Efendim sütten agzim yandi yogurdu üfleyerek yemek istiyorum. Dolayisi ile kabak cicegi gibi acildim forumdan atildim. Simdi ne yapacagimi bilmiyorum.
Efendim, saat sektörü genis ve bir sürü tüccari var. Bu isi gercek anlami ve kalitesi ile yapan firmalar belli zaten. Bir de bu isin tüccarlari var. Uzakdogu malini getirip ikinci kalite swiss makineler ile toplarlar ve ucuz fiyatla satarlar. He arada ki fark bu yönde bir karar vermeye deger mi o kisinin tercihi.
Ben Hollandada yasadigim ve Hollandalilarin ne kadar tüccar oldugunu bildigimden -beni bir Hollandali tüccar yetistirdi- internette cok derin arastirmalar yaptim. Hollanda saat forumlarinda cok farkli markalar okudum. Bunlardan bir tanesi ise
http://www.signswatchmovements.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 firmasidir. Bu firma uzak dogudan getirdigi kasa, cam ve kadranlar üzerine yine kendi sitesinde göreceginiz DEPA denen makineleri uygulayarak komple saat servisi verir. DEPA denilen mekanizma üreticisi Lum-tec gibi düsük bütceli otomatik saatlere mekanizma servisi veriyordu. Mekanizmalarda yasanan teknik problemlerden dolayi bir cok firma ile anlasmalari iptal oldu. Bu mekanizmalar ETA orijinallerine oran ile %30-%40 daha ucuz ve uzakdogulu mekanizmalardan da yaklasik %50-%100 daha pahalidir. ETA olmasin ama Cin mali kadarda kötü olmasin = DEPA diyebiliriz. Konusmak istemediginiz Brequet yada Blancpain kalitesi diye iddia edilen asagida ki saat bu yolla elde edilmistir ve degeri 170 ile 220 Euro arasindadir.
http://img409.imageshack.us/img409/726/ ... 756498.png Bu site saat isi icerisinde olmayanlarin ilk adresidir. Ickler-Almanya'da benzer servisi vermektedir. Daha profesyoneldir, daha kalitelidir ama pahalidir. Su an ismini anmak istemedigim bir cok firma da bu tip isler yapar. Projenizi hayata gecirme sürecinde yardim edebilecegim birsey olursa bildigim kadari ile yardimci olurum.
Dikkat etmeniz gereken saat üreticileri yada saat distrübütörleri ile calismanizdir. Biraz pahali olsun ama ne aldiginizdan emin olun.