TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Duvar Saati Mekanizmaları?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Duvar Saati Mekanizmaları?

Mesaj AleXrunaway » 22 May 2010, 12:55

Merhabalar,
Benim bir duvar saati yapma projem var. Hobi olarak ilgileniyorum. Ahşap aksamlı ve kişiye özel çalışmalar, tasarımlar içeren bir saat. Yelkovan, akrep ve saniye parçalarını da ahşaptan yapmayı düşünüyorum.

Resim Resim

Resim Resim

Yukarıda görünen benzer tasarım ve biçimlerde ahşaptan yapacağım saatlerim, bilinen standart duvar saatlerinden biraz daha ağır ve büyük boylarda olacak. Bu sebeple, standart saat mekanizmaları ile bu parçaları döndüremiyor hatta mekanizmaya monte edemiyorum. En azından şöyle söyleyebilirim ki, piyasada 1-3 TL ye satılan mekanizmalarla bu iş olmayacak ve gerek kalite beklentisini karşılamayan sistemler. Kaldıki henüz pil takılırken bile elde kalan sistemler. Acaba bu tür sistemde yapılacak saatler için nasıl bir mekanizma önerirsiniz ve mümkünse Türkiye sınırları içinde hangi firmalardan nasıl temin edilebilir.
Kullanıcı avatarı
AleXrunaway

Re: Duvar Saati Mekanizmaları?

Mesaj Clk » 22 May 2010, 19:22

Hicbir fikrim yok ama Pendulum ile calisan sistemler belki daha güclü olabilir!!! Modern60 belki bir fikir verebilir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 23 May 2010, 04:27

Böyle farklı tasarımlar yapan bir üyemiz vardı daha önce TV'de bazı programlarada konu olmuştu. Bu tarz farklı bir çok saat üretmişti diye hatırlıyorum belki fikir alabilirsiniz. Konu linkte: :arrow: viewtopic.php?f=50&t=2101
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Duvar Saati Mekanızmaları?

Mesaj umtersz » 31 May 2010, 21:27

Selamlar arkadaşlar bende duvar saati üretimi yapacağim. Fakat saat mekanızmaları ariyorum, yardımcı olabilecek birileri olursa cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
umtersz

Mesaj AleXrunaway » 01 Haz 2010, 09:59

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Henüz istediği kalitede mekanizmalar bulamadım maalesef. Kayış ve pilden ziyade pek bir yedek parça piyasamızın olmayışı kötü bir durum. Aramalarım halen devam etmekte. Yurt dışında çok güzel mekanizma ve parçalar bulunmakta, ancak bu işi hobi amaçlı yapan biri olarak oralardan bunları getirtmek fevkalade zor bir olay benim için.

Sayın 'umtersz' belki aradığınız mekanizmaları
http://www.aypas.com.tr/urunler.asp?isl ... r&KatID=26
adresinden temin edebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AleXrunaway

Mesaj zk06 » 05 Ara 2014, 13:01

merhabalar,

konu eskimiş ama bu süre içinde belki çözüm de bulunmuştur.
hobi olarak ahşap duvar saatleri yapıyorum. ancak bulabildiğim mekanizmalar öyle kalitesiz ki saatleri de değersizleştiriyorlar.
istanbul'da bulabileceğim kaliteli mekanizmalar var mı bildiğiniz?
özellikle değişik görüntüde ve plastik olmayan akrep-yelkovan içerenler.
şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
zk06

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners