TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oysterdate Precision 6694 1960'lardan

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Rolex Oysterdate Precision 6694 1960'lardan

Mesaj watchhunt06 » 15 Eki 2012, 10:39

Merhaba.
Parça çalınması efsanesi ancak eski verge fusee saatlerde olan kırık elmas balans kapak taşlarına aittir modern saatlerde çalınacak parça saatin çalışmamasına sebeb olur inanmayın oyle şeylere aslından ben gereksiz uzatıyorum saat de size ait parada nasıl arzu ederseniz öyle yaptırın .
selamlar
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj asymptote » 15 Eki 2012, 10:46

waffness'in müsadesiyle konuyu dağıtmadan ve sadece görüşünüzü merak ettiğim için size bir soru sormak isterim sayın watchhunt06:
Sizce Türkiye'de saat servislerine neden bu derece bir güvensizlik var?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj watchhunt06 » 15 Eki 2012, 11:36

Sayın Asymptote.
Aslında bu soruya wafeness in de cevap vermek üzere katılması gerekir .. size bildiklerimi yazacam ama lütfen bana senin bu tür bir servisle işin oldumu gittinmi bir luxury saat servisine ve deneyimini memnuniyetini yaz şayet gittinse.. cevabını bekliyorum...
Bu arada wafeness e de burdan iletiyorum evet kesinlikle iyi niyetimle yazdım herhangi bir art niyetim yok saatiniz ve yazılarınız hakkında
daha doğrusu saatinizi bir rolex base calibre valjoux 88 calibre triple date moonphase chronograph la kıyaslarsak onun yanında hakkaten çok basit ve sıradan kalıyor bunu düşünerek yazdım..
tşk ler.
c......
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj asymptote » 15 Eki 2012, 12:14

watchhunt06 yazdı:senin bu tür bir servisle işin oldumu gittinmi bir luxury saat servisine ve deneyimini memnuniyetini yaz şayet gittinse.. cevabını bekliyorum...

Servise gitmedim ancak servis edilmesi için saat gönderdim, hem de birkaç defa. Saatim lüks sayılmaz (Tissot marka bir saat) ancak gönderdiğim servis Glashütte Original ve onun gibi birkaç üst sınıf saat markasının eski Türkiye distribütörü idi. Memnuniyet ve şikayetim için size iki tane link veriyorum, hızlıca göz atmanız için:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=7615&p=99852&hilit=erken+te%C5%9Fhis#p98529
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=8175&p=115344&hilit=neler+oluyor+LPI+ye#p113694
Benzer sorunlar yaşayan çok arkadaşımız oldu forumda. Rotap'la ilgili birkaç şikayet de hatırlıyorum. Ancak Rhodium servisi nasıldır, o konuda sanırım forumdaki Rolex sahibi arkadaşların deneyimlerini dinlemek daha doğru olur..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj watchhunt06 » 15 Eki 2012, 20:44

asymptote yazdı:waffness'in müsadesiyle konuyu dağıtmadan ve sadece görüşünüzü merak ettiğim için size bir soru sormak isterim sayın watchhunt06:
Sizce Türkiye'de saat servislerine neden bu derece bir güvensizlik var?

Sevgili asymptote..
Kişisel deneyimlerimden ve bu meslekte müşterilerden meslekdaşlarımdan duyduğum bazı servis hikayeleri kısaca....
1.Iwc servisine bir parça almaya gittiğimde bana ellerinde parça olmadığını olsa bile veremeyeceklerini ve tamire gelen pil değişimi hariç tüm saatleri isviçreye yolladıklarını ve bünyelerinde tamirci olmadığını ifade ettiler...
2.Omega otap da iken sadece tepesini almaya gittiğim saati yanımda kapağını açarak bakımını daha önce özenle yaptığım saatin makinesinin kirli olduğunu cam ve kapak contasının değişmesi gerektiğini dediler amaçları aşikar ki haksız yere daha fazla kazanç elde etmek...
3.Yakın bir zamanda AP servisine bir off shore nin altın chrono basma tuşu istedim 1,5 ayda geldi gelen tek tuş 2 ayrı parça üst tuşu kasanın üzerinde kalan eski yatağına monte ettiler ve kalan alt yatağı istediğim halde bana vermediler çünki ağırca altındı.....
4. Yine aynı servisde tamir edilen bir kaç saatin mişterilerinin memnun olmayıp isviçreye şikayet etmekerinden dolayı kendilerinin 2 kes ihtar aldıklarını bu yüzden complike saatlerin isviçreye yollandıklarını duydum ...
5.Bir glashutte saat konyada istanbula servis e yollanıyor ervis görevlisi saat sahibini arayarak saatinin tamirinin yapıldığını ve 3000.00 tl masrafı nın ödenmesi halinde saati sahibine yollayacaklarını diyor küplere binen saat sahibi derhal saatin geri yollanmasını ve 5 kuruş ödemeyeceğini diyor ertesi gün saat sahibine ulaşıyor ve çalışır halde sorunsuz muhtemelen saat son derece basit bir arıza vermişti....
8. Bir chopard hybrid quartz chronograph saatin entegresi için istenen 1300.00 isviçre frangı tamir parasını kabul etmeyen bir müşteri aynı saati almanyada servisine 320.00 euroya yaptırdı...
Bu kötü örneklerden dolayı ben hep servisleri müşterilerini inek gibi görüp bolca sütünü sağmaya çalıştıklarını biliyorum.. nihayetinde piyasada deneyimli tecrübeli bir saatteki arızayı tecrübeleri ile hemen anlayabilecek ve tamir edecek ustaların olduğunu ve onların tercih edilmesini tavsiye ediyorum ..
selamlar..
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj asymptote » 15 Eki 2012, 21:01

Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler :thumbup: Servislerin sıkıntılı olduğu konusunda hemfikiriz demek. Müşteri cephesinde genel bir memnuniyetsizlik ve güvensizlik havasının olduğu da aşikar. Peki bu güvensizlik ortamında kurumsallaşmış olması gereken koskoca markaların servislerine güvenemeyen müşterinin bir tekil kişiye güvenmesini nasıl bekleyebilirsiniz? Elbette çok iyi ustalar var, ancak bu ustaları müşterinin arayıp bulması, bulduktan sonra gene içinin rahat etmesi elbette güç. Bazen usta çok iyidir ancak elinde yedek parçası malzemesi olmaz.. Sonuçta böyle büyük markalar yedek parçalarını da kolay kolay vermiyorlar dışarıya. Ee ülkedeki servisleri de adam gibi çalışmayınca ne yapmak durumunda kalıyor müşteri? İşte böyle waffness'in yaptığı gibi çareyi yurt dışında aramak durumunda kalıyor, haklı da..

Siz de haklısınız, o da.. Haksız olan bir türlü profesyonelleşemeyen ve kurumsallaşamayan dağıtıcılar ve servis ağları. Bu kötü servisler maalesef sizlerin de bizlerin de başının belası. Benim verdiğim örneği okuduysanız görmüşsünüzdür. Adamlar yazmışlar web sayfasına 6 ayda bir isviçreye eğitim tazelemeye gönderiyoruz diye, ben bu adamlara saat emanet ediyorum ve çarkını çizip öyle gönderiyorlar.. Ne beklersiniz? Ne beklemeliyiz?..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj PhD » 15 Eki 2012, 22:01

sonuçta hemfikiriz sanırım.....ben açıkçası türkiyede kalifiye usta sayısının bu konuda sınırlı olduğu düşüncesindeyim...avrupada iyi bir ustanın sosyo ekonomik seviyesi çok üst....parça vs. imkanları çok fazla....rahat ve iyi ortamlarda çalışıyorlar.......fark normal bu şartlarda....
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj watchhunt06 » 15 Eki 2012, 22:53

Waffenss..
Ben daha evvel yazdıklarımın arkasındayım asymptote ile paylaştığım tr deki servisler hakkında ha kalifiye usta dersek evet her dükkanı olan ve bir sürü teknolojik aletleri olan her ustayı da sizlere tavsiye etmiyorum..
Ama el becerisi hassasiyeti her türlü mekanizmayı makinayı bilen söken nerelerde potansiyel arızaları olduğunu bilen neler yapılabileceğini bilen ustalaruın olduğunu yazıyorum .
nihayetinde siz bir bakım yağlama işi için 600.00 frank vereceğinize 200 tl ye daha pratik ve daha ekonomik olarak saatinizin bakımını yaptırabilirsiniz...dışarıda yapılan işden farksız olarak..
Kaldıkı sizin saatinizin parça değişiminede gerek yok... şayet ihtiyaç olsa bile eski bir kalibre olduğu için burdada parça bulma ihtimali yüksek..
selamlar
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Epik ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners