trenton » 10 Ağu 2011, 12:05
uzun bir süredir böyle bir zincir arıyordum ki tam pes ettim derken çok ilginç ve güzel bir örneğini gördüm ve hemen aldım

zincirin metal kısımları altın kaplama. örgüsü ise gayet iyi durumda sanki yeni gibi bir tek geyik başının altındaki örgü de hafif bir kırılma olmuş ama çok belli etmiyor kendini fotoğraflarda da öyle. başka herhangi bir sökülme veya yıpranma yok

geyik başı gerçekten çok kibar, başın hemen üstünde t barı mevcut sallaması ise üzerine bir kadın portresi işlenmiş camdan bir kameo

normalda sallama olarak cam veya taşlardan yapılmış kameoların olduğu zincirler çok gördüm fakat örgü zincirlerde bu kadar süslü olanını ilk defa görüyorum. zincirin başındaki geyik kafası bana kitapta gördüğüm ve bir av sahnesini canlandıran altın zinciri hatırlattı zincirin parçalarını geyik ve geyiği kovalayan köpeklerin olduğu bir sürü oluşturuyordu

bu tür zincirler özellikle amerikada 1850ler ile 1860larda çok kullanılmış iç savaş dönemine denk gelen bu dönemden kalma pek çok zincir bulmak mümkün ebay de ama böylesini ilk defa görüyorum.

En son
trenton tarafından 10 Ağu 2011, 16:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...