TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Longines'im Geldi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Longines'im Geldi

Mesaj SeRxx » 08 Mar 2012, 02:50

asymptote yazdı:Benim Tissot' u servise yolladım, akrep ve yelkovanı değişecek. Geçen aradılar, yedek parça stoğu elimizde mevcut değil, yurt dışından getirteceğimiz için sizi 1,5 -2 ay bekleteceğiz dediler.. (gerisini sen düşün)..

Asymptote 30 günü geçince yeni ürün vermek zorunda değiller mi?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 08 Mar 2012, 02:55

serxx yazdı:Asymptote 30 günü geçince yeni ürün vermek zorunda değiller mi?

Bilmiyorum, öyle mi? :) Bunu hiç merak edip araştırmadım. Ama öyle olsa bile Visodate aldığım ilk mekanik saatim, bu yüzden yenisiyle değişsin istemem..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 08 Mar 2012, 02:58

Evet öyle :) Tabi öyle bir manevi değeri varsa beklemek en iyisi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bulenty » 08 Mar 2012, 22:08

mucadeleci yazdı:Öncelikle şunu söylemeliyim ki, zevk sahibisiniz ve Longines çoook şık. :thumbup:

Aşağıdaki saatin kadranının bu kadar düzgün bir işçilik ile boyanabileceğini düşünmüyorum (böyle bir boyama tekniği hiç görmediğim için aklım almıyor), acaba bu tarz parçalar (kadran gibi) vintage olarak halen üretiliyorda bu tarz saatlerin onarımında kullanılıyormu ?

NickyNick yazdı:
bulenty yazdı:Buna ne dersin,,,takipteyim :)

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Bu saatin kadranı hayalgücü ile tasarlanmış,boyanmış ;) Sadece makine orjinaldir o kadar ;)

Bu arada, Longines çok munis, hayırlı olsun :champ:

Bu konuyu epeydir araştırıyorum.Hepimizin discovery kanal izlemişliğimiz vardır..Nasıl orda 67 model bir mustang ı çok mükemmel modifiye ediyorlarsa,ABD denilen bu ülke saat kadran ve kasalarını o denli iyi onarıyor.Bazen maymuna çeviriyorlar o ayrı,hele bir usta ile tanışma fırsatım(sanal) oldu..
Benim 1983 yılında düğün hediyesi olarak verilmiş bir omega constellation Quarz saatim var,,e tabi o yıllarda Q çok makbul,,
Herneyse ,tanıştığım ustanın bir omega seamaster saatini inceliyordum.Adamın işçiliğine bayıldım ve o linkte adam ilan vermiş,onarıma ihtiyacı olan üst düzey saatleriniz varsa bana ulaşabilirsiniz diye..
Neyse ulaştık ki omeganın kadranını düzeltsin(meslek gereği çok el yıkadığımızdan ve o zamanlar bu kadar bilinçli kullanıcı olmadığımızdan)kadran nem almaktan mütevellit kenardan kararmış;neticede,önce $140 masraf dedi,sonra kibarca Q saatlerle uğraşamıyacağını ifade etti,,uzatmayalım,,linklerdeki saatlere bir bakın,bu arada o IWC yi almadığıma da acık pişman olmadım desem yalan olur.

http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=classicwristwatches

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=300673058095&si=ENJlSvOwRzmFxsstXmaUO9odzYs%253D&viewitem=&orig_cvip=true&rt=nc

bu başka bir ustanın

http://www.ebay.com/itm/Vintage-1961-Mans-Omega-Automatic-Seamaster-DeVille-Sea-Monster-Logo-SEE-VIDEO-/180811449363?pt=Wristwatches&hash=item2a1933c413

zaten şu an satışta 2 seamaster mevcut
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj retrograde » 08 Mar 2012, 22:36

Bulenty saatler mükemmel durumda. Ustaları tebrik etmek gerekir.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj mucadeleci » 09 Mar 2012, 03:36

Böyle bir yenileme operasyonu olduğunu tahmin etmiştim, inşallah bu yenilemeler tamamen orjinal parçalarla oluyordur... bu arada '67 en sevdiğim Mustang kasasıdır. (2000 yapımı olan gone in 60 seconds filminden öncede hislerim böyleydi :) :P )
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bulenty » 09 Mar 2012, 13:14

mucadeleci yazdı:Böyle bir yenileme operasyonu olduğunu tahmin etmiştim, inşallah bu yenilemeler tamamen orjinal parçalarla oluyordur... bu arada '67 en sevdiğim Mustang kasasıdır. (2000 yapımı olan gone in 60 seconds filminden öncede hislerim böyleydi :) :P )

Mustang için aynı fikirdeyim.Hayallerimden biri,geniş bir garajım olsa ,yedekparçalara da rahat ulaşabilip biraz da bu işle uğraşsam.

Saat meselesine gelince,ebay de araştıracak olursanız,özellikle swiss ebay de,Bir sürü NOS(new old stock)parçaya rastlarsınız.
Dürüst satıcılar,özellikle benim bahsettiğim;hangilerinin tam orjinal,hangilerinin yaratılmış olduğunu yazıyorlar.Onu da "signed" olarak ifade ediyorlar.
Her ne olursa olsun,modifiye veya yeniden yapsın,bir kadran ve kasa o vaziyete getirilebiliniyorsa,bu ciddi bir ustalıktır taktir etmek lazım.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj kazım » 10 Mar 2012, 12:53

çok güzel bi saat iyi günlerde kunlan :thumbup:
zaman usulca fısıldadı bana bırak
Kullanıcı avatarı
kazım

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners