TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Military Zenith Pilot Hakkında Düşüncelerinizi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Military Zenith Pilot Hakkında Düşüncelerinizi

Mesaj watchhunt06 » 05 Ağu 2012, 15:42

Merhaba.
Sadece bu military pilot zenith saati sizinle burda paylaşmak istedim fazla yazmayacağım 1940 lı yıllara ait bir saat ve sahibine sadece özel sipariş olarak zenith firması tarafından 1 adet olarak yapılmış ....
Şaka değil evet sadece 1 adet olarak zenith firmasına bu saat hakkında yazdım bana saatin özel sipariş olduğunu ve daha detaylı bilgi için kendilerine yollamamı istediler..
Ebay dahil onlarca yurt dışı bloglarda forumlarda da buna benzer bir saat göremedim siz gördünüznü?
Üzerindeki bileziği de aynı döneme ait meşhur GAY FRERES Bilezik imalatcısının i BAMBOO CLIP Modeli nadir bir bilezik gay freres patek dahil tüm meşhur markalara bilezik yapan bir firma ..
35 yıllık meslek hayatımda 1 kere görebileceğim-bulabileceğim saati bende burda fikirlerinizi almak istiyorum ..
selamlar herkeze.
Daha fazla resim için :
http://flic.kr/s/aHsjzBnHRx

Resim
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Re: VINTAGE MILITARY ZENITH PILOT WATCH.. DÜŞÜNCELERİNİZ LÜ

Mesaj fsinan » 05 Ağu 2012, 16:43

Bu saate paha biçilemez olması lazım... ;)
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj sedir » 05 Ağu 2012, 17:07

İlk quartz saati Seiko 1969'da ürettiğine göre bu saat 1940 model ola-maz.
Bileziği de kim yapmış olursa olsun saatin orijinal bileziği olmadığı çok belirgin.
Makine haricen güzel görünüyor, ancak dış görünüm için aynısını söylemek zor.
Biraz hor kullanılmış gibi izlenim veriyor. Sanki içine su almış da akrep ve yelkovanda belirgin olmak üzere oksitlenme olmuş gibi.
Tek üretim konusunda birşey söyleyemeyeceğim ama bunu tek ürettiren biraz özenseymiş iyi olurmuş.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj watchhunt06 » 05 Ağu 2012, 17:49

sedir yazdı:İlk quartz saati Seiko 1969'da ürettiğine göre bu saat 1940 model ola-maz.
Bileziği de kim yapmış olursa olsun saatin orijinal bileziği olmadığı çok belirgin.
Makine haricen güzel görünüyor, ancak dış görünüm için aynısını söylemek zor.
Biraz hor kullanılmış gibi izlenim veriyor. Sanki içine su almış da akrep ve yelkovanda belirgin olmak üzere oksitlenme olmuş gibi.
Tek üretim konusunda birşey söyleyemeyeceğim ama bunu tek ürettiren biraz özenseymiş iyi olurmuş.

Merhaba Tekrar.
Sedir bey 1969 da üretilen ilk quartz saatle neden kıyasladığınıza önce feci şaşırdım ama anladımki flickr da saat resimlerinin içine karışan chopard quatz makine resimlerini bu saate ait sandınız mekanik le quartz ı aynı makine sandınız bundan dolayı sanırım ..
saat gerçekten 1938 yılı üretimi arka kapak üzerinde elle tarih imzalı ayrıca makine seri numarasını internet üzerinde araştırınca o yılları görebiliriz...
Bilezik pek güzel gözükmeyebilir tercih meselesi ama bir military saat için bu tarz uygun ayrıca ebay üzerinde bu bilezikler çok yüksek meblağlara satılıyor..
eh 72 yaşındaki bir insanın görüntü performansı ne ise bu saatin görünüm ü de o düzeyde ayrıca çok daha genç saatler daha kötü görünümde olabilir ben yüzlerce eski saat gördüm ve anormal kötü kondusyonda idiler buna şükür diyorum
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 18:09

İnşallah bu saat umduğunuz gibi çok değerlidir ve Zenith museum yada iyi bir kolleksiyoner bu saati sizden çook iyi bir meblağa satın alır :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj watchhunt06 » 05 Ağu 2012, 18:20

Mücadeleci kardeş..
Saatin ekonomik değerini fazla öne çıkarmıyorum düşünmüyorum iddialı değilim ama sadece gerçekten çok nadri bir saat buna eminim
beklentim şu gerçekten vintage saat sevenlerin ve hakken anlayanların yorumlarını almak benim bu saate hissettiklerimi hissedebilecek birilerinin yorumlarını okumak.
Saat ckolleksiyoncuları i eski bi saati kırık çıkık da olsa orijinal ve o döneme ait görünümü ile isterler saatin üzerindeki yelkovan akrebinin boyaları dökülmüş olsa bile orijinali makbuldur sedir bey orayı oksitlenmiş sandı...
herkese sevgilerle...
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Re: Vintage Military Zenith Pilot Hakkında Düşüncelerinizi

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 18:43

Doğru ben konuyu hemen maddiyata vurmuşum, aslında aklımdan geçen aşağıdakiler idi :)
O dönemde bu saati sipariş etmiş olan pilot GMT özelliği için bu saatteki içten döner bezeli sipariş ettiyse tahminimce, bir avcı uçağı pilotu değil uzun mesafeler kat eden bir taşıma uçağı pilotuydu ve avrupa menşei zenith firmasına bu saati yaptırdıysa yine avrupa uçaklarından JUxxx tipi bir uçağın pilotudur, mesela JU390 yada ME323...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Re: Vintage Military Zenith Pilot Hakkında Düşüncelerinizi

Mesaj bengisaat » 21 Ağu 2012, 01:12

Klasik kurmalı mekanizma, incabloc değil orta çarkında taş olmaması Raketinin sabit olması taşlarının şekli v.s. o yılları doğruluyor.

Zenith choppard 026 görünce öldüm de saatçi cennetine geldim sanki :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners