TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling Saatimi Ayarlayamıyorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Breitling Saatimi Ayarlayamıyorum

Mesaj bengisaat » 25 Oca 2016, 21:18

Behsettiğiniz sapma değil pandülde binme yada yapışma var. Darbe almış yada mıknatıslanmaya maruz kalmış olmalı Saatler hiç bir zaman hem ileri hem geri kalmazlar normal çalışırken aşırı ileri gider ancak zaman zaman duraklama da yaptığı için siz farketmezsiniz geri kaldığını düşünürsünüz.Kısa zamanda yapılacak bir işlemdir ancak garantili olduğu için servise gitmeniz gerekecek.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 25 Oca 2016, 21:19

lucifer666tr yazdı:bu saat bende olsun varsın bir saat sapma yapsın :super:

Verilen parayı hesaplarsanız hiçte bu fikirde olmazdınız :)
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj roulette » 25 Oca 2016, 22:27

Üstad sanırım dediğin türden bişey var. Şimdi de saati ayarlarken akrep ayarlanıyor fakat yelkovan kolumun hareketine göre bağımsız hareket ediyor boşluktaymış gibi. umarım ciddi bir problem yoktur.
Kullanıcı avatarı
roulette

Mesaj umutug » 26 Oca 2016, 09:38

Burda benden cok bilgili ve tecrubeli arkadaslar var ama basima geldigi icin yazayim. bence kurma kolunun switch in de bir problem olabilir.biliyorsunuz bir cok saatte birinci tik da tarih (dolayisiyla sadece akrep calisir) ikinci tik da saat ve dakikayi ayarliyor.anladigim kadari ile muhtemel bir baglanti probleminden oturu zaman dakika ayar moduna gecmiyor saat
Kullanıcı avatarı
umutug

Mesaj roulette » 27 Oca 2016, 19:53

Beyler bugun saatimi Nişantaşı'ndaki İsviçre Saatleri Genel Servisi'ne götürdüm, ilk etapta akrep ve yelkovan senkronizasyon bozukluğu teşhisi konuldu ama 1-2 gün içinde kesin arıza raporu çıkacak. İlgilenen 50li yaşlardaki usta tıpkı bir kalp cerrahı gibiydi, beyaz önlüğü, galoşları, meseleye yaklaşımı çok etkileyici :thumbup: Gelişmeleri aktarıcam. saygılar
Kullanıcı avatarı
roulette

Mesaj cortebertt » 03 Şub 2016, 15:07

roulette yazdı:Üstad sanırım dediğin türden bişey var. Şimdi de saati ayarlarken akrep ayarlanıyor fakat yelkovan kolumun hareketine göre bağımsız hareket ediyor boşluktaymış gibi. umarım ciddi bir problem yoktur.

Muhtemelen yelkovan gevşemiştır. Yelkovanin kolunuzu hareketine göre hareket etmesi akla ilk önce bu ihtimali getiriyor. Yine de serviste bakıp çözülecek bir durum. Fakat yeni alınmış
bu kalitedeki bir saatin tamirinden ziyade degisimini talep edin bence
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Mesaj bengisaat » 04 Şub 2016, 00:05

cortebertt yazdı:
yeni alınmış
bu kalitedeki bir saatin tamirinden ziyade degisimini talep edin bence

Bence değişim istemek ters tepebilir çünki Bu arıza ve önceki ileri gitme problemi bir arada düşünüldüğünde darbe olması kesin gibi, ki; bu durumda değişim bir yana canınız sıkılabilir...Bence hiç değişim falan karıştırmayın,müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olduğundan dolayı ücretsiz yapacaklarını sanıyorum, ancak agresif olursanız ters tepebilir ve ücret çıkarılabilir.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Mad » 18 Şub 2016, 11:14

Bana kalırsa artık bakım zamanı gelmiş Açıkcası arıza için şöyle düşündüm içinde ki yağlı alanların bir kısmı kurumuş kimi zaman hareket rahat olsa da kimi zaman da zorlaşıyor Balansör adı verilen saniye zamanını ayarlayan kısımda ki yay da sanırm mevcut ayarı dengeleyemiyor Rasgele bir saatçiye değil de kendi servisine götürüp temizlenip yeniden toplanmasını öneririm çünkü bunda 7750 makina vardı diye biliyorum epey parçası var biri kaybolsa saat rezil olur
Kullanıcı avatarı
Mad

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners