TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Serkisoff Konstantinople Billodes Chirket Damgası Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Serkisoff Konstantinople Billodes Chirket Damgası Bilgi

Mesaj selim61 » 20 Eyl 2015, 22:30

ARKADAŞLAR BENİM SERKİSOFUN MAKİNESİNDE BİLLODES YERİNİ ESKİ CHİRKET YAZIYOR SEBEBİ NEDİR MAKİNEMİ DEĞİŞMİŞ Mİ YOKSA BAŞKA BİRŞEY Mİ
Kullanıcı avatarı
selim61

Re: SERKİSOFF KONSTANTİNOPLE

Mesaj SeRxx » 20 Eyl 2015, 22:52

Selim61,

Her soru için ayrı başlık açmanıza gerek yok. İlk açtığınız başlık altında devam edebilirsiniz. :)

-> http://www.forum.saatforumu.com/viewtopic.php?t=6455
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj selim61 » 22 Eyl 2015, 01:47

birdahakine öyle denerim lakin kimsenin cevap yazdığı yok
Kullanıcı avatarı
selim61

Mesaj ankerhemmung » 28 Eyl 2015, 06:03

Saatinizin resimlerini görebilsek daha kesin bir şey söyleyebilirdik. Saatinizin makinası üzerinde ya da kasa kapağı içinde "Eski Chirket" dışında bir damga daha olmalı. Eğer bu damga kalın bir yuvarlağın içinde üstte "eski chirket" ve ortada üst üste kalınca G ve I harfleri şeklindeyse üreticisi İsviçre Le Locle kasabası'ndan "İsely-Girard & Fils"dir. Eğer damgada soru işareti gibi bir şeklin içinde eski chirket ve altında bir yıldız varsa üreticisi oraya yakın bir kasaba olan Les Brenets'den "Cecile Marchand-Perret / Vve. Marchand-Perret"dir. Sanırım İstanbul'da Galata'da bir saat tüccarı olan Karabet Serkisoff'un sattığı saatlerde hep Billodes makinalar görmüşümdür. Billodes de yine Le Locle kasabasından George Favre Jacot'un markasıdır ve bildiğimiz Zenith'in öncelidir. Zaten bu çeşit saatler birbirine çok yakın kasabalarda hemen hemen aynı tarihlerde üretilmişlerdir ve isim ve damgaları dışında mekanizmaları ha neredeyse aynıdırlar. Saatinizin bir resmini koyarsanız, çok daha kesin bilgiler verilebilir. Saatin kadranında Serkisoff yazısı yoksa bu bilgileri kesin olarak kabul edebilirsiniz.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Re: Serkisoff Konstantinople Billodes Chirket Damgası Bilgi

Mesaj selim61 » 01 Eki 2015, 16:09

yazdığınzı cevap için teşekkürler çok bilgilendirici bir cevap oldu benim saatimde soru işareti şeklinde eski chirket yazıyor içinde lakin şu resim yüklemeyi beceremedim yükleme kılavuzuna bakmamarağmen eğer Skype veya whatsap adresniz varsa verirseniz ordadan atsam fotoyu
Kullanıcı avatarı
selim61

Mesaj ankerhemmung » 02 Eki 2015, 18:14

Kusura bakmayın cevabı gene buradan yazıyorum. Bir kere, saatiniz calışıyor mu, kasası çok aşınmamış ve menteşeleri sağlam mı, kadranı sağlam ve örneğin kapaklarında 0800/84/935 gibi gümüş damgaları var mı? Önemli olan bunlar. Saatinizin kadranında Serkisoff mu yazıyor? Kadranında isim yazmıyorsa örneğin tuğra vb. varsa ilk yazdığım cevapları kesin olarak kabul edebilirsiniz. Üst kapağın içinde de soru işaretli damga varsa en azından kasa ve makina orijinaldir. Eğer değerini bilmek istiyorsanız iyi korunmuş ve zaman tutan böyle bir saate anlayanlar 400-800 lira fiyat biçer. Tabi internette daha yüksek fiyat koyanlar da vardır ve alıcısı da olabilir. Selamlar.
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj selim61 » 04 Eki 2015, 14:45

cevap için çok sağolun ben fiyatından çok orijinal olup olmadığını öğrenmek istemiştim evet 0.800 gümüş damgası var birde kapaktaki eski chirket damgasının aynısı makinesindede var hiç aşınma yok çok güzel bir saat birde bilgi sahibisiniz amdem ben size bir şey daha sormak istiyorum ben bir saat daha almayı planlıyorumda dent london temiz bir saat önerirrmisiniz yoksa başka önerebileceğiniz saat varmıdır antika cep saati çok seviyorum antika cep saatlerini bütçem 900 1000 tl arası
Kullanıcı avatarı
selim61

