Üstadlar kim bilemiyorumda. Bir Google'a yazıp baksan, saatle beraber bilgileride versen hep beraber öğrensek.

70'lerden Tressa Geneve, İsviçre üretimi, Mekanizması: Automatic AS 5206-2 21 taşlı, çap 38 mm, yükseklik 12 mm lug aralığı 18 mm, camı mineral. Bu saatteki mekanizma güzel A. Schild 5206 halen bazı markalar bunu ve yakın versiyonlarını kullanıyor saatlerinde, örnek Zeno. 70'lerde Arap ülkeleri ve Türk pazarı içinde üretilmiş. Gün İngilizce, Arapça ve Türkçe olması lazım, zaten resimde 2'si var. Arapça varmı diyede sen bakarsın. Mekanizma 21600 vuruşlu ve 40 saate yakın güç rezervi var.
Saat 4 yönünde çabuk tarih ayarı için buton var işte, tepe ikinci pozisyonda günü değiştirir, üçüncü pozisyonda da saati ayarlarsın. Bana bunları bilmiyorum deme zaten sende biliyorsun ama bize yazdırıyorsun.

Fena olmuyor bizde öğreniyoruz. $ 45-50 US eder diyorum, NOS olanları ise iki katı olsun. Alınır mı demişsin, ben böyle bir saat almam ama bu tarz modelleri beğenen kullanmayı seven birisi için alınıp elbette kullanılır. Tamamen kişisel zevk meselesi.
Vintage olarak ise bir değeri bulunmamakta, yani saat collectible değil.
Edit: Drk'da yazmış