TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kurmalı Antika Ve Yeni Cep Saatleri

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Kurmalı Antika Ve Yeni Cep Saatleri

Mesaj inaugural » 19 May 2011, 00:45

Bugünlerde kurmalı mekanizması tıkır tıkır işleyen bir cep saati arayışına girdim bazı modellere baktım.
omega
zenith
nacar
serkisoff(marka deil sanırım?)
watham
elgin

daha benim bilmediklerim de var
acaba bu saatlerin spesifik özellikleri nelerdir?mesela zannedersem omega dakik olması ile biliniyor

bu markalar üretimlerini özellikle kurmalı cep saati üretimlerini sürdürüyorlar mı?

bir de acaba kurmalı cep saati alırken dikkar edilmesi gerekli yerleri neler olabilir?

böyle direk fiyattan girdim ama kusura bakmayın lütfen

bir de bu tarz saatler eskidiklerinde bakmları yapıldıklarında orjinalliğinden birşey kaybederler mi?
Kâşki sevdiğimi sevse kamù halk-ı cihan
Sözümüz cümle hemân, kıssa-i cânân olsa
Kullanıcı avatarı
inaugural

Re: Kurmalı Antika Ve Yeni Cep Saatleri

Mesaj inaugural » 19 May 2011, 01:16

seri numarası 34596944 olan omega 960 kalibre sıhhati gayet iyi hatta satan kişi sıfır gibi gözüktüğünü söylüyor zaman tutması da çok iyiymiş.

galiba saat 70-75 yılları arasına ait

acaba bu dönemde üretilen omegaların özellikleri nelerdir?

saat alttaki resmin aynısının tıpkısının bir benzeri

Resim
Kâşki sevdiğimi sevse kamù halk-ı cihan
Sözümüz cümle hemân, kıssa-i cânân olsa
Kullanıcı avatarı
inaugural

Mesaj trenton » 19 May 2011, 06:05

waltham ve elgin saat şirketleri 1950'lerin sonunda kapanmıştır. yani artık üretim yapmıyorlar.
saatleri yapıldıkları dönemlere göre değerlendirmek daha doğru olur yani 1902 yılında yapılmış bir waltham ile 1970' lerde yapılmış bir omega'yı; kullanılan teknolojiyi ve arada geçen sürede saat endüstrisindeki gelişmeleri düşünerek karşılaştırmak veya daha doğrusu karşılaştırmamak lazım:) çok anlamam ama söylediğimde bir yanlışlık olacağını da düşünmüyorum.
amerikan saatleri hariç saydığınız diğer avrupa yapımı saatler bu çoğrafyada gerek osmanlı gerekse cumhuriyet sonrasında pek çok satış yapmış ve tanınmış markalardır. yani itibarı daha yüksektir. ama bana göre aynı dönemde yapılmış bir amerikan saatiyle bir avrupa yapımı saat arasında makine olarak teknoloji olarak bir fark yoktur. hatta çok ender üretimleri vardır mesela kronometreli saatler gibi... dış görünüş hatta içi dahil gayet süslü ve albenisi olan saatlerdir. ve diğer markalara göre daha az tanınmış olduklarından ülkemizde uygun fiyatlara antika bir saate sahip olabilirsiniz ama şöyle bir durumda var ki eski saatlerin bakımı masraflıdır zamanı doğru göstermesinde ufak sorunlarda olabilir.
bir cep saati alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sormuşsunuz. ben alırken önce makinesine dikkat ederim -kurcalanmış bir makine kendini üzerindeki çiziklerden belli eder- taş sayısı önemlidir makinelerde makinenin ömrünü uzatır mesela aşınmayı daha aza indirir taşlar, sonra kadranına bakarım antika saat denince en önemli şeylerden biridir kadranın temiz olması veya en azından atıkların olmaması, akrep ve yelkovanda önemlidir değiştirilmiş ve üretildiği döneme uymayan parçalar saatin görünüşünü bozar, ve son olarak kasası eğer ki bir amerikan saati ise ki altın kaplama kasayı çok kullanmıştır amerikan şirketleri kaplamanın aşınmamış olmasına dikkat et, ama benim için önem sırasında en son bu gelir deformasyonlar olmadığı sürece kaplama aşınmış veya aşınmamış pek sorun değildir benim için:) bakımı yapılmış ve çalışan bir saat her zaman daha değerlidir. alacağın saat bozuk olmadığı yedek parça gerekeceğini düşünmüyorum. ama bozuk olsa dahi yedek parça konusunda sıkıntı çekmezsin ve bakım kesinlikle saatin orjinalliğini bozmadığı gibi ömrünüde uzatır... fiyat konusunda yardımcı olmak isterdim ama öncelikle almak istediğin markayı belirlemen gerekli:)
bir de ebay' den özellikle amerikan saatleri için söylüyorum burda verceğin fiyatın yarısına çok güzel cep saatleri bulabilirsin
ama benim tavsiyem amerikan veya ingiliz yapımı saatler yönünde olacak size:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj erdi » 29 May 2012, 12:08

Arkadaşlar size bi sorum olucak benı aydınlatırsanız sevınırım benm dedemın babasından bı saat kaldı bna adımdan dolayı benm tasımamı ıstedıler omega marka arkasında eskı tren ıslemesı var ıcersınde sanıye gostergesı var bazı forumları okudumda serı numarası falan dıye yazıyolar bunda ogle bısey yok ama zıncırınde sarı altın suyu gıbı noktalar var bunun maddi değerini merak ediyorumda ben yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
erdi

Mesaj Slayer39 » 30 May 2012, 11:19

Maddi değerini niçin merak ediyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj erdi » 30 May 2012, 17:10

+benm için manevi değeri çok büyük kasadan cıkarmıyorum o saati matti değeride varmı dıye merak ettım sadece
Kullanıcı avatarı
erdi

Mesaj Slayer39 » 31 May 2012, 08:40

Manevi değerinin yanında sönük kalacağını düşünüyorum. Fotoğraflarını paylaşırsanız memnun oluruz.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners