TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

Mesaj trenton » 19 Ara 2011, 18:48

gümüş avcı kasa saatin porselen kadranı arap rakamlı... kasa üzerinde herhangi bir aşınma yok oldukça temiz ve güzel bir kasası var kapakların içinde 900 ayar gümüş olduğunu belirten coin damgası mevcut... 7 taşlı olan makinesi 16 size tabir edilen boyutta.

Resim

Resim

Resim

Resim
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

Mesaj Frax » 19 Ara 2011, 19:33

Başıma bir şey gelmeyecekse avcı kasa nedir sormak istiyorum, ayrıca hayırlı olsun tabi :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj trenton » 19 Ara 2011, 22:17

merhaba frax :)
avcı kasa terimi dilimize bire bir ingilizce'den "hunting case" kelimelerinden gelmiş... kadranı ve camını korumak -tozdan veya darbelerden- amacıyla saatin ön yüzünü kapatan kapaktan dolayı bu ismi verilmiş. ama benim bildiğimde işte bu :) yani pek bişey bilmiyorum ben de :) ve teşekkür ederim :)
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Thevenin » 20 Ara 2011, 00:17

Hayirli olsun :champ: Konuyla ilgili olarak ben de mekanizmalar icin lépine, savonnette yerlesim farkini merak etmistim. Yapi olarak lépine, kurma aksi ile saniyenin ayni hizada oldugu yerlesim, savonnette ise dik acida durduklari yerlesim. Savonnette olan kostekli saatlere de hunter denilmis. Hatta bu iki adlandirma ic ice gecmis; cunku bu hunter saatler savonnette tarzi yapilageldiginden savonnette tarzi yerlesime hunter da deniliyor sanirim, misal ETA 6497/6498 Lépine/Hunter. Lépine ise yine ayrica adini mucidinden alan fusee'si olmayan disli tulumbali ilk kalibre imis.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj trenton » 20 Ara 2011, 00:51

Teşekkür ederim Thevenin :) evet, savonette dediğiniz üslup özellikle avcı kasa tüm amerikan saatlerinde kullanılmıştır... ve ender olarak açık kasa saatlerde de görülmektedir. avrupa yapımı saatlerde ise avcı kasa veya açık kasa olsun çoğunlukla lépine dediğiniz üslup kullanılmıştır - ingiltere de ise sadece açık kasalarda vardır, benim gördüğüm kadarıyla-. Savonette sitilinin avcı kasalarda çok daha fazla kullanılmasının nedeni ön kapağın diğer üslupta kadranın bir bölümünün görülmesine engel olmasıdır. mesela osmanlı pazarı için yapılan serkisoflar en iyi örnektir avcı kasa lépine için, ve bu waltham da iyi bir örnek savonette için :) anlayabilmiş değilim cep saatlerinin kullanımını neden avcı kasalarda Lépine üslubu kullanarak zorlaştırmışlar :)
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners