TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Kolleksiyon Saatler Fiyat Bilgisi Lütfen

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Kolleksiyon Saatler Fiyat Bilgisi Lütfen

Mesaj metinB » 11 Ağu 2015, 23:42

adiyge yazdı:Teşekkür ederim zyk1on yarım saat önce saatçi seti almak aklıma gelmişti :) dünde Ultrasonik temizleyici makinası ve ilaçlarından sipariş verdim ne kadar etkilidir bilmem ama amatörce temizlik yapabilsem yeter.internetten alış satış konusunda sorunum olmaz tecrübem var paypal hesabımda var da sanırım şuan için % 80 ihtimale çıktı bu hobinin içine girdikçe öğrendikçe elimizde tutucaz gibi gözüküyor çoğunluğunu, şuan için ortaya çıkan 80 tane karışık kurmalı ve otomatik yuzde 98 i çalışır durumda % 80 i temiz çantaya dizdim Adapazarında böyle kolleksiyon kalmadığını söyledi biri borçları birlik olup az krediyle kapatıcaz gibi çoğu saatide bırakıcaz yakışır bir şekilde koruyacaz inş.

cok guzel...insallah saatleri elinizde tutar ve hobby olarak saatcilik yaparsiniz.
saat deyip gecmeyin,bu saatler sayesinde kumari ve ickiyi biraktim,kotu aliskanliklarin yerini saatlerle ugrasarak gecirdim ve hala ugrasiyorum hobby olarak son 3-4 yildir.
isin icine girdikce daha da cok seveceksiniz,
tarih,sanat,metal,mekanik ve yabanci dil gibi bir cok bilginiz dahada gelisecek.
ister istemez bu sizin kisiliginize ve toplumdaki yerinize olumlu etki yapacak,
belkide bilmediginiz,farketmediginiz bir becerinizin farkina varip hayatiniz degisecek
bir de bu saatcilik isinde para kaybetmezsiniz..,
heralde ben bu saat isine girdim gireli su an itibariyle cebimden para cikmamistir ustune ustluk para dahi kazandim ve elimde olan saat,alet ve parcalar bedavaya gelmistir.
eger yardima ihtiyac duyarsaniz,zamanim el verdigince size yardim edebilirim (kisitli bilgimle,olabildigince)
saygilar
Kullanıcı avatarı
metinB

Mesaj zyk1on » 12 Ağu 2015, 00:52

Gonlunce olsun adigye, sevindim.
Amator baslangic seti alin, kasa acma, taci cikarma, mekanizmayi kasa disina cikarmak, kadrani cikarmak, kasa temizlemek gibi ilk evre isleri yapmak hic de zor degil. Chicago watchmaking school'un cd leri var Ingilizce biliyorsaniz, baslangic icin iyi olabilir bu isi yapmaya niyetliyseniz. Birkac tane de referans kitabi alip zaman icerisinde hobbyinizi ilerletebilirsiniz. Birkac tane saati satip tum bunlari finanse edebilirsiniz.Cep saatlerinden baslamanizi onerebilirim. Tabi komplike yada verge fusee tarzi cep saati degil de normal 3 kollu 1950-60 lardan olan bir saatle baslamak oneriliyor genelde, UNITAS tarzi. Biraz daha yenilerden ETA 6497 yeni baslayanlar icin en iyi sokup takma calisma mekanizmasi diye biliyorum.
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj adiyge » 12 Ağu 2015, 01:29

Yeni alım yapamam da şuan için hem bilgim yetersiz hem elimde çok var, bir kaç parça 500 TL üstü olanları nakite çevirip diğerleri temizleyip saklamayı düşünüyorum şuan için, sanırım saat içini çıkarıp kasa kordon temizlemeyi yapabilirim.İçine girdikçe hiç kıyamıyacağım gibi gelmeye başladı gerçi bu gidişle saatleri rafa kaldırıp konumuzla alakası yok ama 30 a yakın bisiklet kolleksiyonu da var rahmetli babamın birde onlarda şansımı deneyeyim en iyisi bisikletler alman ingiliz alimunyum 2.el 300 - 500 -700 gibi almıştı gibi anlatıyordu ama bi kulağımdan girip bi kulağımdan çıkıyordu
Kullanıcı avatarı
adiyge

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners