ankerhemmung » 02 Kas 2014, 05:47
Biraz gecikmiş olmakla birlikte sayın Graywolfeyes'e bir sorum olacak? Kadranında LeRoy yazan saatlerin bazıları (bazılarında da Le Roy a Paris yazar) acaba isviçre Le Locle veya yakın köylerinin üretimi olabilir mi? Bu başlığın birinci sayfasında gördüğüm mekanizma bence Billodes ya da akraba üreticilerin ürettiği cylindre 5 caliber makinalara çok benziyor. Billodes'in osmanlıya ürettiği mekanizmalarda zemberek üzerindeki köprü farklı olduğundan, sanki Jacot'un ürettiği tek makina tipi böyleymiş gibimize geliyor. Benim sorum şöyle, LeRoy Paris adıyla, G.F.Jacot'un ya da İsviçreli yakın komşularının ürettikleri saatler de var mıdır? Forumda çok önceleri açılan bir konu başlığında sizin de bilgiler verdiğiniz Julien Le Roy ve oğlu Pierre Le Roy sonrasında saat piyasasında bir dizi başka Le Roy var. Örneğin, bunlarla hiç bir akrabalığı olmayan Bazile ve oğlu Bazile-Charles Le Roy var. Bunlardan daha sonra Leroy & cie ve Leroy &Fils firmalarının Louis Leroy'u var (Bu bilgileri watch-wiki adlı internet sitesinden aldım). Benim şüphem bir de Le Locle'li Leroy a Paris ya da Leroy'ların olduğu. Siz ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler,hoşça kalınız...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"