schavelle » 25 Kas 2025, 17:58
Bu konuya yeni bir şey öğrenirim ümidiyle girdim ama sübliminal malzemeden tasarruf amaçlı metal yerine silikon balans yayına geçilmesine tepki okudum.
Tam markaların alfabetik olarak gömülmesini bekliyordum ki iddia kısa tutulmuş Allah'tan.
Karşı argüman ise metalin daha dayanaklı olduğu ve bunun herkesin malumu olduğundan tartışmaya kapalı olması idi.
Anektodal olarak 50 yıllık Seiko'nun müthiş zaman tutması (dayanıklı olması değil de giriş seviye Seiko'nun dillere destan -George Daniels'i utandıran- en güçlü özelliği olan zaman tutması) örneği ile kapanış olmuş.
Hamilton'ı Omega'yı geçtim Petek Philippe'in kendi ileri araştırmalar bölümünün yıllar sonra geliştirdiği GyromaxSi , Silinvar, Spiromax gibi teknolojiler bile Silisyum içerirken biraz enteresan geldi iddia. Hani Mikroteknoloji enstitüleri, Comlab vb. laboratuvarla yapılan sayısız işbirlikleri sonucunda bu ürünün yukarıda 5-6 maddede özetlenen birçok özelliğinin başarılı olmasından kaynaklanmış ve tüm endüstride kabul görerek yaygınlaşmaya başlamasından kaynaklanmış olamaz mı diye düşündüm.
Şimdi birazdan X'e gireceğim ve "gerizekalı Tesla'nın" herkesin malumu tartışaya kapalı ucuz olsun diye Lidar kullanmayıp çöp otonom sürüşüne dair teknik aforizmalar okuyacağım. Ben de bundan hoşlanıyorum herhalde?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk