TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Kolleksiyon Saatler Fiyat Bilgisi Lütfen

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Kolleksiyon Saatler Fiyat Bilgisi Lütfen

Mesaj argentum » 31 Tem 2015, 22:31

Saatlerin değerini internet satış sitelerinden ve forum dan araştırın,buradan da satışa sunabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj asymptote » 31 Tem 2015, 23:34

Foruma, gittigidiyor'a ve sahibinden'e satış ilanları koyun. Yalnız sahibinden'e dikkat edin, orada ölü eşek pazarlığı yapmak isteyenler çıkacaktır. Onlara boyun eğmeyin lütfen.. :) ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj adiyge » 31 Tem 2015, 23:55

Sahibinden gittigidiyor sitelerinden alım satım tecrübem var ama fiyat bilmediğim için altından kalkamıyorum kardeşimde araştırıyor dediğiniz gibi hep ölü fiyat veriyorlar
Kullanıcı avatarı
adiyge

Mesaj asymptote » 01 Ağu 2015, 00:14

Genel olarak Tissot, Omega, Cortebert, Rado gibi markalar diğerlerinden daha değerlidir. Temiz kondisyonda olanları için 500-1000 lira arası bir etiket fiyatı koyabilirsiniz. Bir de bazı markaların bazı modelleri koleksiyoncular tarafından çok sevilir. Örneğin Citizen Panda görüyorum orda bir tane, bu saat de çok ucuza gitmemeli. Kesinlikle ebay gibi sitelerden detaylı fiyat araştırması yapın.. :thumbup:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj adiyge » 01 Ağu 2015, 00:25

Teşekkürler fikir verdiğiniz için
Kullanıcı avatarı
adiyge

Mesaj celale » 07 Ağu 2015, 16:10

Archimed yazdı:
vmetin yazdı:
asymptote yazdı:PP' nin mottosu da güme gidiyor bu durumda.. :D

Sen hiç Türkiye'de dedem babadan patek kaldığını gördün mü varsa yoksa arlon, hislon, Behçet Nacar :lol:

Cumhuriyet'in ilk yılları ile 1960'lı yıllar arasında yetişkin olan ve belirli bir mali güce kavuşmuş olan kişilerin çocukları, torunları veya hala hayatta olanlarıyla konuşulduğunda; sadece çok az sayıda kişinin kaliteli saat, resim, sanat eseri gibi şeylere yatırım yaptığı anlaşılıyor. Bu kişiler de muhtemelen bir şekilde saray mensubu olan kişilerin alt soyu veya Cumhuriyet'in ilk yıllarında devlet eliyle yurt dışında eğitim görmüş kişiler. Onun dışında bir şekilde ticaret, üretim yapıp belirli mali güce kavuşmuş kişiler paralarını arsa ve kira geliri amacıyla gayrimenkule yatırmışlar. 1950'li yıllarda Marshall yardımı sonrası Amerikan araçları ülkemizde neredeyse patlama yaparken 1950'li yıllardan kalma Alman arabaları çok az sayıda. Kaba bir benzetme yaparsak; günümüzde pek çok kişi eline geçen ilk parayla Passat alıyor ve Passat'ı Mercedes muadili bir araç olarak değerlendiriyor. Sanıyorum aynı mentalite geçmişte de vardı; o zamanlardan kalma Chevrolette, Buick, Desoto gibi araçlar aslında VW, Opel kalitesinde olmasına rağmen zamanında overrated durumdalarmış. Belki Cadillac kalite olarak Audi seviyesinde olabilir.

Lafı uzattım; toparlayayım: O yüzdendir ki bugün günümüzde Türkiye'de vintage durumunda Rolex, PP, AP, VC gibi saatler pek bulunmaz. Az sayıda Omega, Longines, Tissot'un yanı sıra çok sayıda Hislon, Arlon, Nacar, vs var. Diğer taraftan zamanında dedelerinin topladığı arsa veya gayrimenkul yatırımları sayesinde çalışmayan, katma değer sağlamayan, ama ciddi bir kira geliri sahibi insan kitlesi var. Gazetelerin cemiyet haberlerinde yer alan, lüks tüketim ürünlerinin lansmanlarında boy gösteren kişilerden sanatçı/sporcu olmayan, mafyatik bağlantıları bulunmayan, adı sanı bilinen bir firma sahibi olmayan kişiler de işte dediğim grupta yer alıyorlar.

Türkiyede vintage durumunda Rolex, PP marka saatler olduğunu düşünüyorum. İstanbul da istiklal caddesinde çok eski bir gümüşçü var. Caddenin ortalarına doğru bir dükkan Adını hatırlayamadım. Kişisel saat koleksiyonunu vitrine koymuştu. Müthiş bir koleksiyonu vardı.
Kullanıcı avatarı
celale

Mesaj zyk1on » 10 Ağu 2015, 01:16

adiyge, oncelikle basiniz sagolsun.
Bir arkadasim var Amerikan Saat Muzesinde ( NAWCC ) arsiv gorevlisi, onun guzel bir sozu var: Saatler yenmez. Yani ac kalsan karin doyurmaz. Onun da 200e yakin saati var ve cocuklari da bu hobiye merakli degil. Butun saatlerini British Museum ve NAWCC'ye bagisladi. Dolayisiyla ilgi duymuyorsaniz bunda da bir sorun yok. Her yigidin yogurt yiyisi ayridir. Adapazari'nin ekmegini yemis ve suyunu icmis biri olarak size tavsiyem bir saat arka kapagi acma aleti alin, butun saatlerin kapaginiz acip mekanizmasi, on yuzu, bilezigi ya da kayisi falan ne varsa her yonden guzel fotograflaryin ve ebay'de satisa koyun. Degerini alicilar belirler. Daha onceki arkadaslarin da dedigi gibi her markanin ayri hastasi var, meraklisi olmayan ucuz saatlerde var tabii. Ebay, paypal ugrasmak istemiyorsaniz hesabi olan birini bulun sizin denetiminizde bir komisyon karsiligi satis yapsin.Tabii bu kisa bir surec degil, paraya acil ihtiyaciniz varsa su tarz bir satis da yapabilirsiniz:

http://www.ebay.de/itm/Uhren-Konvolut-V ... true&rt=nc

Tabii Omega, Rado gibi markalari gorunecek sekilde fotograflayin. Ya da buralarda paylasin alicisi tek tek de cikabilir.
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj adiyge » 11 Ağu 2015, 22:54

Teşekkür ederim zyk1on yarım saat önce saatçi seti almak aklıma gelmişti :) dünde Ultrasonik temizleyici makinası ve ilaçlarından sipariş verdim ne kadar etkilidir bilmem ama amatörce temizlik yapabilsem yeter.internetten alış satış konusunda sorunum olmaz tecrübem var paypal hesabımda var da sanırım şuan için % 80 ihtimale çıktı bu hobinin içine girdikçe öğrendikçe elimizde tutucaz gibi gözüküyor çoğunluğunu, şuan için ortaya çıkan 80 tane karışık kurmalı ve otomatik yuzde 98 i çalışır durumda % 80 i temiz çantaya dizdim Adapazarında böyle kolleksiyon kalmadığını söyledi biri borçları birlik olup az krediyle kapatıcaz gibi çoğu saatide bırakıcaz yakışır bir şekilde koruyacaz inş.
Kullanıcı avatarı
adiyge

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners