TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Erben-Johansclox Duvar Saati Hakkında Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Erben-Johansclox Duvar Saati Hakkında Bilgi

Mesaj TheCooper » 22 Ara 2011, 23:14

Merhabalar...

Bugün alışverişi bitirdikten sonra bir saat ustasının yanına uğradım.Bahsettiğim Erben-Johansclox gonglu kurmalı duvar saatleri nasıldır, iyi midir dediğimde şok edici bir açıklamada bulundu saatçi.O saatlere 1 kuruş bile verilmez dedi.Sakın o saati bana tamire getirme dedi.Sebebini sorduğumdaysa yerli(!) makinaların en kötüsü dedi.Tamire değmez dedi.Ben de kadranda ve makinada Germany damgasının bulunduğunu söyledim.Saatçi o damganın, üreticilerin bir aldatmacası olduğunu söyledi.Söyledikleri aklıma pek yatmadı ama gene de bir danışayım dedim.Doğru mu söyledikleri?
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Re: Erben-Johansclox Duvar Saati Hakkında Bilgi...

Mesaj trenton » 22 Ara 2011, 23:24

thecooper alman yapımı olabilir ama konyalı saat dağıtıcılığını üstlenmiş bu markanın bir zamanlar... işte benim ve diğer pek çok üyenin sana anlatmaya çalıştığını saatçi sana söylemiş yani paranı harcadığın çoğu saat aynı durumda.
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj asymptote » 22 Ara 2011, 23:31

TheCooper :)
Hergün saat alıyorsun, Frax ve trenton gibi sana tavsiyede bulunan büyüklerini dinle bence. Saat sevgisi iyidir, güzeldir de sen düşük bütçeli de olsa çok sık saat alıyorsun dostum, bu seni ekonomik olarak zor duruma düşürebileceği gibi oluşturduğun koleksiyonun birbirinin benzeri parçalardan oluşan sıradan bir koleksiyon olması sonucunu doğurur. İçine Abraham Louis Breguet mi kaçtı senin, az kendine mukayyet ol :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj trenton » 22 Ara 2011, 23:40

asymptote yazdı:TheCooper :)
Hergün saat alıyorsun, Frax ve trenton gibi sana tavsiyede bulunan büyüklerini dinle bence. Saat sevgisi iyidir, güzeldir de sen düşük bütçeli de olsa çok sık saat alıyorsun dostum, bu seni ekonomik olarak zor duruma düşürebileceği gibi oluşturduğun koleksiyonun birbirinin benzeri parçalardan oluşan sıradan bir koleksiyon olması sonucunu doğurur. İçine Abraham Louis Breguet mi kaçtı senin, az kendine mukayyet ol :) ;)

asymptote, duruma benim bakmadığım bir açıdan bakmışsın :) :lol: :thumbup: herhalde bu sabırsızlığın ve doyumsuzluğun altında bu yatıyor :) sevgili thecooper, umarım bir gün paralarını bu saatlere yatırmaktan vazgeçersin, ve umarım çok geç olmaz. ama saatçiye gidip sorman iyi olmuş... en azından yavaş yavaş neye para vermen neye vermemen konusunda ve ne koleksiyonluktur ne değildir konusunda bilgi sahibi olmaya başlayacaksın :)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Erben-Johansclox Duvar Saati Hakkında Bilgi

Mesaj TheCooper » 23 Ara 2011, 12:42

İDEALİST GENÇLER

Aşağı yukarı aynı tarihlerde, Versailles’de yaşayan Louis Breguet adında 15 yaşında bir delikanlı adayı da saat üretmeyi aklına koymuştu. Paris’te Ferdinand Berthoud ve Jean Antoine Lepine adındaki saat ustalarının yanında çıraklık yaptıktan sonra kendi atelyesini kurdu. Yıl, 1775′ti. Abraham Louis küçük eyeleri, cımbızları ve de kafasını kullanarak hedefine ulaşma çabasındaydı. Bu genç adamdan önce saat yapımı çok ilkel koşullar içindeydi. Ama Abraham Louis, çalışmaları sırasında yeni teknikleri denemekten asla kaçınmamıştı.

Breguet’nin dehası, hayatı boyunca ona yeni ufuklar açtı. Breguet, kurmalı saatleriyle üne kavuştu. Duvar ve masa saatlerinin bir anahtarla kurulup çalışması o dönem için şaşırtıcı bir gelişmeydi. Saat kurmaya yarayan anahtara, mucidinin adı verildi. Breguet, 1823 ile 1830 yılları arasındaki dönemde, pandüllü beş adet saat örneği hazırlamıştı. 1810 yılında ise Napoli kraliçesi için bileğe takılan bir saat yaratmıştı. Ayrıca Fransa Kraliçesi Marie Antoinette için de o döneme göre çok karmaşık bir tekniğe sahip ilginç bir kol saati hazırlamıştı.

Louis Breguet’nin saatçilikteki buluşları, bu mesleğin devlerini de harekete geçirmişti. Baba- oğul Vacheron’lar, 1819′da François Constantin ile ortak oldular. Böylece saatçiliğin tarihinde yeni bir dönem başlamış oldu. Karmaşık tekniğe rağmen saatlerin birer sanat eserine dönüştürülmesi sağlandı.
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj asymptote » 23 Ara 2011, 19:30

asymptote yazdı:İçine Abraham Louis Breguet mi kaçtı senin,

gerçekten kaçmış.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners