TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cep Saati Koleksiyonum Elgin Waltham Hampden Rockford Doxa

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Cep Saati Koleksiyonum

Mesaj nickynick » 20 May 2010, 15:46

Trenton, gerçekten tebrik ederim.Koleksiyonun rasgele seçilmiş saatler değil, belli bir çizgiye göre tercih edilmiş ve koleksiyona dahil edilmiş saatler. Fotoğraflar bende de sorunsuz görüntüleniyor bu arada.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj gurcaglar » 20 May 2010, 17:27

Frax1 yazdı:Ben bir soru sorayım.Kalite olarak Amerikan saatleri iyi dediniz peki bu saatlerin o dönemki fiyatları İsviçre'den yukarı mıydı bunun hakkında bilginiz var mı sayın gurcaglar? Yani Amerika İsviçre'den önde miydi? böyle de denilebilir.

Merhaba,

Şimdi bildiğiniz gibi 19.yüzyıla kadar saatler saat ustalarının atölyelerinde usta-çırak ilişkisi içinde üretilen bir eylemdi ki bu birçok alanda (sanat/zanaat) binlerce yıldır uygulanan geleneksel bir yöntem. Peki ne oldu 19.yüzyılda yine bildiğiniz gibi endüstri devrimi oldu, 18.yüzyılın sınıfsal mücadelesi 19.yüzyılda Batı'da belirgin bir toplumsal katmanlaşmaya yol açtı. ABD İç Savaş sonrasında Avrupa'daki endüstri devriminin etkilerinden pay aldı kaçınılmaz olarak ve oradaki sınıflar da bu duruma adapte olmakta gecikmediler. Bu gelişmenin gözle görülür unsurlarından biri saat sektöründe yaşandı, nedir o? Bireysel atölyelerden üretim ve montajın diyelim beş yüz kişilik bir ekip tarafından üretilerek kitle halinde üretime geçilmesi aşaması oluştu. Bunun sonuçları nelerdir? Hemen söyleyelim üretim maliyetleri düştü, ulaşım olanakları da eski yüzyıllara göre ileri bir düzeye geldi: buharlı tren, buharlı gemiler, telgraf ve sonra da telefon. Böylece ülkenin bütün eyaletlerine yayılan bir satış ağı, ilk büyük shopping mall''lar, ve saat fabrikasına satıcılardan gelen sayısız sipariş talebini beraberinde getirdi. Aracı kurumlar olan satıcılar mektupla müşterilerinden sipariş almaya başladılar ve ortalama beş dolar'a bir saati müşteriye mektupla ulaştırmaya başladılar. Düşünebiliriz şimdiki bakış açımızla ABD büyük bir ülke ve orta sınıfın alım gücü arttıkça saat almaya olan iştahı da arttı. Böylece önce Waltham sonra Elgin, Hampden, Hamilton gibi üreticiler fabrikalarını kurdular. Yeni modeller geliştirdiler ve ürettikleri saat parçaları birbirleri arasında değiştirilebilir parçalar olduğu için yedek parça sorunu da ortadan kalktı, bu arada Amerikalılar kendi kalibrelerini ve ölçü sistemlerini de geliştirdiler. Ortalama bir Amerikan saati o dönemde kalite açısından İsviçre saatlerinden asla aşağıda olmadığı gibi alınabilirlik açısından da daha avantajlıydı yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı. Zaten mesela buradaki saatlere de bakınca durum ortadadır, hem baskıların üzerindeki bezemeler, hem de işçilik oldukça iyidir. Bu nedenledir ki İsviçre de üretim ivmesi ABD'deki bu büyük gelişmenin etkisiyle aynı dönemlerde hızlanır. Sonuçta ne olur? Geleneksel saatçilik ve geleneksel modeller ölür, nerede? Büyük Britanya'da o eski her biri birer sanat eseri olan fusee mekanizmalı saatleri üreten ustaların sayısı 19.yüzyılın sonunda yok olma seviyesine ulaşmıştır. Zira Amerikan ve sonra da İsviçre saatleriyle rekabet edememişlerdir, hem dakiklik hem de maliyet bağlamında. Umarım açıklamalarım yararlı olmuştur.
Bol güneşli günler,
A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Frax » 20 May 2010, 17:37

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sayın gurcaglar.Keyifle okuyoruz verdiğiniz bilgileri.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 20 May 2010, 17:50

Hocam, cok degerli bilgiler icin tesekkürler.

Resimleri bende gördüm (sabah belkide benim bilgisayarda yada baglantida bir problem vardi).

Trenton, ya ben karistiriyorum yada cok fazla resim oldugu icin beynim döndü ama bir cok saat ayni mekanizmalari paylasiyor dogrumudur? En azindan teknik olarak. Dogrumudur?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 20 May 2010, 19:01

Rica ederim, keyifti umarım okuması sıkıcı olmuyordur. Sanırım artık daha kısa yazmak daha iyi olacak.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj trenton » 21 May 2010, 01:17

gurcaglar yazdı:Sevgili Ferhat,

Gönülden tebrikler. Amerikan yapımı cep saatlerine olan merakın takdire şayan. Ben vaktiyle daha çok alamadığıma üzülüyorum, ama bunda ülkemizde Amerikan saatlerinin popüler olmamasının payı büyük. Oysa ABD'de 1850'den hemen sonra muhteşem bir hızla ilerleyen saat endüstrisi ortaya çıkıyor ve orta sınıflarla gelir düzeyi daha da altta olan emekçi sınıfların eskiden hayatlarından göremeyecekleri bir nesne olan saati satın alabilmelerine yol açan kitle üretimini gerçekleştiriyor, böylece saat üreten fabrikalar kuruluyor eğer ABD'de bu üretim felsefesi olmasaydı İsviçre'nin kendini beğenmiş üreticileri de fabrikalaşmaya çok daha geç bir dönemde geçeceklerdi, ancak rekabet üretimi oranını arttırdı, makinalaşmayı hızlandırdı, biliyor musun bu dönemde Amerikan kalibre ve marka adlarını taklit eden isviçre yapımı ancak kalite olarak çok aşağı pek çok saat yapılıp Amerikan pazarına yollanmıştı. Amerikan saat endüstrisi gerçekten mükemmel saatler üretti Waltham'ın Hamilton'ın Hampden'ın rail road sınıfı saatleri döneminin en ileri ve hassas kronometre seviyesinde saatleridir mesela. Ancak resimleri ben de göremedim ne yazık ki.
Yeniden denersen çok iyi olur.
İyi günler,
A.G.

merhaba Hocam,
vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. eğer sorun için bir çözüm yolu bulunmazsa ayrı başlıklar altında bir kaç bölümde tekrar yazarım. son zamanlarda amerikan saatlerini piyasada daha çok görmeye başladım, yavaşta olsa. maddi olarakta değerleri yükseliyor ülkemizde. gerçi ben satmayı hiç bir zaman düşünmedim çünkü, her birini almak için çok uğraştım. ebay de çok uygun fiyatlara çok güzellerini bulmak mümkün (ama bulupta alamamak - benim gibi- moral bozucu olabiliyor) :D o dönemden amerikan saatlerini taklit eden isviçre firmalarına ait birkaç saat görmüştüm ben de, ki bunlar arasında türkiye çok tutulan omega ve longines de vardı. demek, o kadar çok etkilemiş avrupa saat piyasasını amerika:)
saygılarımla,
Ferhat
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj trenton » 21 May 2010, 01:23

Bond yazdı:İnanılmaz modeller toplamışsın Trenton, tebrik ederim. Açıklamalar ve fotolar için teşekkür ederim, emek verip çok sayıda fotoğraf yüklemişsin. Resimler 800x600 olarak yüklenmiş uygun şekilde ve bende tüm resimler sorunsuz olarak görüntüleniyor, diğer arkadaşlardaki sorunun sebebini anlayamadım, belki aynı mesaj içeriğinde çok sayıda olması sorun olmuş olabilir. Sorun devam ederse bir çözüm buluruz.

çok teşekkür ederim. çok iddalı bir koleksiyon değil ama kötü de sayılmaz. bütün hepsini tek bir sayfada görüntülemek istedim bölünmesin diye konu. bende bir sorun olmayınca da üyelerin hepsi görebilir diye düşündüm. sorunu düzeltme konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim:)
saygılarımla,
Ferhat
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj trenton » 21 May 2010, 01:36

Nicky Nick yazdı:Trenton, gerçekten tebrik ederim.Koleksiyonun rasgele seçilmiş saatler değil, belli bir çizgiye göre tercih edilmiş ve koleksiyona dahil edilmiş saatler. Fotoğraflar bende de sorunsuz görüntüleniyor bu arada.

çok teşekkür ederim :) bu konularda çok bilgili değilim ama elimden geldiğince (arada kendimi tutamayıp avrupa yapımı saatler alsamda) amerikan saatlerine odaklanmış durumdayım. bir de avrupadaki saatçilik oldukça uzun bir geçmişe sahip ve saatin yapım tarihi ne kadar eski olursa fiyatı da o kadar yüksek oluyor bu da şimdilik beni aşıyor :D
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners