TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Diver Türevlerinde Zaman Tutma Hassasiyeti Tecrübe

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Diver Türevlerinde Zaman Tutma Hassasiyeti Tecrübe

Mesaj mertk » 09 Mar 2013, 16:44

Benim longines hydro 0 saniyede günlük sapması, ama saatin bırakldığı pozisyona değişebiliyor ama benim saat cosc standartlarında gidiyor genelde gerçekten 2 3 sn nin üstüne çıktığını hatırlamıyorum günlük sapmasının.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj nbmc » 09 Mar 2013, 23:51

Dünden bugüne tekrar Hydro' yu test edeyim dedim. Tahmin ettiğim gibi sapmada henüz bir değişiklik yok. Fakat şöyle birşey gözlemledim;

Dün saati 22:18 de tam olarak, yelkovanı milimetrik bir hizayla 18 üzerine ayarlamıştım. Tam çizginin üstündeydi. Saniye kolu da tam olarak saat 12 yönündeyken testi başlattım. Bugün 22:18 de saniye sapmasını kontrol ederken farkettim, saniye tam 12 yönündeyken yelkovan tam olarak 18 çizgisinin üzerine oturmamıştı. Sanki bir saç teli kadar (o minnacık alanda önemli bir mesafe olduğunu düşünüyorum) geri kalmıştı.

Günde +7 saniye sapan bir saatin yelkovan kolunun bu şekilde geri kalması neden olur? Ben gayet amatörce, gece 12 de saatin hem zaman tutmaya çalışması hem de tarih atma çabasının buna sebep olabileceğini düşündüm. Nekadar mantıklı ya da doğru bilmiyorum. Bu ciddi bir sorun mu yoksa otomatik saatlerde karşılaşılabilen ve kabul edilebilir bir durum mu bilgilendirirseniz sevinirim.

Ayrıca başlık kalabalığı yaratmamak için sayın fsinan' ın başlığı altında bende Longines Hydroconquest kullanıcılarının bu konudaki izlenimlerini bekliyorum.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj insatiable » 14 Mar 2013, 03:30

2012 ağustos ayından beri sürekli kullanmakta oldugum, oris diver date'im günde -7 saniye civarı sapma yapıyor.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners