gurcaglar » 16 May 2010, 20:30
Merhaba,
Çok güzel bir saat. Güle güle kullanınız. Sovyet/Rus yapımı saatleri çok seviyorum, çok iyi çalışan, iyi ayarlandıklarında oldukça dakik çalışan, uzun süre temizlik ve bakım yapılmadan durabilen saatler. Buradaki saat Chelyabinsk Saat Fabrikası üretimi 3602/3603 kalibre numaralı 18 taşlı bir cep saati, muhtemelen 1980lerde üretilmiş olmalı, hatta kol saati olarak değil de cep saati olarak üretilmiş. Günümüzde Ukrayna'da bu eski Sovyet yapımı saatleri (cep saatlerini) kol saatlerine dönüştürüp, yeni ve daha çekici bir kadran üretip monte ederek satıyorlar, böylece alıcılar büyük, eski ve çok temiz kalmış kadranlı "kol saatleri" aldıklarını sanıyorlar. Elbette bunun bilerek alıyorsak sorun yok, ama görüntünün ardındaki gerçeği yani aslında hiç tasarlanıp üretilmemiş, ama sonradan ne yazık ki tüm özellikleri hiçe sayılarak tabiri caizse "katır"a dönüştürülmüş saat alıyorsak aldanıyoruz, ama bunda bizim suçumuz yok, kötü niyetli kişilerin önemli ölçüde daha çok para kazanmaya yönelik "pis" iştahları var. ebay den saat alırken-mesela Sovyet/Rus saatleri alırken dikkat edelim, özellikle de Ukraynalı satıcıların pazarladıkları saatlere dikkat edelim, katiyen almayalım demiyorum, aksine alalım ama bilerek ve dikkat ederek alalım. Haa ben almadım mı, yanılmadım mı? Elbette yanıldım ve bir müsibet bin nasihatten iyi olduğu için de öğrendim. İyi Pazarlar.
A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...