İşin gerçeği pek anlamaya gerek yok.

Bu Seiko modeli aslında birçok satış sitesinde "Rare Square Seiko" diye lanse edilmesine rağmen hiçte zor bulunan bir model değil. Vintage saat kolleksiyonculuğu açısından özel bir değeride bulunmuyor. Ama Seiko'nun kare tasarımlı daha özel ve zor bulunan modelleri var bence bu tarz saat istiyorsan bunu derhal elinden çıkarmalı ve o tarz modellerin peşine düşmelisin. Yani bu model üzerine ciddi manada çok derin konuşacak birşey bulunmuyor. Clk teknik ve diğer bilgileri zaten vermiş.
Örnek Ruhla başlığındaki saatde çok özel değil ama o marka üzerine konuşulacak bazı ilgnç notlar ve tarihsel olgular var. Halen vakit bulup yazamadım ama yakında yazarım. Sana yazınca PM atarım, belki hoşuna gider.
Birde ben senin bu saatleri neden ve nasıl aldığını merak ediyorum. Hiç ön bilgi sahibi olmadan sadece ebayde düşük fiyatlı vintage modellere bakıp aralarından optik olarak hoşuna giden saatlerimi alıyorsun? Diğer Ruhla konusunda antimagnetic nedir demişsin. Aslında çok temel bir bilgi ama Colortime üstadımız açıklamış hoş bir şekilde. Bence işin esas keyifli kısmı bunları almadan önce biraz araştırmak, tarihsel değerleri ve marka model özellikleri hakkında çok azda olsa bilgi sahibi olmaktan geçiyor.
Kitaplardan vintage modeller hakkında önemli bilgiler yüklemek istiyorum ama oldukça fazla çeviri yapmam lazım ve şu an pek vaktim yok. Aslında sitemizde vintage modeller hakkında çok tecrübeli ve derin bilgilere sahip üyeler var ama pek aktfi değiller. Daha sonra bu tarz aktif bir üye çıkarsa onunla beraber bu bölüme daha bir hız verip, özel bir bilgi kaynağı haline getirmek isterim.