Mechanic365 yazdı:Stingray yazdı:Vurus sayısının mekanizmanin kalitesiyle dogrudan bir alakasi yok ama,fabrikasyon hatasi varsa nasil duzgun calismaya basladi,icinden parcami degistirdiniz..
Vuruş sayısının mekanizmanın kalitesiyle şöyle bir ilgisi var, maşa pandul balans gibi parçalar eğer gerçekten kaliteliyse ömürleri stabiliteleri daha uzun oluyor, eğer kötüyse 21600 salınımda bile belli bir zamandan sonra avans vermeye başlıyor. (Yani illa düşük salınım da olan saatin parçaları kötü olacak diye bir şey yok dünya devleri vacheron constantinin ve patek philippe in birçok modeli düşük salınımda ben sadece durumu izah etmeye çalıştım)
- Kod: Tümünü seç
Vacheron yada patek ile kıyaslarsanız haksızlık olur fiyat ve performans kıyaslaması yapmalısınız.
Direk uçlarıyla ilgili bir işlem yapıldı bildiğim kadarıyla - Kod: Tümünü seç
Direk uçlarıyla ilgili işlem yapılmadığını anlatmaya çalışmıştım direk uçları kısaysa revizyonla düzelmez ya direği yada balansı değiştirilmeli ki sadece direk değişiminde hassas ayar alınması mümkün değildir dolayısıyla direk uçları kısa olsaydı balans değişmedikçe hassas ayar alınamazdı.
Direk uçları sağlamdı sadece Yağları kurumuştu ve saat beklemeden dolayı yağları kuruduğu için yağlamayla düzeldi ancak revizyon yapılmadığı için de 6 ay sonra daha kötu duruma gelecek ve revizyon şart olacak .
Bunu neden diyorum: İyi bir revizyonla ve kaliteli yağlamayla saat en az 5 yıl boyunca stabil çalışır,dolayısı ile saatçinin [b]"6 ay sonra tekrarlayabilir"[/b] Demesi revizyon yapılmadığını elde kısmen sökülüp elde benzinle yıkanıp ucuz yağlarla yağlandığını veya geçici olarak yapıldığını gösterir.
hatta onun özel bir aleti var arıza tespit etme cihazı diye biliyorum ben orda ki ölçümde anlaşılıyor- Kod: Tümünü seç
Bahsettiğiniz cihaz aşağıdaki videoda var orada cihazın saatle ilgili hangi ölçümleri yaptığını ve Vuruş sayısı 19800 olan bir mekanizmadan bile hassas ayar alınabileceğini de görebilirsiniz.
https://youtu.be/lcCKrioYKMo
Not belirttiğim gibi hedefimde hiç bir kimse yada esnaf v.s. yoktu. Amacım tartışma çıkarmak da değildi bir usta olarak piyasada bilinçli olunması adına uyarılarda bulunmak bizim görevimizdir.
Birde piyasada o kadar sahte marka hatta içinde 50 liralık mekanizma olan ancak binlerce liraya satılan bir çok ünlü marka varken kaliteden ödün vermeden Halen Kendi makinasını üreten piyasada tutunmaya çalışan markalara saygı duyuyor ve kötülenmesine üzülüyorum.
Yoksa Ne orientle nede Tissot yada Seikoyla hiç bir ilgim yoktur
Geçenlerde de bir üye Tissotun kötü bir saat olduğu konusunda defalarca ısrarla yazmıştı aynı uyarıları kendisine de yapmıştım.
Aslında,bence servise gönderin böyle bir arıza varsa zaten garanti kapsamında balansını değiştireceklerdir.
Boşuna masraf ettiniz bari 6 ay sonra tekrar masraf etmeyin.
Saat açıldığı için garantiye almazlarsa bana ulaştırın ben devreye gireyim .Orientin servisi benim atölyeye oldukça yakın .