TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Rolex Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vintage Rolex Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj cancan » 27 Tem 2010, 16:01

merhaba.....antika saatler konusunda mbilgim olmadığı için sizlerin bana yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm...Elimde ROLEX 17 RUBIS 1902 Yıllarına ait kapaklı...iç kısmında özgürlük anıtı olan...pirinç kaplama...altın suyuna batırılmış...zincirli...tamir görmem iş...çalışır vaziyette kurmalı cep saatim var...saatle alakalı bilgisi olan varmı arkadaşlar...
Kullanıcı avatarı
cancan

Re: Vintage Rolex Cep Saati Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 16:08

Souya bende bir soru ile karsilik vereyim. 1902 yilinda Rolex'mi vardi?

Rolex'in üretmis oldugu cep saatleri var ve bu saatlerden hele iyi durumunda olanlarindan birine sahip olmak demek bir ayricalik. Ancak 1902 dendigi zaman durup, saatin resimlerini sormak isterim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 27 Tem 2010, 16:10

Cancan TSF'ye hoşgeldin. Sana pm attım yıl bilgisini hatırlatmak için ama belki daha görmedin. Rolex'in 1905'te kurulduğunu göz önüne alırsak 1902 yılına ait bir cep saati olması mümkün değil elbette. Belki sen iç kapakta kod gibi birşey varsa onu yıl sanmış olabilirsin. Bir kaç resim eklersen daha net bilgi alırsın. Birde ne bilgisi istiyorsun? Örnek mekanizma detayımı, vintage değeri vb gibi?

Saat büyük olasılıkla 1920-40 arası üretimdir. Değer olarak iste internette satılan örneklere bakarsak 300-2500 USD arası satışta olan Rolex cep saatleri var kondisyonlarına göre. Pahalı olanlar genelde altın ve çok özel modeller ama ortalama temiz 1930'lara ait modellere 500-1000 USD arası fiyatlar talep ediliyor.

Elbette çok özel bir hatıra. Manevi değeri çok daha önemli. Güle güle sakla.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 27 Tem 2010, 16:22

Merhaba Cancan,

Bana da özel mesaj göndermişsiniz. Ancak foruma gönderdiğiniz soruya değerli üyeler tarafından verilen cevaplar son derece tatmin edici ve bilgilendirici. Sizin yapmanız gereken kanaatimce saatin fotograflarını göndermeniz, o 1902 tarihi de nerede onu da çekerek gönderiniz belki seri numarası ya da kasanın numarası olabilir. Burada en çok dikkat etmeniz gereken nokta fotoğrafların kalitesi, flu fotoğrafların saat hakkında fazla bir bilgi verme olanağı yoktur.

İyi günler,

Gurcaglar
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 16:38

Bond, düzeltmek gibi olmasin ama Rolex benim TEZ konum gibi birsey. Onun icin eklemeden duramayacagim.

1905 yilinda Wilsdorf'un kurdugu sirketin adi Wilsdorf&Davis. Dolayisi ile 1905 ile 1920 yillari arasinda Rolex amblemi yada ismini tasiyan bir saat üretilmemistir.

Bu nedenledir ki, internette yada vintage saat bayilerinde bulunabilecek Rolex cep saatleri genellikle 1920 ile 1940 yillari arasindadir.

Yine cok yazdim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 27 Tem 2010, 16:52

Teşekkürler Clk, elbette haklısın. Ben kısaca temellerinin atıldığı ilk tarih 1905 demek istedim. Bakalım resim gelirse daha net yorumlarız ama 1930'lardan olması en mantıklısı dediğin gibi. Kısaca bir baktım internette özellikle Rolex cep saatleri biraz ortadan kaybolmuş son yıllarda. Belki Rolex kendisi aldı yada zaten az üretildiler o yıllarda. Benim en çok ilgimi özgürlük anıtı çekti, bu sebeple fotoyu merak ediyorum. :)

Ekleme: Birde "HD Video Saat İncelemeleri" bölümüne birçok eski cep saati videosu ekledim. Çok net 720p HD görüntülerle antika saatlerin tüm detayları göz önüne seriliyor. İlgisini çeken üyelerimizin tam ekran olarak izlemesini tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 17:58

Özellikle Gürcaglar hocamizin begenecegini tahmin ettigim bir calismayi sizler ile paylasmak istedim arkadaslar. Bu konuya da gayet iyi uyuyor. Bir Rolex cep saatinin revizyonu...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 27 Tem 2010, 18:01

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners