TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Akar Saniye Kolu Hakkında Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: akar saniye kolu hakkında?

Mesaj Attor » 21 Şub 2016, 01:36

bengisaat yazdı:Accutron serisi yüksek kalitede malzemeden üretilmekte örneğin titreşimle çarkları çeviren yayların ucunda yakut taşlar kullanılıyor.
Sistemi anlayabilmek için gözünüzde kapı otomatiğinin yada eskiden kullanılan ding dong şeklinde çalan mekanik kapı zillerinin sistemini canlandırın özetle bobin içindeki metal , bobine akım verince mıknatıslanma sayesinde geri çekilir akımı kesince yerine döner saatte bu sistemi 32768 kere akım verilerek titreşim yaratılır yani akım verince ileri itilen parça akım durduğu anda yerine döner hemen arkasından tekrar akım verilir bu şekilde yaratılan itme bırakma döngüsüyle çarklar döndürülür.Dolayısıyla yüksek kalite ve dayanıklı malzemenin kullanılması gerekeceğinden ucuz teknolojinin işine gelmeyecek bir sistem.
Öte yandan basit plastik duvar-masa saatlerinde kullanılan akar saniye sistemi ise normal saatlerde entegrede saniyede 2 kez verilen akım yerine 10 kez akım verilerek rotor çarkının seri şekilde dönmesi sağlanır .Yine buda hem pili çabuk bitireceği hemde kaliteli aşınmayan malzeme kullanılması gerektiği için aynı şekilde hem sistemin hemde kullanıcının işine gelmez.

Teknik bir açıklama olmadığını biliyorum ancak sistemi bilmeyenlerin anlayabileceği bir dilde anlatmaya çalıştım.

Akar saniye derken; Sadece mekanik saatlerde akar saniye var diye düşünmüş bence... Bazı quartz duvar ve masa saatlerinde de akar saniye var. Bu durumla ilgili bilgi almak istemiş ve Cengiz Ustanın yorumunda bence cevabı almış ;) Dimi ?
Bu arada Shinigami'nin de dediği gibi Bulova Precisionist'lerde akar saniye var. Quartz olmasına rağmen. Sapma değerlerinde de baya iddalı Yılda -+10 sn :champ:
Kullanıcı avatarı
Attor

Re: akar saniye kolu hakkında?

Mesaj bengisaat » 21 Şub 2016, 02:33

Bende ilk mesaja ve cevaplara bakınca quartz /pilli makinalardan bahsedildiğini düşünerek yazdım dolayısıyla kastettiğim quartz akar saniyeli makinalardı.
Mekanik sistem zaten anlaşılır, daha doğrusu çok defa işlenmiş bir konu olduğu için mekanik sistemleri zaten biliyorsunuz diye düşünerek mekaniğe değinmedim mekaniklerde malum bazı özel mekanizmalar haricinde vuruş sayısı ne kadar yüksekse saniye okadar akıcıdır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Akar Saniye Kolu Hakkında Bilgi

Mesaj aspireone » 24 Şub 2016, 01:20

yorumlara toplu cevap olacak :) sadece mekaniklerde var diye düşünmedim sayfaları geriye doğru sonuna kadar okuduğumdan zamanla öğrendim mekaniklerdeki durumu... :) evdeki duvar saati büyüktü ama bozuldu bende saat alıp onun mekanizmasını söktüm eskisine taktım... saat 3.5 tl sadece mekanizması 2 yada 2.5 tl idi:) bengisaat sağolsun benim derdimi anlamış:) teknik gerekçe sormuşum ama tekniği bilmediği anlamış olacak ki anlayacağım şekilde anlatmış :) piili kol saatlerinde benim gördüğüm genelde hep saniyede tek ilerleme oluyordu yukarıda arkadaşın dediği gibi bi bulovanın uhf 262 miydi neydi onda akar şeklinde gördüm... cevap veren herkese teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
aspireone

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners