TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Masa ve Duvar Saatleri Koleksiyonum

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Masa ve Duvar Saatleri Koleksiyonum

Mesaj Frax » 16 Ara 2011, 18:50

Thecooper önceden de konuşuldu ama tekrar dile getirmek istiyorum. Bu saatlere 5 ya da 10 lira farketmez belirli bir para veriyorsun. Sürekli olarak saat almanın bir faydası yok. Çok sayıda saat yerine daha kullanışlı ve daha değerli saatlere yönel. Merakın bu şekilde gelişir. Aksi halde piyasadaki bütün masa ve duvar saatlerini toplayarak sadece zarar edeceksin ekonomik açıdan. Forumda ve başka sitelerde yazılanları dikkate al, sürekli saat alma. Tabi ki bu sadece bir tavsiye, hayırlı olsun saatlerinin hepsi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj TheCooper » 16 Ara 2011, 18:54

Frax yazdı:Thecooper önceden de konuşuldu ama tekrar dile getirmek istiyorum. Bu saatlere 5 ya da 10 lira farketmez belirli bir para veriyorsun. Sürekli olarak saat almanın bir faydası yok. Çok sayıda saat yerine daha kullanışlı ve daha değerli saatlere yönel. Merakın bu şekilde gelişir. Aksi halde piyasadaki bütün masa ve duvar saatlerini toplayarak sadece zarar edeceksin ekonomik açıdan. Forumda ve başka sitelerde yazılanları dikkate al, sürekli saat alma. Tabi ki bu sadece bir tavsiye, hayırlı olsun saatlerinin hepsi :thumbup:

Teşekkür ederim.Haklısınız bu konuda.Biraz örnekle açıklayabilir misiniz?Mesela Ebay'den örnek ilanlarla açıklayabilirseniz iyi olur...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj drk » 16 Ara 2011, 18:56

Açıkcası ben bu işin mantığını çözemedim. Sürekli saat almak ve biriktirmek. Üstelik masa saati. Ailen ne düşünüyor bu konuda?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 16 Ara 2011, 19:07

Ben eski saatlerden hiç anlamam, hele ki masa ve duvar saatlerini hiç bilmem. Ama buradan bir başlangıç yapmamız gerekirse, öncelikle baktığın her saati internette bir araştır. Fiyatlar az çok belli. Üzerindeki hatalara bir bak, neticede yıllardır kullanılan saatleri alıyorsun, çizik, kırık vb. her şeye dikkat et. Hele ki 10 liraya saat toplamaktan vazgeç. Bu seni bilinçsiz bir tüketici yapar sadece. Örnek vermemiz gerekirse şu ana kadar aldığın saatlerden birkaç tanesi dışında kalanlarına verdiğin parayla 1 tane güzel ve kullanışlı bir saat alman daha yararlı olacaktır. Eğer saatlerin içini açıyorsan, mekanizmalarını söküyorsan o zaman haklısın çok para vermemek konusunda ancak sadece onları inceliyorsan, izliyorsan o zaman daha temiz ve değerli olanlarına yönel. Bir gün 5 tane birden saat alma. Bak, araştır, ondan sonra al ve mümkünse elindekilerden bir kısmını satarak bütçeni artır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj trenton » 16 Ara 2011, 19:43

merhaba Frax, Drk,
ben de thecooper'a bu konuda mesajlar attım elindeki parayı biriktirip daha kaliteli saatlere vermesini söyledim hatta bir kaç tane ebayden uygun fiyata örneklerin adreslerini de yolladım ama pek tatmin etmemiş herhalde mesajım thecooper'ı, hala ebayden örnekler istiyor :) satması konusunda ben de hem fikirim çünkü sizin de dediğiniz gibi bilinsizce oluşturulan bir koleksiyon ki koleksiyon demek sadece çok saatim olsun mantığıyla yapılacak bişey değildir... hatta yolladığım mesajda ona lise yıllarımda ilk saatlerimi toplamaya başladığım zamanlar benim de tıpkı onun gibi önüme çıkan saati aldığımı yazmıştım :) neyse ki sovyet saatleri ucuz ama kaliteli saatler bir şekilde hepsini elimden çıkarıp amerikan saatlerine yönelmem çok iyi oldu... thecooper satmak için almadığını söylüyor ben de tıpkı onun gibi düşünerek alıyorum saatlerimi ama dikkat ederek ve secerek...
benim tavsiyem daha küçük böyutlu saatlere yönelmesi ne bileyim masa saatleri gibi veya seyahat saatleri gibi... ama 10 liraya 20 liraya alacağı saatlerden bahsetmiyorum daha farklı daha ilginç şeylerden bahsediyorum mesela masa saatleri ilk çıktıklarında öyle değişik şekilli olanları ve süslü olanları var ki ebay de çok iyi örneklerini bulması mümkün bugün gidipte bazı yerleri tenzih ederek söylüyorum pek çok saatçide bulacağı sıradan masa saatlerinden oldukça farklı ve güzeller... biriktirsin parasını 10 tane saat alacağına birinden rica edip -bir aile büyüğünden- ebayden bir tane ama kaliteli birşey alsın. umarım bu söylediklerimizi bir gün dikkate alır thecooper :)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Earlgrey » 17 Ara 2011, 21:48

Swiza güzelmiş :)

Arkadaşlar zaten TheCooper daha saat alamayacak sanırım, odada, kilerde, mutfakta, holde yer kalmadı :)
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj Earlgrey » 18 Ara 2011, 16:35

Duvar-masa saatlerinin ebay'den alınması güzel ama kargo fiyatları bu tip saatler için yüksek oluyor. Bunu da not olarak iletip çok beğendiğim bir masa saatine (konsol üzerinde müthiş durur) yer vereyim.. Kienzle marka, Alman malı..

TheCooper bu tip saatlere geçiş yaparsa onun resimlerini takip ederiz.)

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 16:41

Çok güzel bu saat Earlgrey. Alman malı bir de Shatz var, 400 gün güç rezervi olan saatleri mevcut. 500-600 $' a satışta olanlar var, şeytan diyor al bir tane.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners