TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824

Mesaj krytime » 01 Ara 2009, 22:09

Tag Heuer , evet mekanizma(2824) kalitesi ve marka prestiji olarak önde gibi görünüyor. Ama yapılan açıklamalara göre de Hamilton da mekanizma(2824) ve kalite yönünden hiç de aşağı kalır değil ve parasının hakkını da yeterince veriyor diye düşünüyorum.
krytime

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 22:14

@krytime,
Hamilton'a lafımız yok, tabi ki parasının hakkını veren bir mekanizmaya sahip. Buradaki amacım sadece mekanizmada varolan seviye farklarını vurgulamaktı. Yoksa bir markayı savunduğum ya da diğerini kötülediğim yok. Sürekli tag ve hamilton örneği vermemiz biraz tuhaf olmuş doğrusu ama konu öyle gelişti yoksa iki markaya da herhangi bir sempatim ya da düşmanlığın yok. Tüm söylediklerime rağmen Tag'ın yine de gereğinden fazla pahalı olduğunu düşünüyorum.
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj Azizim » 01 Ara 2009, 22:24

Parası olan Tag alır olmayan benim gibi Hamilton alır :) ama saat yeni olmasına rağmen çok randımanlı açıkçası sapma konusunda çok fazla kafa yoran biri değilim ama gayet stabil çalışıyor bir ayarlama gereği duymadım. :)
Kullanıcı avatarı
Azizim

Mesaj krytime » 01 Ara 2009, 22:47

Certus yazdı:@krytime,
Hamilton'a lafımız yok, tabi ki parasının hakkını veren bir mekanizmaya sahip. Buradaki amacım sadece mekanizmada varolan seviye farklarını vurgulamaktı. Yoksa bir markayı savunduğum ya da diğerini kötülediğim yok. Sürekli tag ve hamilton örneği vermememiz biraz tuhaf olmuş doğrusu ama konu öyle gelişti yoksa iki markaya da herhangi bir sempatim ya da düşmanlığın yok. Tüm söylediklerime rağmen Tag'ın yine de gereğinden fazla pahalı olduğunu düşünüyorum.

Bende sizinle aynı görüşteyim.Konunun Hamilton ve Tag Heuer 2824 mekanizmaları arasında geçmesinin nedeni; Hamilton sahibi olmam ve aynı zamanda Tag Heuer ı da çok beğenmem ve bu nedenle bir Heuer sahibi olmayı istememden kaynaklanıyor. Bu değerli görüşleriniz sayesinde de Hamilton ımıda gönül rahatlığıyla kullanabileceğimi öğrenmek beni mutlu etti. :lol:
krytime

Mesaj alltomatic » 19 Ara 2009, 23:50

aslında ben 25 jewel olunca 7750 sanıyordum demekki farklıymış.ama acaba 7750 eta ile 28xx ler arasındaki farklar nedir.yani siz hangisini tercih edersiniz?
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj Chiasma » 27 Kas 2010, 03:05

Certus eline sağlık, benim gibi saat konusunda henüz cahil birinin bile anlayabileceği bir yazı hazırlamışsın. Çok faydalı oldu, teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Chiasma

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 22:27

7750 Valjoux makine kronograflı bir mekanizmadır. ETA nın 28 ailesi ise, 2893-2 gmt, 2894-2 Modular chronograph(2982-2 üzerindeki DD2030 krono modülü ile)2895-2 küçük saniye saat 6 da,2896-2 big date olarak diğerleri 2671(7.5 satır)2 2681-2(8.5 satır) 2801(kurmalı-tercihli takvim),2824-2 takvimli, 2834-2 takvim+gün(13.25 satır)2836-2 takvim ve gün, 2837-2 takvim ve tepede gün olarak sıralanırlar. Bu arada standart ile elabore arasında pek fark yoktur. Elaboré yani işlenmiş aslında sadece rotorun işlendiği tipidir. Decoré tamamen dekorlanmış rotor ve baskılar demektir. Top gradeler istendiği takdirde sadece rotor işlenerek teslim edilebilir. Ama top grade de kullanılan çarklar, balans ve pandülü, hatta zemberek(Buren 2 yada 3) özenle seçilir. Chronometer de ise 5 pozisyonda ayarlanma dahil bütün kontrollerin yapıldığı tıop grade i ifade eder. İstenildiğinde chronometer dekorsuz da teslim edilir ki alıcı kendi istediğ dekorları uygulayabilsin. Yani bir çok marka ucuz, pahalı öyle tahmin edildiği gibi herhangi bir modifikasyon yapıp değer artırmazlar. Marka değeri maalesef buradaki yüktür. Şüphesiz ki TAG, Longines, Oris, Eterna ve diğer üst markalar işlenmiş yani dekorlanmış olarak hazır alır, rotorları isimlerler, yapılacak desenler varsa üzerlerine onları da yapıp tekrar monte ederler bir daha kontrol edip pazara sunarlar. Bu yapılan özel süslemeleri modifikasyon olarak kabul ederseniz o sizin bileceğiniz bir şey.Bazı markalar herşeyi dışarı sipariş ederler ve bir terminöre kasaları, kolları, kadranları,bileklikleri ve bütün araç gereç takımlarını vidaları verip dışarıda saatleri toplatıp kutulatırlar. Bu terminörler İsiviçre saat endüstrisinin %50 üretimini üstlenmekteler ve çok yakından tanıdığınız ciddi markaları pazara hazır hale getiren toplama işlemini yaparlar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 22:37

Bu arada satır,eskiden saat kalibrelerinin ölçü birimi idi ve her satır yaklaşık 2.262mm mesafe demektir. Mesela bir saat 11.5 satır deniyorsa çapı 26.0 mm çapında demektir. Valjoux 7750 ve ailesi 13.25 satır yani 30.0 mm çapındadir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners