TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Omega Cep Saatinin retim Y覺l覺n覺 renmek?

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Re: Omega Cep Saatinin retim Y覺l覺n覺 renmek?

Mesaj Colort覺me » 06 Ara 2010, 20:35

biroltuncel yazd覺:arkadalar.omega n覺n resmi sitesine mail att覺m kesin 羹retim tarihini 繹renebilmek i癟in.benden 75 CHF istediler.

Merhaba biroltuncel,
sizde 74.90 olsun biz yabanc覺 deiliz deseydiniz. :D
Efendim say覺n bonda kat覺l覺yorum,ge癟en sene omegan覺n resmi sitesinde omega museum diye bir sekme vard覺,
oradan t羹m antika omega saatlerin 羹retim tarihleri sorgul覺yabiliyorduk.1800 sonlar覺 1940 lara kadar 19 LBN makinalar 羹retildi,
imdi vereceim bu endex'te kesin olmamakla birlikte omega cep saati makinalar覺n覺n yakla覺k 羹retim tarihlerine bakabilirsiniz,
ama bu makineler 1980 y覺llar覺ndan sonra omegan覺n kulland覺覺 ETA makineleri kapsamaz.Makine seri numaralar覺ndan 羹retim tarihlerini
癟ok 癟ok kesin olmamakla birlikte buradan bakabilirsiniz.Sayg覺lar.

Resim Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Ya: 71
Kay覺t: 02 Au 2010, 04:17

Mesaj biroltuncel » 07 Ara 2010, 19:49

bu tablolara g繹re o zaman tahmini olarak 1924-1929 tarihleri aras覺nda 羹retilmi olmas覺 gerekiyor.peki size bir sorum daha olacak.benim i癟in bu saatin manevi deeri tart覺覺lmaz.peki maddi olarak deeri ne olabilir acaba?satmak gibi bir niyetim yok sonu癟ta dedemden babama babamdan da bana kald覺.sadece bilgi ama癟l覺 soruyorum.yard覺mc覺 olursan覺z sevinirim.teekk羹r ederim
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Kay覺t: 29 Kas 2010, 13:12

Mesaj Colort覺me » 08 Ara 2010, 02:25

biroltuncel yazd覺:bu tablolara g繹re o zaman tahmini olarak 1924-1929 tarihleri aras覺nda 羹retilmi olmas覺 gerekiyor.peki size bir sorum daha olacak.benim i癟in bu saatin manevi deeri tart覺覺lmaz.peki maddi olarak deeri ne olabilir acaba?satmak gibi bir niyetim yok sonu癟ta dedemden babama babamdan da bana kald覺.sadece bilgi ama癟l覺 soruyorum.yard覺mc覺 olursan覺z sevinirim.teekk羹r ederim

Efendim ben bu konuda bir expertiz yapmak istemiyorum,5 lira derim yok devenin pabucu dersiniz,5 bin derim sizi yan覺ltm覺 olurum,
bu al覺c覺 ile sat覺c覺n覺n aras覺nda deerlendirilecek bir durum,saatin kond羹syonu ile ilgili bir durum,sizin saatinize deer bi癟miyorum ama ben ayn覺s覺n覺n 10 numaraya yak覺n kond羹syonda olanlar覺n覺 1000-1500 lira aras覺nda satt覺m,sizin saatiniz burada s繹z konusu deil,saatin deerini etkiliyen bir s羹r羹 繹zellikler var,ama bilgi a癟覺s覺ndan az biey bahsedeyim,繹ncelikle bu saatlerde kadran 癟ok temiz olmas覺 gerekiyor,癟atlaks覺z k覺r覺ks覺z at覺ks覺z,bu saatin deerini belirliyen en 繹nemli fakt繹r,sonra kiiye 繹zel yap覺lanlar覺 olabilir,irketlere 繹zel yap覺lanlar覺 olabilir,daha sonra tabiiki makinenin temizlii s繹z konusu,sonrada saatin kasas覺n覺n temizlii s覺ralamada yer al覺yor.襤te bu 繹zellikler saatin ger癟ek bir expertiz sonras覺 deerini belirliyor.Ama yinede tart覺覺l覺r ger癟ek deerleri al覺c覺 ile sat覺c覺 aras覺ndaki arz talep olay覺d覺r,癟ok ihtiyac覺n olur illa ben bu saati koleksiyonuma katmak istiyorum dersiniz 10 bin liraya al覺rs覺n覺z,ihtiyac覺n覺z olmaz bana yaramaz dersiniz.Bilmem anlatabildimmi efendim.

Sayg覺lar覺mla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Ya: 71
Kay覺t: 02 Au 2010, 04:17

Mesaj sedir » 08 Ara 2010, 06:36

29 kas覺m 13.30
biroltuncel yazd覺:Deerli arkadalar...Fotoraflar覺n覺 en k覺sa zamanda eklemeye 癟al覺aca覺m...

39 kas覺m 16.57
biroltuncel yazd覺:teekk羹r ederim.en k覺sa zamanda dier kodlar覺 ve resimleri ekleyeceim.

Bug羹n 8 aral覺k.
Hala u g羹zel saati g繹remedik.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

nceki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners