Frax1 yazdı:Ben bir soru sorayım.Kalite olarak Amerikan saatleri iyi dediniz peki bu saatlerin o dönemki fiyatları İsviçre'den yukarı mıydı bunun hakkında bilginiz var mı sayın gurcaglar? Yani Amerika İsviçre'den önde miydi? böyle de denilebilir.
gurcaglar yazdı:Sevgili Ferhat,
Gönülden tebrikler. Amerikan yapımı cep saatlerine olan merakın takdire şayan. Ben vaktiyle daha çok alamadığıma üzülüyorum, ama bunda ülkemizde Amerikan saatlerinin popüler olmamasının payı büyük. Oysa ABD'de 1850'den hemen sonra muhteşem bir hızla ilerleyen saat endüstrisi ortaya çıkıyor ve orta sınıflarla gelir düzeyi daha da altta olan emekçi sınıfların eskiden hayatlarından göremeyecekleri bir nesne olan saati satın alabilmelerine yol açan kitle üretimini gerçekleştiriyor, böylece saat üreten fabrikalar kuruluyor eğer ABD'de bu üretim felsefesi olmasaydı İsviçre'nin kendini beğenmiş üreticileri de fabrikalaşmaya çok daha geç bir dönemde geçeceklerdi, ancak rekabet üretimi oranını arttırdı, makinalaşmayı hızlandırdı, biliyor musun bu dönemde Amerikan kalibre ve marka adlarını taklit eden isviçre yapımı ancak kalite olarak çok aşağı pek çok saat yapılıp Amerikan pazarına yollanmıştı. Amerikan saat endüstrisi gerçekten mükemmel saatler üretti Waltham'ın Hamilton'ın Hampden'ın rail road sınıfı saatleri döneminin en ileri ve hassas kronometre seviyesinde saatleridir mesela. Ancak resimleri ben de göremedim ne yazık ki.
Yeniden denersen çok iyi olur.
İyi günler,
A.G.
Bond yazdı:İnanılmaz modeller toplamışsın Trenton, tebrik ederim. Açıklamalar ve fotolar için teşekkür ederim, emek verip çok sayıda fotoğraf yüklemişsin. Resimler 800x600 olarak yüklenmiş uygun şekilde ve bende tüm resimler sorunsuz olarak görüntüleniyor, diğer arkadaşlardaki sorunun sebebini anlayamadım, belki aynı mesaj içeriğinde çok sayıda olması sorun olmuş olabilir. Sorun devam ederse bir çözüm buluruz.
Nicky Nick yazdı:Trenton, gerçekten tebrik ederim.Koleksiyonun rasgele seçilmiş saatler değil, belli bir çizgiye göre tercih edilmiş ve koleksiyona dahil edilmiş saatler. Fotoğraflar bende de sorunsuz görüntüleniyor bu arada.
Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir
|