1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011, 18:48
trenton
gümüş avcı kasa saatin porselen kadranı arap rakamlı... kasa üzerinde herhangi bir aşınma yok oldukça temiz ve güzel bir kasası var kapakların içinde 900 ayar gümüş olduğunu belirten coin damgası mevcut... 7 taşlı olan makinesi 16 size tabir edilen boyutta.

Resim

Resim

Resim

Resim

Re: Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011, 19:33
Frax
Başıma bir şey gelmeyecekse avcı kasa nedir sormak istiyorum, ayrıca hayırlı olsun tabi :champ:

Re: Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011, 22:17
trenton
merhaba frax :)
avcı kasa terimi dilimize bire bir ingilizce'den "hunting case" kelimelerinden gelmiş... kadranı ve camını korumak -tozdan veya darbelerden- amacıyla saatin ön yüzünü kapatan kapaktan dolayı bu ismi verilmiş. ama benim bildiğimde işte bu :) yani pek bişey bilmiyorum ben de :) ve teşekkür ederim :)

Re: Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2011, 00:17
Thevenin
Hayirli olsun :champ: Konuyla ilgili olarak ben de mekanizmalar icin lépine, savonnette yerlesim farkini merak etmistim. Yapi olarak lépine, kurma aksi ile saniyenin ayni hizada oldugu yerlesim, savonnette ise dik acida durduklari yerlesim. Savonnette olan kostekli saatlere de hunter denilmis. Hatta bu iki adlandirma ic ice gecmis; cunku bu hunter saatler savonnette tarzi yapilageldiginden savonnette tarzi yerlesime hunter da deniliyor sanirim, misal ETA 6497/6498 Lépine/Hunter. Lépine ise yine ayrica adini mucidinden alan fusee'si olmayan disli tulumbali ilk kalibre imis.

Re: Waltham Gümüş Avcı Kasa Cep Saati - 1897

MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2011, 00:51
trenton
Teşekkür ederim Thevenin :) evet, savonette dediğiniz üslup özellikle avcı kasa tüm amerikan saatlerinde kullanılmıştır... ve ender olarak açık kasa saatlerde de görülmektedir. avrupa yapımı saatlerde ise avcı kasa veya açık kasa olsun çoğunlukla lépine dediğiniz üslup kullanılmıştır - ingiltere de ise sadece açık kasalarda vardır, benim gördüğüm kadarıyla-. Savonette sitilinin avcı kasalarda çok daha fazla kullanılmasının nedeni ön kapağın diğer üslupta kadranın bir bölümünün görülmesine engel olmasıdır. mesela osmanlı pazarı için yapılan serkisoflar en iyi örnektir avcı kasa lépine için, ve bu waltham da iyi bir örnek savonette için :) anlayabilmiş değilim cep saatlerinin kullanımını neden avcı kasalarda Lépine üslubu kullanarak zorlaştırmışlar :)