TSF'ye hoşgeldin Enmerkar,
Mesajına linkten model resimlerini ekledik. Elindeki Omega Dynamic vintage değeri taşıyan özel bir model. 70'lerde birçok markanın TV'den ilham alması ile ortaya çıkan kasa ve kadran yapısına sahip bir modellerden birisi. Bu saatin kadranı 1970'li yıllarda Fransız devlet televizyonu'nun "time check" tabir edilen yayın arası saat gösterimleri ile tamamen aynı tasarıma sahiptir. Yani model oradan ilham alarak tasarlanıp Omega tarafından piyasa sürülmüştür.

Omega Geneve Dynamic Day Date
Bu saatin benzer şekilli deri kordonu Omega'dan temin edilebiliyor ancak fiyatı oldukça yüksek, şu an sanırım fiyatı 125-150 USD civarıdır veya çok daha ucuza aftermarket bir çok benzer yapıda deri kayış bulabilirsin. İnternetten araştırman lazım fiyatları normal aftermarket kordonlarla çok farklı değildir. Yanlız bu modelin gerçek kordonunun bir özelliği var ve şu an üretilmiyor bu sebeple NOS tabir edilen, eskiden kalmış yeni bir yedek parça için Ebay'den araştırırsan bulunabiliyor ara ara.
Özelliği şu; Bu saatin o yıllarda üretilen orjinal kayışı "Corfam" 'dır. Alta merak edecek üyeler için Corfam'ın detaylı açıklamasını ekleyeceğim. Kısaca bahsedersek kimileri tercih etmesede deriye göre avantajları olan özel bir sentetik deridir. Şu an satılan imitasyon deri gibi ürünlere göre çok farklıdır ve derinin tüm olumlu özelliklerini taşır, aynı zamanda daha rahat şekil alır ve yumuşaktır. Koku, terletme gibi olumsuz özelliklerini ise bulundurmaz.
Saatin özel bir model, bence Ebay'den araştırmaya devam et, sanırım uygun fiyatlara NOS bir Corfam Dynamic kayışı bulabilirsin. Böylece tamamen orjinal kalmış bir saatin olur kolleksiyonda. Ayrıca ingilizce biliyorsan bu modelle ilgili yabancı kaynaklardan da bir çok bilgi bulabilirsin. Güle güle kullan, iyi forumlar.

Omega Geneve Dynamic Date
Corfam Nedir?
İlk poromerik, 1960 yılında A.B. D'nde Du Pont şirketince piyasaya sürülen Corfam'dır. Bu madde, ticari açıdan pek uzun ömürlü olmamakla birlikte, birçok olumlu özellik taşıyordu ve daha sonraki gelişme çalışmalarıyla yaygın bir kullanıma ulaştı.
Deri aşağı yukarı bütünüyle, kolagen adı verilen, yoğun ve birbirinin içine geçmiş, hidrofil (suyu seven) Protein lif yumaklarından oluşur. Lifler, üst yüzeyde, içerde olduğundan daha sıkı bir biçimde örülmüştür. Bu yapı, hem dayanıklılık, hem de su buharı ve havaya karşı geçirgenlik verir ve üst yüzeyde pek fazla kırışıklığa yol açmadan derinin bükülebilmesini sağlar. Bazı plastik köpükler de aynı özellikleri gösterir. Ancak, aynı oranda nem soğurmaz. Keçeler ya da dokuma olmayan kumaşlar dayanıklıdır, ama güzel bir görünüm veren cila ya da başka işlemleri kolaylıkla kabul etmezler.
Tüm özellikleri bir arada sunabilen Corfam'ın ise karmaşık bir yapısı vardır. Üstüne sıkıca dokunmuş bir naylon bezin geçirildiği, dokuma olmayan keçe sırttan oluşur. Üst yüzey poliüretan köpüktendir. Poliüretan köpük, hem su buharı geçişine izin verir, hem de lak ve cila kabul eder. Keçe tabakası, iğneyle delinen bir polyester lif ağından yapılır. Lifleri bir arada tutmak için, bunlara poliüretan çözeltisi emdirilir. Naylondan dokunmuş bez, buna bir poliüretan yapıştırıcıyla tutturulmuştur. Poliüretan köpük, yüzeye yayılmıştır. İstenen görsel etki, üstünde deriye benzer bir desen bulunan ısıtılmış bir levhanın yüzeye uyguladığı basınçla gerçekleştirilir. Bundan sonra, yüzey cilalanır.