TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhabalar

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhabalar

Mesaj stark » 13 Oca 2012, 01:44

Ders calısmamak icin elimden geleni yaparken foruma denk geldim :D

24 yasındayım
6 hatta 7 yıldır hala ogrenciyim umarım bitecek artık :champ:

isimle pek alakalı olmayacak olsada yazılım vb , elektronik ve mekanik aletlere meraklıyım (fazlaca sanırım)
bunları kurcalamak iclerini acmakta bu meraka dahil
ufaktan ufaktan saatler hakkında bilgi sahibi olup sonunda da mekanik saatlere sarmak mumkun olursa ufak caplı koleksiyon sahibi olmak istiyorum okuma faslı bitince :D

Genelde yazı yazamasam bile okuma kısmında baya bulunurum :shock:

Yeni gelen birinden garip bi istek olacak ama foruma RSS özelligi eklenebilirse takip dahada kolaylasır diye dusunuyorum.
Birde okurken cok takıldım bazı terimlerde DLC , SS vs gibi . Saat terimleri , mekanik , pil, kuvars(quartz) vb konularda bilgi veren bir ust konu bulamadım ( varsada göremedim simdiden özür :oops: )

Nese unutmadan tekrardan merhaba herkese :champ:
Kullanıcı avatarı
stark

Re: Merhabalar

Mesaj retrograde » 13 Oca 2012, 01:57

merhaba hoşgeldiniz foruma. arama özelliğini kullanırsanız istediğiniz bir çok bölüm çıkacaktır. :champ:

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj msturan » 13 Oca 2012, 02:05

Hoşgeldiniz stark :champ: Ben elimden geldikçe verdiğiniz terimleri cevaplamaya çalışayım; bir yanlışım olursa ya da merak ettiğiniz başka şeyler olursa arkadaşlar ve üstadlar hep buradalar zaten..

DLC, saatin üzerine yapılan siyah renkli bir kaplama kabaca.. Açıkçası hangi pratik nedenden dolayı yapıldığını ben de bilmiyorum. :? Çizilme tehlikesi normal çelikten fazla olan bir şey.

SS, stainless steel yani paslanmaz çelik demek..

Mekanik, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi (mekanik aletlere meraklı olduğunuzu söylediğinizden böyle düşünüyorum) dijital olmayan şeylere denebilir. Yani saatler için pilli olmayan saatler olarak kullanabiliriz.

Kuvars(Quartz), da bir taş. Saatlerde(benim de tam olarak bilmediğim bir şekilde) elektrik enerjisini harekete çevirmede kullanılıyor olabilir(?). Saat terminolojisinde de quartz saat pilli saat olarak kullanılıyor..

Benim eksikliklerim ya da yanlışlıklarım olabilir, üstadlar düzeltecektir zaten.
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj mucadeleci » 13 Oca 2012, 02:09

tekrar hoşgeldin *stark...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Bond » 13 Oca 2012, 02:15

Stark TSF'ye hoş geldin :champ: Bir glossary yada kılavuz konu hazırlayacağız, öneri için teşekkürler. Çoğu kişi biliyor ve arama ile ulaşması kolay ama bilmeyen yeni arkadaşlar için mantıklı ve güzel bir uygulama olacaktır.

RSS & Atom Feed mevcut, sistemin otomatik görüyor olması lazım. Bir çok tarayıcıda o şekilde yani. Link ekliyorum daha sonra yeni ayrı ikonlu bağlantıda sağlarız.

TSF Feed :arrow: http://forum.saatforumu.com/feed.php
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bozok » 13 Oca 2012, 02:44

hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj Frax » 13 Oca 2012, 09:01

Hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj drk » 13 Oca 2012, 09:03

Hoşgeldiniz, keyifli forumlar :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners