asymptote yazdı:waffness'in müsadesiyle konuyu dağıtmadan ve sadece görüşünüzü merak ettiğim için size bir soru sormak isterim sayın watchhunt06:
Sizce Türkiye'de saat servislerine neden bu derece bir güvensizlik var?
Sevgili asymptote..
Kişisel deneyimlerimden ve bu meslekte müşterilerden meslekdaşlarımdan duyduğum bazı servis hikayeleri kısaca....
1.Iwc servisine bir parça almaya gittiğimde bana ellerinde parça olmadığını olsa bile veremeyeceklerini ve tamire gelen pil değişimi hariç tüm saatleri isviçreye yolladıklarını ve bünyelerinde tamirci olmadığını ifade ettiler...
2.Omega otap da iken sadece tepesini almaya gittiğim saati yanımda kapağını açarak bakımını daha önce özenle yaptığım saatin makinesinin kirli olduğunu cam ve kapak contasının değişmesi gerektiğini dediler amaçları aşikar ki haksız yere daha fazla kazanç elde etmek...
3.Yakın bir zamanda AP servisine bir off shore nin altın chrono basma tuşu istedim 1,5 ayda geldi gelen tek tuş 2 ayrı parça üst tuşu kasanın üzerinde kalan eski yatağına monte ettiler ve kalan alt yatağı istediğim halde bana vermediler çünki ağırca altındı.....
4. Yine aynı servisde tamir edilen bir kaç saatin mişterilerinin memnun olmayıp isviçreye şikayet etmekerinden dolayı kendilerinin 2 kes ihtar aldıklarını bu yüzden complike saatlerin isviçreye yollandıklarını duydum ...
5.Bir glashutte saat konyada istanbula servis e yollanıyor ervis görevlisi saat sahibini arayarak saatinin tamirinin yapıldığını ve 3000.00 tl masrafı nın ödenmesi halinde saati sahibine yollayacaklarını diyor küplere binen saat sahibi derhal saatin geri yollanmasını ve 5 kuruş ödemeyeceğini diyor ertesi gün saat sahibine ulaşıyor ve çalışır halde sorunsuz muhtemelen saat son derece basit bir arıza vermişti....
8. Bir chopard hybrid quartz chronograph saatin entegresi için istenen 1300.00 isviçre frangı tamir parasını kabul etmeyen bir müşteri aynı saati almanyada servisine 320.00 euroya yaptırdı...
Bu kötü örneklerden dolayı ben hep servisleri müşterilerini inek gibi görüp bolca sütünü sağmaya çalıştıklarını biliyorum.. nihayetinde piyasada deneyimli tecrübeli bir saatteki arızayı tecrübeleri ile hemen anlayabilecek ve tamir edecek ustaların olduğunu ve onların tercih edilmesini tavsiye ediyorum ..
selamlar..