Seiko 6138 ve 6139 serileri markanın kolleksiyonerleri arasında oldukça önemli bir yere sahip. Eski bir konuda birçok modelinden bahsederek fotoğraflarını paylaşmıştık. Bu saatler içinde en önemlilerinden birisi ve benimde çok beğendiğim 6138-802 veya 8020 olarak geçen model. Panda olarakta geçiyor. En zor bulunan ve en değerlisi ise 6138-800 veya 8000 diye geçen Baby Panda modeli. Bu 70'lerden kalma katalog taramasını uzun süre önce internette bulmuştum. Orjinal Japonca yazıların üzerine ingilizce olarak bilgiler hazırlanarak yapıştırılmış. Şu an nereden aldığımı hatırlayamadım ama hazırlayan kişiye teşekkürler.
Frax1 yazdı:En üstteki 2 kasaya "bullhead" deniliyor değil mi?
Evet Frax üstteki ilk iki model "Bull Head" tarzı ama bu kasa yapısı değilde bence sadece buton yerlerinin boğa boynuzlarına benzeriliğinden dolayı deniliyor. 6139 serilerinde de butonları "Bull Head" olarak yerleştirilmiş model olması lazım. Başka markalarda da üretilmiş sanırım dönem dönem.
Bu saatlerin camları mika gibi bombelidir.Bu camların şimdi bulunup bulunmadığını bilmiyorum 4 senedir uzaktayım piyasadan bu camlardan orjinali gibi olmak şartı ile ihtiyaca göre imal ettim