Babamın 1980lerde aldığı Raymon Weil'i temizlerken çekmecede Alpina ile karşılaştım. Aslında ilk karşılaşmam değildi, ama onu geri kazandırma çerçevesindeki ilk karşılaşmamızdı. Dedemden kalma, Cumhuriyet'in ilk yıllarından kalma olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise saatin arka tarafındaki desen.. Kasasında, ezilme, paslanma yok. 60-70 yıldan yaşlı bir saat için oldukça iyi durumda muhafaza edilmiş. Camında da kırık yok. Ama güzel bir temizlik gerekiyor. Saat çalışmıyor. Saat kadranlarından, yelkovan, kopuk saatin aşağı kısmında görülüyor. Akrep ise yerinde duruyor. Ama sanmıyorum ki hareket edeceğini bu haliyle. İç aksam hakkında en ufak bir bilgi sahibi değilim. İçi hakkında bilgi veren en ufak bir yazı dahi yok saatte. Saatin içindeki zamanı gösteren plakada 2 tane delik var. Ama tamir edilmeye çalışılmış , daha da kötü yapılmış. Yeniden canlandırmak istiyorum bu yaşlı tontonu. Beni görmeden ölen dedemi yaşamak istiyorum.. Ankara'da ikamet ediyorum bildiğiniz gibi. Bana bunu canlandırıp uzun süreler kullanmamı sağlayacak usta kimdir!? İşte tontondan birkaç fotoğraf:
Şimdiden teşekkürler..
IG: mrokanito "Do better if possible, and that is always possible."
İçini de açmayı başardım arkadaşlar. Parçaların yağlanması gerekiyor sanırsam, çünkü yapışmış gibiler birbirlerine. Ama iyi gözüküyor durumları. Birisi bu tontonu canlandırmada yardım etse ne mutlu ona.
Evet kadran işine taktım, ve başarılı bir şekilde yerine oturtdum. Taktıysam bir işi yaparım. Saat kurmalı bu arada, fotoğraflarda görüldüğü gibi. Ama maalesef kuramıyorum. Onlarca sene kurulmayan bir saatten beklenen bir şey kesinlikle. Cevap gelmemiş ama bir saatçiye gösterip tamirini yaptırmaya çalışacağım. Gösterge plakası bulursam da değiştireceğim, hayırlısı.
Cevap ve yardımlarınızı bekliyorum..