nbmc » 09 Mar 2013, 23:51
Dünden bugüne tekrar Hydro' yu test edeyim dedim. Tahmin ettiğim gibi sapmada henüz bir değişiklik yok. Fakat şöyle birşey gözlemledim;
Dün saati 22:18 de tam olarak, yelkovanı milimetrik bir hizayla 18 üzerine ayarlamıştım. Tam çizginin üstündeydi. Saniye kolu da tam olarak saat 12 yönündeyken testi başlattım. Bugün 22:18 de saniye sapmasını kontrol ederken farkettim, saniye tam 12 yönündeyken yelkovan tam olarak 18 çizgisinin üzerine oturmamıştı. Sanki bir saç teli kadar (o minnacık alanda önemli bir mesafe olduğunu düşünüyorum) geri kalmıştı.
Günde +7 saniye sapan bir saatin yelkovan kolunun bu şekilde geri kalması neden olur? Ben gayet amatörce, gece 12 de saatin hem zaman tutmaya çalışması hem de tarih atma çabasının buna sebep olabileceğini düşündüm. Nekadar mantıklı ya da doğru bilmiyorum. Bu ciddi bir sorun mu yoksa otomatik saatlerde karşılaşılabilen ve kabul edilebilir bir durum mu bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrıca başlık kalabalığı yaratmamak için sayın fsinan' ın başlığı altında bende Longines Hydroconquest kullanıcılarının bu konudaki izlenimlerini bekliyorum.
Saygılar.