TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Kez Cep Saati Alacak Birine Tavsiyeler

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

İlk Kez Cep Saati Alacak Birine Tavsiyeler

Mesaj Edgar » 18 Ara 2011, 00:56

Merhabalar herkese,
Benzer konular gördüm ama tatmin edici bir bilgi bulamadım içlerinde.
Bu aralar saatlere merak sardım yine. Aslında hep vardı merakım da, bu ara depreşti yine işte.
Klasik bir saate sahip olma, onu yavaş yavaş keşfetme, ilgilenme, özenle koruyup kullanma, saklama, kurma, sesini dinleme fikri çok çekici geliyor.

Çekici geliyor da, hayalden öteye gidemedi henüz. Bu konuda bilgisizim.
Şöyle beyaz kadranlı, kapaklı, kurmalı bir cep saati arıyorum. Roma rakamlısı da olur ama olmasa daha iyi.
İnternette baktım biraz, yenilerden hep pilli var. Pilli istemiyorum. O zaman pile muhtaçsın. Bitti mi kalıyorsun öyle. Değiştirmen lazım. Oysa kurmalı saatin pili insan. Her yerde kur kullan. İlgilenmesi zevkli. Ama artık kurmalı üretilmiyor mu? İlla antika mı almak lazım? Yenidense antika daha iyi tabii, manevi bir değeri oluyor o kullanılmışlığının. Antika da olur yani, ama fiyatları doğal olarak tuzlu. Yani o alet için normaldir o fiyat ama benim bütçeme göre fazla. Çok da heves ettim ama... Fiyatı 100 lirayı fazla geçmezse iyi olur. Hatta 100'ün altında olsa daha iyi ama 200'e yaklaşmasın fazla. Bilmiyorum bu fiyat aralığında düzgün bir şey bulabilir miyim, bulduklarım da nasıl olur. Dediğim gibi, acemiyim zira. Dışarıdan alırken kazıklanmaktan, internetten alırken de kandırılmaktan korkuyorum.

istanbul'dayım, nasıl bir şey tavsiye edersiniz, "otomatik" nasıl oluyor, nereden nasıl almalıyım, hangi marka model fiyat, yeni başlayacak birine neler önerirsiniz?
Kullanıcı avatarı
Edgar

Re: İlk kez Cep Saati alacak birine tavsiyeler

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 01:26

Belirttiğiniz fiyata istediğiniz gibi kurmalı cep saati bulabilirsiniz, trenton' a yapışın, en güncel ve sağlıklı bilgiyi kendisinden alabilirsiniz, zira:
bknz ==> http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=45&t=7018#axzz1gnVh2x5V
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: İlk Kez Cep Saati Alacak Birine Tavsiyeler

Mesaj Edgar » 18 Ara 2011, 01:58

Aa, gördüm onu evet, satıyor mu o arkadaş? Yalnızca koleksiyon sanmıştım ben.
Kullanıcı avatarı
Edgar

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 02:20

Hayır ben sattığı için vermedim o linki :) Cep saatlerine ilgili olduğu için ve aralıklarla yeni saatler aldığı için size en doğru ve en güncel bilgiyi kendisinin verebileceğini düşündüm. ebayda muhtemelen istediğiniz özelliklerde bir cep saatini yaklaşık 100 dolar gibi bir fiyata alabilirsiniz. Trenton' a da buradan fişek çakmış olalım, belki fiyatı sizin için biraz aşağı çeker, 100 değil de 50 dolar yapar :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj trenton » 18 Ara 2011, 13:56

hehehe :) merhaba asymptote,
keşke benim elimde olan bişey olsa ebaydeki saatlerin fiyatlarını kotrol etmek, o zaman inan bana orda saat bırakmazdım :) Edgar daha yeni üye olmuş galiba siteye, öncelikle hoşgeldiniz :) nickiniz bana müthiş güzel korku hikayeleri yazan edgar allen poe'nun ismini hatırlattı :) dediğniz fiyat aralığında türkiye de bir saat bulmak biraz zor, ama ebay e bakacak olursanız avcı kasa olmasa da büyük boy güzel açık kasa bir amerikan bulabiliriz ama 150 liraya kadar bir bütçe hazırlamanız gerek :) yeni saatlerden uzak durun derim istediğiniz fiyata yakın fiyatlarda cep saatleri bulabilirsiniz mekanik ama hepsi zevksizlik abidesi... ebay de 50- 100 dolar aralığında bir araştırma yaparsanız iyi saatler bulabilirsiniz... amacınız koleksiyon mu anlayamadım? yeni başalayacak birine tavsiyeler yazmışsınız bu durumda niyetiniz koleksiyon yapmak mı?
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners