TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gruen, Zenith, Kramer ve Oliver Arbos Marka Cep Saatleri

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Gruen, Zenith, Kramer ve Oliver Arbos Marka Cep Saatleri

Mesaj cbaytan » 15 Kas 2011, 02:18

orakay yazdı:Ayıb ettiniz. Sesini kaydettim bakalım alabilecek misiniz:

http://www.filefactory.com/file/b550433/n/Gruen.mp3

Dosya kayıp size zahmet tekrar internete koyabilirmisiniz? Kalıcı yer problemi varsa ben yardım edebilirim size. Teşekkürler.
En son cbaytan tarafından 15 Kas 2011, 14:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
cbaytan

Re: Gruen, Zenith, Kramer ve Oliver Arbos Marka Cep Saatleri

Mesaj trenton » 15 Kas 2011, 08:49

zenith cep saati çarlık rusya için özel üretim saatlerden olabilir bu durumda 1911 de şirket zenith adını aldığına göre 1911-1917 arası üretilmiş bir saat olma ihtimali oldukça yüksek... diğer saatleriniz de -ki bu saatler büyük ihtimal 1950'lerden sonra üretilmiş saatler- güzel olmakla beraber en kıymetlisi bu zenith, diğerlerinden çok daha kıymetli... çarlık rusyaya ve osmanlı imparatorluğuna eski isimleriyle saatler sattığını düşünüşsek zenith firmasının, bu da "zenith" adını aldıktan sonra rus pazarında satılmak üzere hazırlanmış bir saati, osmanlı pazarı için hazırlanmış olanları da vardır alaturka rakamlı ve zenith ismi osmanlıca yazılmış olan, saatin kadranında kril alfabesiyle yazılı isim ise belki zenith firmasının çarlık rusyadaki dağıtıcısının adı olabilir bizdeki nasip cezveciyan -longines- gibi... müzikli saatiniz bana "'For a Few Dollars More" filminde müzik çalan cep saatini hatırlattı :) daha önce ebay'de bir iki defa görmüştüm geçtiğimiz yüzyıldan kalma müzikli cep saatleri makineleri o kadar ilginç ki...
not: şimdi baktım gruen saatiniz yapım tarihi çok eski -muhtemeldir ki 1950'ler- olmamakla birlikte, kıymetli:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners