TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Star Retrograde İleri Gitme

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Star Retrograde İleri Gitme

Mesaj Mechanic365 » 22 Mar 2016, 15:03

Stingray yazdı:Vurus sayısının mekanizmanin kalitesiyle dogrudan bir alakasi yok ama,fabrikasyon hatasi varsa nasil duzgun calismaya basladi,icinden parcami degistirdiniz..

Vuruş sayısının mekanizmanın kalitesiyle şöyle bir ilgisi var, maşa pandul balans gibi parçalar eğer gerçekten kaliteliyse ömürleri stabiliteleri daha uzun oluyor, eğer kötüyse 21600 salınımda bile belli bir zamandan sonra avans vermeye başlıyor. (Yani illa düşük salınım da olan saatin parçaları kötü olacak diye bir şey yok dünya devleri vacheron constantinin ve patek philippe in birçok modeli düşük salınımda ben sadece durumu izah etmeye çalıştım) Direk uçlarıyla ilgili bir işlem yapıldı bildiğim kadarıyla hatta onun özel bir aleti var arıza tespit etme cihazı diye biliyorum ben orda ki ölçümde anlaşılıyor
Kullanıcı avatarı
Mechanic365

Mesaj bengisaat » 24 Mar 2016, 22:18

Kafamdaki veritabanını taradığımda tecrübelerimin yanında yıllar içinde gördüğüm yüzlerce arızayıda düşünerek yazıyorum falanca saatçi, kişi yada kuruluşları hedeflemiyorum.

Yeni bir saatin direk uçlarının kısa olması gibi bir durum sadece tek bir saatte çıkmaz üretimde belli bir serinin tümünde çıkar .

Direk uçlarının kısa olmasından kaynaklı bir arızanın revizyonla düzelmesi imkansız hatta saçma olmuş.
Direk uçları kısaysa Direk yada balansını değiştirmeden yapılacak revizyon ve müdahale Örneğin taşlarıyla oynanması v.s. gibi çözümlerle hassas ayar alınamaz.

Aklıma gelen tek şey saatiniz size gelmeden önce uzun süre rafta beklediği yağlarında katılaşma meydana geldiği ( Ki; son zamanlarda seri üretimlen saatlerde bu sık sık görülmekte) Ve saatçi revizyon yapınca düzeldiğidir. Ve saatçi "Nasılsa karşıdaki anlamıyor" Diyerek böyle bir şey saçmaladı.
Kaldı ki ; böyle bir genel arıza olsa mutlaka haberimiz olurdu ve orient gibi ciddi ve malının arkasında duran bir firma önlemini mutlaka alırdı.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Mechanic365 » 25 Mar 2016, 04:18

bengisaat yazdı:Kafamdaki veritabanını taradığımda tecrübelerimin yanında yıllar içinde gördüğüm yüzlerce arızayıda düşünerek yazıyorum falanca saatçi, kişi yada kuruluşları hedeflemiyorum.

Yeni bir saatin direk uçlarının kısa olması gibi bir durum sadece tek bir saatte çıkmaz üretimde belli bir serinin tümünde çıkar .

Direk uçlarının kısa olmasından kaynaklı bir arızanın revizyonla düzelmesi imkansız hatta saçma olmuş.
Direk uçları kısaysa Direk yada balansını değiştirmeden yapılacak revizyon ve müdahale Örneğin taşlarıyla oynanması v.s. gibi çözümlerle hassas ayar alınamaz.

Aklıma gelen tek şey saatiniz size gelmeden önce uzun süre rafta beklediği yağlarında katılaşma meydana geldiği ( Ki; son zamanlarda seri üretimlen saatlerde bu sık sık görülmekte) Ve saatçi revizyon yapınca düzeldiğidir. Ve saatçi "Nasılsa karşıdaki anlamıyor" Diyerek böyle bir şey saçmaladı.
Kaldı ki ; böyle bir genel arıza olsa mutlaka haberimiz olurdu ve orient gibi ciddi ve malının arkasında duran bir firma önlemini mutlaka alırdı.

Öncelikle amacım bir tartışma başlatmak değil ama kimsenin saatten anlamadığı veya saçmaladığı yok. Sizinde dediğiniz gibi yağlarında katılaşma olmuş 6 ay sonra tekrar avans vermeye başlayabileceğini usta söyledi zaten.
Kullanıcı avatarı
Mechanic365

Mesaj bengisaat » 26 Mar 2016, 03:14

Bu sorunun saatin uzun süre vitrinde rafta beklemesi nedeniyle Yağlarında katılaşma nedeniyle olabileceğini zaten belirtmiştim
Ancak "Direk uçlarının fabrikasyon üretim arızası nedeniyle kısa olması" Gibi bir teşhis, mantıkla uyuşmuyor.
Böyle bir arızanın fabrikadan farkedilmemesi çin mallarında bile zordur ki Orient gibi bir markanın bu şekilde istemeyerek de olsa zan altında kalmasına sebep olabilecek bir Teşhisin !! Yalnışlığından bahsettim. Ki Orient bu yazıya dayanarak forumu "Markamızı kötülüyorsunuzé Suçlamasıyla sorumlu tutabilir ve dolayısıyla bizler buna dikkat etmeliyiz ve biz ustalarında bu uyarıyı yapmamız gerekir .
Aksi takdirde herkes kafasına göre markaları kötüler ve forum sıkıntı yaşar.
Mechanic365 yazdı:Saatimi yeteneğine çok güvendiğim belkide türkiye de sayılı ustalar arasında olabilecek bir insana verdim (Allah tan tanıdığım birisi vardı yoksa işimiz çok zordu)

Saatin direk uçları kısaymış yani fabrikasyon hatası.

Fabrikada direk uçları kırılmadıkça üretimden geçiyormuş.

Yıkandı yağlandı şimdi düzgün bir şekilde çalışıyor.

Bu arada usta japon mekanizmalarının eski kalitede olmadığını bu problemlerle dolu birçok ürünün servislerde artık bıkkınlık verdiğini söyledi.

Bu durum orient starın kalitesine gölge düşürdü. Şimdi orient saatlerin neden 21600 salınım hızında olduğunu daha iyi anlamış oldum

Yazılarımızda forumu zor durumda bırakabilecek ifadelere yer vermemeli ve özellikle ürünle ilgili şikayetimizi markayı kötüleme karalamaya gidebilecek yorumlardan kaçınmalıyız.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 26 Mar 2016, 03:46

Mechanic365 yazdı:
Stingray yazdı:Vurus sayısının mekanizmanin kalitesiyle dogrudan bir alakasi yok ama,fabrikasyon hatasi varsa nasil duzgun calismaya basladi,icinden parcami degistirdiniz..

Vuruş sayısının mekanizmanın kalitesiyle şöyle bir ilgisi var, maşa pandul balans gibi parçalar eğer gerçekten kaliteliyse ömürleri stabiliteleri daha uzun oluyor,
eğer kötüyse 21600 salınımda bile belli bir zamandan sonra avans vermeye başlıyor.

(Yani illa düşük salınım da olan saatin parçaları kötü olacak diye bir şey yok dünya devleri vacheron constantinin ve patek philippe in birçok modeli düşük salınımda ben sadece durumu izah etmeye çalıştım)
Kod: Tümünü seç
Vacheron yada patek ile kıyaslarsanız haksızlık olur fiyat ve performans kıyaslaması yapmalısınız.

Direk uçlarıyla ilgili bir işlem yapıldı bildiğim kadarıyla
Direk uçlarıyla ilgili işlem yapılmadığını anlatmaya çalışmıştım direk uçları kısaysa revizyonla düzelmez ya direği yada balansı değiştirilmeli ki sadece direk değişiminde hassas ayar alınması mümkün değildir dolayısıyla direk uçları kısa olsaydı balans değişmedikçe hassas ayar alınamazdı.
Direk uçları sağlamdı sadece Yağları kurumuştu ve saat beklemeden dolayı yağları kuruduğu için yağlamayla düzeldi ancak revizyon yapılmadığı için de 6 ay sonra daha kötu duruma gelecek ve revizyon şart olacak .
Bunu neden diyorum: İyi bir revizyonla ve kaliteli yağlamayla saat en az 5 yıl boyunca stabil çalışır,dolayısı ile saatçinin [b]"6 ay sonra tekrarlayabilir"[/b] Demesi revizyon yapılmadığını elde kısmen sökülüp elde benzinle yıkanıp ucuz yağlarla yağlandığını veya geçici olarak yapıldığını gösterir.

hatta onun özel bir aleti var arıza tespit etme cihazı diye biliyorum ben orda ki ölçümde anlaşılıyor
Bahsettiğiniz cihaz aşağıdaki videoda var orada cihazın saatle ilgili hangi ölçümleri yaptığını ve Vuruş sayısı 19800 olan bir mekanizmadan bile hassas ayar alınabileceğini de görebilirsiniz.

https://youtu.be/lcCKrioYKMo

Not belirttiğim gibi hedefimde hiç bir kimse yada esnaf v.s. yoktu. Amacım tartışma çıkarmak da değildi bir usta olarak piyasada bilinçli olunması adına uyarılarda bulunmak bizim görevimizdir.
Birde piyasada o kadar sahte marka hatta içinde 50 liralık mekanizma olan ancak binlerce liraya satılan bir çok ünlü marka varken kaliteden ödün vermeden Halen Kendi makinasını üreten piyasada tutunmaya çalışan markalara saygı duyuyor ve kötülenmesine üzülüyorum.
Yoksa Ne orientle nede Tissot yada Seikoyla hiç bir ilgim yoktur
Geçenlerde de bir üye Tissotun kötü bir saat olduğu konusunda defalarca ısrarla yazmıştı aynı uyarıları kendisine de yapmıştım.

Aslında,bence servise gönderin böyle bir arıza varsa zaten garanti kapsamında balansını değiştireceklerdir.
Boşuna masraf ettiniz bari 6 ay sonra tekrar masraf etmeyin.
Saat açıldığı için garantiye almazlarsa bana ulaştırın ben devreye gireyim .Orientin servisi benim atölyeye oldukça yakın .
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Mechanic365 » 27 Mar 2016, 12:13

Sevgili Bengisaat; ilk önce zahmet edip uzun açıklama yapmanızdan ve yardımsever üslubunuz için size çok teşekkür ederim. İlk mesajımda belirttiğim gibi orientin özellikle star serisi saatlerini beğenerek ilgi ile takip ediyorum. Zaten çok beğenerek aldığım saatimde böyle bir sorun çıkması beni çok üzdü. Oriente karşılık herhangi bir öfke veya önyargı beslemiyorum tersine orientin modellerini hep tavsiye etmişimdir. Ama ne yalan söyleyeyim bu durumdan sonra hayal kırıklığı yaşadım. Tekrar iyi niyetli üslubunuz için çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Mechanic365

Mesaj Başaran » 27 Mar 2016, 23:38

Merhabalar.Yeni konu açmadan sapma ile ilgili bir soruyu buradan sormak istiyorum.Benimde orient marka saatim var.Sapmasını pozisyonları kullanarak kontrol altında tutuyorum.Mesela sağ kolumda iken yani tepe aşağıda iken ileri gidince ertesi gün sol koluma takıp biraz geri akmasını sağlıyorum.ileri gittiğinde evde saat 9 yönünde masaya koyup geri akmasını sağlıyorum. Bu şekilde on günü aşkın süredir sapması günde 2 ila 3 saniye arası. Bu yolla sapmasını kontrol altında tutmanın mekanizmaya bir zararı varmıdır acaba.
Kullanıcı avatarı
Başaran

Mesaj bengisaat » 28 Mar 2016, 00:05

Hayır zarar vermez, hatta saat kurma makinasında saat her yöne hareket halinde iken kontrol edilerek sapma değerleri alınır.

Zaten fabrika ayarlarında da bunlar hesaplanır ve bizlerde kullanıcının mesleği ve günlük alışkanlıklarını sorarak bu şekilde kullanım şekline göre ayar veririz. Örneğin masa başında çalışan büro çalışanı ve günün çoğunu şantiyede ve ayakta hareketli bir gün geçiren kişilerin saatlerine farklı değerler veririz böylece daha düşük seviyelerde sapma yakalanır.

Günlük sapma değerleri fabrika standardı 11 saniye civarlarıdır siz bu şekilde yaparak daha düşük bir sapma yakalamışsınız.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners