TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

D羹z Balans Yay覺n覺 Breguet Balans Yay覺na evirmek

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

D羹z Balans Yay覺n覺 Breguet Balans Yay覺na evirmek

Mesaj asymptote » 17 Eki 2011, 00:06

Konuyu buraya yada Saat Servis Merkezine a癟ma konusunda epey teredd羹t ettim, sonunda buraya a癟man覺n daha uygun olaca覺na kanaat getirdim, gerekirse oraya da ta覺nabilir ;)

Ustalara sormak istediim husus asl覺nda 癟ok a癟覺k, konu bal覺覺ndan da anla覺l覺yor zaten:

-D羹z balans yay覺n覺 overcoil (breguet) yapmak i癟in gerekli ilem ad覺mlar覺 nelerdir? Nereden balay覺p nas覺l bir yol izleyerek nereye varmal覺y覺z?

-Bu ilem i癟in gerekli ekipmanlar nelerdir? San覺r覺m 繹zel c覺mb覺z ve kaliteli bir 10x yada 羹zeri loupe kullanmak gerekiyor. Gerekli ekipmanlar覺 yurti癟inde temin edeceimiz yerler var m覺d覺r? Varsa neresidir?

-Bu ilemi ger癟ekletirmek 癟ok fazla deneyim ve sab覺r gerektirir mi? Basit montaj ve demontaj ilemlerini yapabilen birinin bu ii kotarmas覺 m羹mk羹n m羹?

-Bu iin kalite kontrol羹 nas覺l yap覺l覺r? 襤lem tek seferlik bir ilem midir, yoksa saati zaman ayar makinesine koyup test ettikten sonra tekrar yay覺n formunu deitirebilir miyiz? vs..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: D羹z Balans Yay覺n覺 Breguet Balans Yay覺na evirmek

Mesaj Clk » 17 Eki 2011, 01:37

Asymptote, bende her g羹n acaba bir delilik edip galeride duran Aston Martin DBS'i alsam mi diye d羹s羹n羹yorum. Tek problem c羹zdanin yeterince kalin olmamasi :D Senin Brequet yay da benim Aston Martin hikayeme benziyor ;) Istek var ama altini dolduracak hardware ve software eksik :lol:

Benim bildigim kadari ile eger dikkatli ve yetenegi olan bir arkadas isen bir mekanizmayi yay'a kadar s繹k羹p takabilirsin. Ancak olay yay'a geldi mi orada bir dur demek isterim. O yayi sarmak, kurmak ve balansini ayarlamak tahmin ettiginden en az 10 kat daha zor diyebilirim. Dikkat !!! Ne tahmin ettigini sormadim bile :champ:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Modern60 » 24 Eki 2011, 00:10

Breguet sar覺m al覺p uyumlu balansa tak覺n daha doru ve pratik i yap覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj asymptote » 24 Eki 2011, 00:15

modern60 yazd覺:Breguet sar覺m al覺p uyumlu balansa tak覺n daha doru ve pratik i yap覺n.

Ac覺 癟ekmek istiyorsak? :D
襤in akas覺 bir yana Eta n覺n 282x ve 289x serisi makinelerinde kullan覺lan balans 癟arklar覺na uygun breguet sar覺mlar piyasada mevcut mu?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Modern60 » 24 Eki 2011, 00:37

Her makineye Breguet pand羹l tak覺labilir ama Balans覺n uyumu gerekir. Genellikle Breguet kullan覺l覺rsa ayarlama sistemi iendeksli, trois vis yada free sprung gibi balans sistemleri tercih edilir. Sebebi ise Breguet nin avans覺 癟ok d羹羹kt羹r. K覺sacas覺 balans, raket ve balans bask覺s覺 deiirse breguet de kullanl覺r. Ama Nivarox ta en az Breguet kadar d羹羹k avansl覺 癟ok ak覺ll覺 pand羹ller de 羹retilmektedir. Nivaflexler bu s覺n覺ftad覺r. ETA 2892 veya 2824 te deiiklik yaparak breguet kullanan markalar vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 24 Eki 2011, 00:42

ok teekk羹rler ustam, gayet a癟覺klay覺c覺 oldu.
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Modern60 » 24 Eki 2011, 22:25

Ben teekk羹r ederim. Yard覺mc覺 olduysa 癟ok sevindim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj drk » 24 Eki 2011, 22:30

Konuyla biraz alakasiz ama H. Moser'in 癟ift k覺l zemberekli mekanizmalar覺 hakk覺ndaki fikirlerinizi merak ediyorum. Denildiine g繹re hassasiyeti olaan羹st羹 derecede iyiletiriyormu. Ger癟ekten bu kadar efektif 癟al覺an bir sistem mi yoksa tourbillon gibi biraz iin g繹steri k覺sm覺 m覺 繹n planda?

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Sonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners