TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Masa ve Duvar Saatleri Koleksiyonum

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Masa ve Duvar Saatleri Koleksiyonum

Mesaj drk » 30 Kas 2011, 08:52

TheCooper, tebrikler :champ: İleride meslek olarak ne düşünüyorsun merak ettim, acaba saatlerle ilgili bir iş mi? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 30 Kas 2011, 09:02

"İyi veya kötü yorumlarınızı bekliyorum.Sağlıcakla, esenle kalın.Hoşçakalın..."

Cooper, öncelikle bu yasta saatlere olan ilgin ve yapmis oldugun koleksiyondan dolayi seni tebrik ederim. Ancak, bilmen gereken birsey var. Koleksiyon yapmak buldugun her saati almak demek degildir. Bugüne kadar almis oldugun saatler ile ilgili bir problem yok cünkü bir yerden baslaman ve isi uygulamali ögrenmen gerektigi asina. Yalniz bundan sonra atacagin adimlarda daha secici davranmani; parani sokaga atmamani tavsiye ederim.

Her ne kadar bu is maddi olanaklar ile baglantili da olsa, yine de 20 tane saat yerine bir tane özel saat edinmek sana ve koleksiyonuna deger katacaktir.

Yukarida ki saatlerden bazilarinin durumu icler acisi. Saatleri secerken optik ve teknik olarak daha düzgün saatlere yönelirsen; sonuc her türlü senin avantajina olacaktir...

Sadece bir ağabey tavsiyesi ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Earlgrey » 02 Ara 2011, 01:18

TheCooper, yakinda salona, mutfaga da yayilacaksin gibime geliyor.) Cok ilginc farkli bir kolleksiyon olmus, tebrikler. En cok Jughansi Hirsch, Gemici saati ve Japon Lorus'u beğendim.. Saatleri tamir etmek de çok farklı bir hüner..

Ek olarak masa saatlerinde alttan 4. resimdeki en önde ortada duran bronz saatin markasi nedir? O da çok güzel görünüyor:)
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj trenton » 02 Ara 2011, 17:31

saatlerinin hepsini bir arada görmek çok güzel :) clk' nin söylediklerine ben de katılıyorum ki hatırlarsan ve okuduysan sana çok ucuz olmasa da uygun fiyata saatleri nasıl alacağına ve saatleri alırken nelere dikkat etmen gerektiğine dair bir mesaj yollamıştım ve bi kaç örneğinin resimleri de vardı... sadece kasa ve kadrandan ibaret olsa da ilk resimdeki masa saati zamanında güzel bir saatmiş :) belki de tıpkı onun gibi alaturka rakamlı saatlere ait bişeyler katarsan koleksiyonuna daha da ilgi çekici olabilir... şimdi bulunması eminim zordur ama eskiden çarşıya çıktığımda bol bol görürdüm :) özellikle masa saatlerinden tepelerinde çan bulunan.
amatörce yapılmış olsa da ileri de çok güzel bir koleksiyonun olacak eminim ki :)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj TheCooper » 02 Ara 2011, 21:58

Meslek olarak saatlerle ilgili bir meslek düşünmüyorum.Akademik eğitim benim için daha önemli.İleride emekli olursam hobi amaçlı bir dükkan açabilirim belki. :D Sayın Earlgrey bahsettiğiniz saat bronz değil, pirinç.Marka damgası yok.Kadranda ve makinada West Germany yazısı mevcut.Arkadaki ahşap şömine saati ise Weimar.Gene Batı Alman.Sayın Trenton bahsettiğiniz gibi bir mesaj gelmedi Ö.M kutuma.Eğer bahsettiğiniz mesajı tekrar atabilirseniz sevinirim.Bu arada ilk resimdeki Osmanlı saatinin makinası, sarkacı ve bütün parçaları tam.Ayrıntılı resimleri çekip, en kısa zamanda siteye yüklerim.Sadece akrep ve yelkovanı eksik.Onların da siparişini verdim.Bir kaç haftaya elimde olacağını söylediler.Bir de bir saatçi saatin makinasını ''Benzine yatır.'' dedi.Bunu yapmalı mıyım sizce?Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.Sizlerin iç güzelliğini yansıtıyor yorumlarınız. :champ: Herkese çok teşekkür ederim.
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj trenton » 02 Ara 2011, 22:14

alaturka kadranlı saatin makinesi varsa süper o zaman :thumbup: iyi bir marangozda kasasına yapılacak güzel bir bakımla gerçekten çok güzel bir saat olacak. tozdan ve zamanın vermiş olduğu etkiden dolayı donmuş olan yağın daha rahat çözünmesi için benzini önermiş olabilir :) zaten makine metal oldoğundan herhangi bir sorun çıkaracağını sanmam kökünden temizlik buna denir herhalde :)
birazdan tekrar yazar yollarım mesajı :)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Earlgrey » 04 Ara 2011, 20:40

Senin bir de kilise saatin vardı TheCooper, o nerede?
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj TheCooper » 09 Ara 2011, 18:19

Onu antikacıya geri verdim.Acemilik işte.Güzel bir şey zannetmiştim ama yanılmışım. :lol: Geçenlerde bit pazarından 7 tane daha saat aldım.Bit pazarı deyip geçmemek lazım.Fransız seyahat saatini 10 Lira'ya aldım.Sağlam.Çok eski laternalı bir Peter masa saati aldım.Gene 10 TL.Ufak bir temizlik ve yağlamadan sonra mükemmel oldu.Gene 25 TL'ye minyatür guguklu saat tipinde duvar saati aldım.Sovyet guguklu saat aldım.75 TL.Farkındayım biraz pahalı o saate göre ama koca Konya'da bir tek orda buldum.Ben de kaçırmayayım diye aldım.Halbuki İzmir'den 30 TL'ye almıştım aynı saati. İnternetten de 3 tane daha saat aldım.Henüz elime ulaşmadılar.İnternetten aldıklarım tanesi 10 TL.Toplam 30 TL.Biri Fransız Jaz marka.Alman Blessing tek çanlı ve İsviçre Swiza şömine saati tarzı fakat biraz ufak.En yakın zamanda fotoğraflarını yükleyeceğim.Bir de bu resimdeki saatlerden arıyorum.Pilli Slava.Sovyet malı.Geçen bir sitede gördüm ama kaçırmışım.Satılmış maalesef.O serinin bir çok versiyonu mevcut.Birebir aynısı olması şart değil.En alttaki resimler alaturka kadranlı Osmalı saate ait...
Resim
Resim
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners