TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Omega Cep Saatinin retim Y覺l覺n覺 renmek?

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Omega Cep Saatinin retim Y覺l覺n覺 renmek?

Mesaj biroltuncel » 29 Kas 2010, 13:30

Deerli arkadalar.Benim dedemden kalma bir cep saatim var.Omega marka.Ben bu saatin 羹retim tarihini nas覺l 繹renebilirim?Saat konusunda uzman olan arkadalar覺m bana bu konuda yard覺mc覺 olabilir mi?Saatin i癟inde 羹癟 farkl覺 numara yaz覺yor.u an saat yan覺mda olmad覺覺 i癟in numaralar覺 yazam覺yorum fakat bir tanesi akl覺mda sadece.O numarada 19 LBN.Saat vidal覺.Arkas覺nda tren resmi var.Ama bu tren resmi Serkisoff' lardaki gibi kabartma deil ileme.Bu tren fig羹r羹n羹n alt覺nda ise " S.C.P " yazmakta.Fotoraflar覺n覺 en k覺sa zamanda eklemeye 癟al覺aca覺m.Yard覺mlar覺n覺z i癟in imdiden teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Kay覺t: 29 Kas 2010, 13:12

Re: Omega Cep Saatinin retim Y覺l覺n覺 renmek?

Mesaj biroltuncel » 30 Kas 2010, 16:18

arkadalar bana yard覺mc覺 olabilecek kimse yok mu acaba?
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Mesaj Bond » 30 Kas 2010, 16:44

19 LBN dediin mekanizma kalibre kodu. Omega Chronometre Cal. 19 LBN. 1920'lerin ortas覺 ile 1930'lerin ba覺 aras覺 bir 羹retim tarihi olmas覺 muhtemel. 7 haneli 羹retim nosuda olmas覺 laz覺m. Sen dier dediin kodlar覺 ve resimlerini y羹kle daha detayl覺 bilgi veren 癟覺kabilir. Bu tarz saatlerle yak覺ndan ilgilenen kiiler var forumda, mesaj覺 g繹r羹rlerse tam 羹retim y覺l覺 hakk覺nda sana yard覺mc覺 olabilirler belki.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj biroltuncel » 30 Kas 2010, 16:57

teekk羹r ederim.en k覺sa zamanda dier kodlar覺 ve resimleri ekleyeceim.
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Mesaj biroltuncel » 01 Ara 2010, 13:11

Sevgili arkadalar.Dier bahsettiim kodlar覺 da yaz覺yorum. Kapa覺n i癟inde 7046704 ve ayr覺ca 6228978 numaralar覺 yazmakta.Makinenin 羹st羹ndede daha 繹nce yazd覺覺m gibi 19LBN yazmakta.Bu kodlar bize saatin 羹retim y覺l覺n覺 bulmakta yard覺mc覺 olur mu acaba?Teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Mesaj Bond » 01 Ara 2010, 13:56

1923-1934 aras覺 olmas覺 gerekli, eskiden Omega sitesinden sorgulan覺yordu ama art覺k yok. Netteki 繹rnekler dorultusunda 1927 1925 gibi 癟ok yak覺n saatler var. Tam spesifik y覺l olmas覺n覺n ne gibi bir etkisi olabilir? Sayg覺n yabanc覺 m羹zayede sitelerinde dahi bu tarz bir癟ok saat aral覺kl覺 y覺l tan覺mlamas覺 ile kataloglara 癟覺kar. Aprox 1924-1929 gibi. Bu y羹zden dediim 繹rnekler referans al覺nabilir. Veya tam y覺l ihtiyac覺 gerekli ise belki Omegaya direk olarak e-mail atarak bilgi talep edebilirsin. Makinesi g羹zel ve iyi zaman tutmas覺 ile biliniyor. Burdan baz覺 tecr羹beli arkadalarda bana daha 繹nce benzer bilgi vermilerdi. Kaliteli bir cep saati, iyi g羹nlerde kullan覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj biroltuncel » 02 Ara 2010, 17:16

teekk羹r ederim arkadalar.bir sorum daha olacak.peki bu seri numaralar覺na bakarak yakla覺k 羹retim y覺l覺n覺 nas覺l tahmin ediyoruz?yani bu numaralardaki kriter ne?
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Mesaj biroltuncel » 06 Ara 2010, 18:15

arkadalar.omega n覺n resmi sitesine mail att覺m kesin 羹retim tarihini 繹renebilmek i癟in.benden 75 CHF istediler.
Kullan覺c覺 avatar覺
biroltuncel

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners