TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Calibre 3186

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kaliber 3186

Mesaj Clk » 18 Ara 2009, 15:32

Anladim nereden bahsettiginizi. Ama bence olaya farkli bakmak lazim. 3 ile 10 yasindaki bir Rolex %15 fiyat farki ile alinmaz. Ama 10 yas uzerinde ki her Rolex bu paraya deger hatta zaman ile degerleri de artar. GMT ve Submariner ne zaman olursa olsun alici bulacak ve degerini katlayacak saatler, Explorer iki icin ise sadece 2 örnek var, biri krem kadran modeli, digeride Steve Mc Queen. Bu iki saatteki problem fiyatlarinin 10.000 Euro civari olmasi :)

Siz bence GMT master II ile yanlis yapmazsiniz. Fat Lady sadece pepsi degil siyah/kirmizi da bulunabiliyor.

Mesela http://www.christies.com/lotfinder/lot_ ... ID=5158191
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 18 Ara 2009, 15:39

Tabi ben yine Fat Lady isminin nereden geldigini aciklamadim. Yazi aciklamaya gerek yoktur resimler konussun :)

Katalog

Resim

Buda ismin nereden geldiginin en iyi aciklamasi

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 19 Ara 2009, 05:24

100 metre su gecirmez, Oyster kasa. Demek ki, kasa kapagi ve kurma kolu vidali.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj vervito » 19 Ara 2009, 09:18

rolex'i bilmiyorum ama diğer markalarda 100m bir saatte hiç vidalı tepe görmedim.
vervito

Mesaj Clk » 19 Ara 2009, 12:19

Bu Rolex'in en basta gelen ayricaliklarindan bir tanesi. Ama zaten ben 100 metreyi EXPLORER II kasasinin WRsini belirtmek icin yazdim. Oyster kasanin WR degerleri 100 metre, 300 metre, 600 metre, 1200 metre ve 3900 metre gibi farkli degerlere sahip. Bu kasanin hangi kategoriye girdigini belirtmek, sadece bilgi vermek adina yazilmistir.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj vervito » 20 Ara 2009, 00:49

yani oyster kasalarda 100m olanlar da vidalı tepeye mi sahip?
vervito

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners