Açıkçası bir süredir hayata döndürmeyi umut ettiğim saatler hakkında bir şeyler bulmaya çalışırken bu forumu keşfettim. Teknik bilgi ve ilgi konusunda henüz yeniyim anlayacağınız... Yaklaşık 10 yıldır bende olan bu üç saati tanımaya ve neler yapılabilir anlamaya çalışıyorum; ilki rahmetli dedemin kolundan son nefesine kadar çıkarmadığı Nacar...

Maalesef ki oksitlenme nedeniyle kurduktan kısa süre sonra mekanizma takılıyor, umarım tamir edilebilir bir durumdur. Bu arada camı inanılmaz çizik içerisindeydi, elimden geldiğince gidermeye çalıştım…
Diğeri ise babamın 80'li yıllarda kullandığı Orient, kristal camında çatlak var ama sorunsuz çalışıyor, elinden almak baya zor oldu…

Sonuncusu ise yine babamın 70'lerdeki Atlantic Monza'sı… Ağır oluşu nedeniyle pek sevmediğinden ben çocukken bile elimden düşmezdi, tabii bunun sonucu olarak da çatlak bir mika cam ve kayıp metal kordon… Diğer yandan hem otomatik hem kurmalı (tamir etmeye çalışan öyle söylemişti ama başaramadı) olan bu saatin kurma mekanizması da bozuk.

Ne dersiniz, hayat bulur mu bu ihtiyarlar?
Şimdiden çok teşekkürler.