Mesaj ankerhemmung » 05 Eki 2015, 03:17

Edward John Dent 1700 sonu ve 1800'lü yıllarda yaşamış meşhur bir İngiliz saat yapımcısıdır. Siz anladığım kadarıyla avcı kasa Osmanlı kadranlı saatlerden hoşlanıyorsunuz. J. Dent London mekanizmalı böyle saatlerin ise (kadranlarında J. Dent yazar ya da tuğra vb vardır) bu İngiliz saat ustasıyla bir alakası yoktur. London yazmakla beraber bu saatlerin Londra'yı görmüş oldukları da şüphelidir. Bilebildiğim kadarıyla o zamanlar Osmanlı topraklarında ve özellikle İstanbul'da çokça satılmış olan bu saatler İsviçre Le Locle kasabasından George Favre Jacot'un üretimidir. O zamanlar İngiliz saatleri Osmanlı'da ün kazanmış olduğu için Jacot bu isimle saatler satmıştır İstanbul'daki saat tüccarlarına. Bunların mekanizmaları aslında hiç bir işlevi olmayan kırmızı taşlarla süslenmiş tipik jacot mekanizmalarıdır. Kırmızı rubin? taşları sökseniz saat gene tıkır tıkır çalışır. Jacot örneğin meşhur Fransız saat ustasının ününden dolayı Le Roy Paris yazılı ama mekanizması gene Le Locle imalatı olan saatler de satmıştır İstanbul tüccarlarına. Hatta gene meşhur İngiliz ustası Georg Prior'un ününden dolayı Edward Prior kadranlı saatler de bu Jacot'undur bence. Bende Edward Prior imzalı böyle bir saat var. Bu Edward Prior'un oğul olduğu söyleniyor ama bence bu saatlerin melanizmaları da tipik İsviçre mekanizmaları. Gelelim almak istediğiniz J.Dent London saate. İnternet satıcıları bu avcı kasa Osmanlı kadranlı ve tuğralarla süslü saatlerin paşalara filan verildiğini yazarlar, inanmayın. İnternette biraz o günlerde gezinin, bu saatlerin o günlerin İstanbul'unda Galata ve Pera semtlerinin saat tüccarlarında, o zamanki İstanbul'un Avrupa başkentleriyle yarışabilecek düzeyde her şeyin satıldığı büyük mağazalarında satıldığını ve parası yeten herkesin bu saatleri alabildiğini göreceksiniz. O zamanların Osmanlı topraklarında lüks mağazaları olan örneğin Orosdi-Back (horozdibak derlermiş) şirketinin İsviçre'de benzeri saatler imal ettirip sattığını öğreneceksiniz. Saatlerin seri numaralarından da bu saatlerden aslında ne kadar çok üretildiği ve satıldığını anlayabilirsiniz. İlgi çekici olmakla beraber bu saatler çok özel kıymetli saatler değildirler. Kolleksiyoncular arasında da hemen hiç aşınmamış, tertemiz olanlarının değerleri de öyle 4-5000 lira filan değildir. Bu saatleri seviyorsanız neden almayasınız ki. 900-1000 lira bütçeyle bunların çok iyi durumda olanlarını alabilirsiniz. Dikkat, her söylenene inanmayın, satıcı ile sıkı pazarlık edin, saati kadranı parçaları mekanizması orijinal mi, kasa kapak numaraları tutuyor mu, kapaklar tık diye kapanıyor mu, kapak yayları çalışıyor mu kontrol edin. Gerekirse saati söktürüp kadran ayakları sağlam mı yoksa kadran sonradan yapıştırılmış mı kontrol edin. İyi korunmuş, 0800 ya da 84 gibi gümüş damgaları da olan ve zamanı tutan bir J. Dent London saat bence en fazla 800-1100 lira eder. Ama bu benim düşüncem tabii, elbette mesela Kapalıçarşı Bedesten'de böyle bit saati 1000-2000 dolara satanlar da vardır ve hatta alanlar da. Benim yazabileceklerim bu kadar. Forumumuzda bu konularda bana göre çok daha bilgili üyelerimiz var, onların bu konularda daha önceleri yazdıklarından da forumda bu kelimeleri arayarak bilgilenebilirsin'z. Kolay gelsin, selamlar...
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kimiky1 ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners