatarı
rover

Mesaj Clk » 05 Eyl 2010, 13:49

Kendimi tutamayacagim. Muhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaahahahahahaha :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bunlari söyledin diye seni attilarsa anlamamak mümkün degil...... Sen Kral Ciplak hatta culsuz diye saray zannedilen viranede bagirirsan atarlarda, vururlar da :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners