bengisaat » 20 Oca 2015, 15:05
Üstada katılıyorum.
Mekanik saat bir tarzdır bir uğraşıdır ,bunu günümüzde şöyle değerlendiriyorum:
Koluna ucuz yada pahalı bir quartz alıp bozulunca atıp yenisini alan ,günlük koşuşturmaca içerisinde anne babasını bile unutmuş adeta robotlaşmış bir toplum.
Ve bu toplumun içinde halen kendi değerlerini koruyan saatine bile zaman ayırabilen,ayrıntıları önemseyen ve kendine zaman ayırabilen insanlar.
Saatlerin bakım zamanını genellikle ortalama 5 yıl diye açıklıyorum bu süre değişken olabiliyor ancak uzun yıllar önce kaliteli yağların bile 5 yıl sonuda kurumaya meyilli olduklarını gözlemlediğimden beri bu şekilde öneriyorum 5 yıl boyunca yağlar aşınmaya karşı korumaya devam ediyor bu süreden sonra kurumaya başladığı için aşınma riski başlıyor ve her geçen gün çoğalarak artıyor.
Bu konudaki istisna Üstadımızında belirttiği gibi bazı özel mekanizmalar bakım süresini uzatma konusunda oldukça ümit verici ancak henüz yaygınlaşmadı.
Bu arada bakım zamanında istisnalar sıvı teması darbe nedeniyle oluşabilecek su direncinin zayıflaması gibi etkenler nedeniyle saat su almışsa yağların kuruması ve çanurlaşmasına sebep olacağı için bakım yapılalı 1 yıl olsa bile yeniden bakım gerektirebilir.
Bu arada yeri gelmişken hatırlatayım Saatiniz ıslakken kurma koluyla oynamayınız.
facebook.com/saatatolyesi/