TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj drk » 02 Ara 2011, 23:00

Bu tip firmalar mekanizmayı ETA'dan parça parça alıyor, bazıları değiştirerek(birtakım iyileştirmeler yaparak) bazıları ise değiştirmeden montajını yapıp saatlere yerleştiriyor. Longines'te mekanizma açısından bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 04:58

Longines zaten Swatch Group ta ve kuruculardan olduğundan ETA istediği makineyi istediği şekilde üreterek veriyor. Dolayısyla Longines ETA da, top grade ve exclusive makine ürettirme şansına sahip.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj numan1ol » 03 Ara 2011, 15:55

arkadaşlar bilgi için sağ olun :)

modern60 » 03 Ara 2011, 04:58
Longines zaten Swatch Group ta ve kuruculardan olduğundan ETA istediği makineyi istediği şekilde üreterek veriyor. Dolayısyla Longines ETA da, top grade ve exclusive makine ürettirme şansına sahip

modern60 ETA Longines için top grade ve exclusive makine üretim yapa bilir demişsin benimde sormak istediğim bu şimdiki Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 kullanılan mekanızma aşağıdaki listede orta seviye görünüyor bu meknizma standart seviye ile aynı parçaların kullanıldığını dakikliğe önem verildiği hakkında bilgi verilmiş.sizce normal mi 2824 mekanizmaya top grade olan parçalar kullanılarak modifiye edip daha kalıteli bir mekanızma yapmış mıdır yani bir iyileştirme varmıdır.2824 yada L633 kodlu mekanızma hem bu paraya hem bu seviyesi iyi midir bir bilginiz varmı. şimdiden sağolun arkadaşlar kendimi yanlış ifade etdiysem kusura bakmayın ...

Saat------------------------------------------------Standard---Elaboré---Top---Chronomètre
Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 --------------------------x
Sinn 657 ---------------------------------------------------------------------x*
Louis Erard mit entspr. Kalibern -----------------------------------x
Eterna Kontiki fourhands--------------------------------------------x
Hamilton Khaki King Scuba-----------------------------------------x
Stowa Flieger Automatik--------------------------------------------x
Certina DS 1------------------------------------------x
Steinhart "Ocean 1" Black---------------------------x
Hamilton Jazzmaster --------------------------------x
Tissot PRS 516 Gent---------------------------------x
Archimede Outdoor Sport --------------------------x
Marcello C. Nettuno 3-----------------------------------------------x
Tissot Le Locle Automatic Gent----------------------x
Tissot Le Locle Automatic Power Reserve----------x
Mido All Dial Gent---------------------------------------------------x
Kullanıcı avatarı
numan1ol

Mesaj Clk » 03 Ara 2011, 19:03

Arkadaslar kimse beni yanlis anlamasin ama Standard-Elabore benim lügatimda ayni anlama geliyor. Elabore edilmis makine sadece optik modifiyeden gecmis mekanizmalardir.

Top grade denen kategoriyi ise sadece pazarlama stratejisi olarak görüyorum. Madem TOP neden Chronometre degil ;) Cünkü sertifika icin ekstra para vermeleri gerekiyor ve mekanizmanin teste basarisiz olup geri gelme sansi var ve bu maliyetleri arttiriyor.

Hatirlarsaniz Panerai yerin dibine sokulmustu. Yok millete Brooklyn Bridge satmaya calisiyor v.s. seklinde. Kusura bakmayin ama Brooklyn Bridge icin agzi sulanan müsteri kitlesine bende satarim. Sonucta talep var kardesim :D Örnek vermek gerekirse benim Pam005; isterse icerisinde cöp olsun böcekler dolassin. Kapi gibi COSC sertifikasi var mi? Belli kriterlerde calistigini ispatlamis mi? Benim icin olay bitmistir. Ister TOP olsun ister Erkek :lol:

Sonuc: Teknik anlamda Standart = Elabore < Top Grade (yukarida belirttigim gibi pek bir manasi oldugunu düsünmüyorum. Ne kadar hassaslastirildigi tespit edilmemis sertifikaya dökülmemis bir mekanizmaya kimin ihtiyaci ola ki?) < Chronometre
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj numan1ol » 03 Ara 2011, 20:15

ne yapacağım şimdi almayayım mı, sertifikası olmayan mekanizma bi işe yaramaz mı ? :?: :roll: :( kafam karıstı bu sadece benim için görünüş kadar mekanızma da önemli benim ilk ototmatık saattim olacak bu bütceyle alacağım iyi bir mekanızma ve saat olarak gördüm longinesi kafam karıştı...
Kullanıcı avatarı
numan1ol

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:28

Standart makineler otomatik robotlar tarafından üretiliyorlar. Elaboré olanlar ise bir kontrol teknisyeni tarafından elden geçirldikten sonra toplanır. Top grade hem teknisyen tarafından kontrol edilir hem de mesleki eğitim görmüş ciddi elemanlar tarafından toplanır. Makineyi oluşturan parçalardan kronometreyi etkileyecek olan parçalar mesela balans asortmanı merkez çark ve akımdaki diğer çarklar en dayanıklılarla değiştirilirler, platinlerle baskılar en iyi şekilde rodyum(rodyaj) kaplanırlar ve 5 pozisyonda test edilerek dikkatlice ayarlanırlar. Tekrar bakılan noktalar arasında yağlama ve kullanılan yağlar da vardır. Hepsi bu. Clk nın da dediği gibi gerisi de markaların titizliğine kalır. Mesela Longines ler bir arkadaşımızın termination atölyesine gelirler. Paketlerde, kadranlar, kollar, makineler , saatkasaları ve diğer gerekli malzemeler vardır. Gelen makineler hep topgrade dirler elaboré değiller. Ayrıca Longines 5 pozisyon testlerini bir kere daha yapıp yollar. Ama toplayıcı atölye en sonunda makineleri tekrar ayarlarlar çünkü işlemler sırasında değerleri değişebilir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:45

Bir makinenin sertifikasının olması ödenecek ek ücrete bağlıdır. Yoksa top grade ler zaten kronometrik ayarlanır. 15 gün boyunca test edilmezler ama her pozisyon bir günde ayarlanır. L sersi makineler topgrade tirler. Bu makalede her nasılsa elaboré geçmiş. Ayrıca sertifika bir yılda gelişecek ayar sapmalarını garanti edemez. Bunun daima dikkate alınması gerekir. Yoksa diplomalı saatim 3 dakika ileri yada geri diye sorgulamaya başlarsınız. Her sertifikalı makine mutlaka bir yılda sapma yapacaktır.Sapma yapmayan makinelere bakacaksanız en düşük ROLEX e bakmanız lazım. Üç yılda sapmalar yapmaya başlar. Ama balans asortmanları farklıdır. Patek Philippe AP VC IWC(sadece kendi makinelerinde ve valjpux 7750-7751 serilerinde). Kısacası uzun süre sadık çalışabilen saatler için ciddi paralar vermeniz gerekir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:48

Ama bir yıl sonra oluşan farkı tekrar ayarlatıp düzelttirebilirsiniz. Sapma 3-5 ay sonra başlas maksimuma bile bir yıl beklemeden ayarlatmayın. Çünkü zemberek hala esnekliğine ulaşmamıştır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners