zenith cep saati çarlık rusya için özel üretim saatlerden olabilir bu durumda 1911 de şirket zenith adını aldığına göre 1911-1917 arası üretilmiş bir saat olma ihtimali oldukça yüksek... diğer saatleriniz de -ki bu saatler büyük ihtimal 1950'lerden sonra üretilmiş saatler- güzel olmakla beraber en kıymetlisi bu zenith, diğerlerinden çok daha kıymetli... çarlık rusyaya ve osmanlı imparatorluğuna eski isimleriyle saatler sattığını düşünüşsek zenith firmasının, bu da "zenith" adını aldıktan sonra rus pazarında satılmak üzere hazırlanmış bir saati, osmanlı pazarı için hazırlanmış olanları da vardır alaturka rakamlı ve zenith ismi osmanlıca yazılmış olan, saatin kadranında kril alfabesiyle yazılı isim ise belki zenith firmasının çarlık rusyadaki dağıtıcısının adı olabilir bizdeki nasip cezveciyan -longines- gibi... müzikli saatiniz bana "'For a Few Dollars More" filminde müzik çalan cep saatini hatırlattı

daha önce ebay'de bir iki defa görmüştüm geçtiğimiz yüzyıldan kalma müzikli cep saatleri makineleri o kadar ilginç ki...
not: şimdi baktım gruen saatiniz yapım tarihi çok eski -muhtemeldir ki 1950'ler- olmamakla birlikte, kıymetli:)