TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 7S26 ve 4R36 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 7S26 ve 4R36 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Mesaj 1071 » 16 Haz 2014, 10:53

mrb. bende bi saat siparişi vermiştim.7s36b yazıyordu özelliklerde.ama geldiğinde 7s36c yazdığını gördüm.ikisi arasındaki fark ne?hangisi iyi acaba?
Bilmem...Belkide bir sonbahar İstanbul'unda yeniden...
Kullanıcı avatarı
1071

Mesaj gumusdolar » 17 Nis 2016, 12:55

Merhabalar,
Konu aslında yaklaşık 2 sene önce durmuş ama 5 aydır kullandığım saatimin sapma oranları normal mi diye forum içi arama yaparken bu konuyu görünce tecrübelerimi yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli saat kullanırım ve kullandığım tüm saatler ya quartz yada kinetic oldu. Foruma sadece saat incelemerini takip etmek için üye olmuştum ve bu süre zarfında insanların otomatik saatlere karşı olan sevgilerini gördükten sonra acaba bende otomatik saat kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. Forum da herkes başlangıç olarak Seiko 5 öneriyordu sanırım bir bildikleri vardır dedim ve SEIKO SRP625J ile ben de otomatik saat kullananlar kervanına katıldım. Aslında bu konuya yazmaya başlamamın asıl sebebide bundan sonra başladı. Dakiklik benim için çok önemli. Sapma konusunu saplantılı denecek kadar takip ederim ama nereye baksam nerede bu konuda bilgi arasam açıkçası beni tatmin eden bir veri ile karşılaşmadım. Bende bu nedenle SEIKO SRP 625J modelininin kalbinde yer alan 4R36 mekanizmaya ait sapma sürelerini tam 4 ay boyunca hergün kaydettim. Bu süreleri yazmadan önce şunu belirtmek isterim ki ofis ortamında çalışıyorum ve işim masa başı olduğundan yaklaşık 7 saatim işte oturarak geçiyor. Belki bu işi benim gibi amatör değilde uzman olarak takip eden arkadaşlar bir değerlendirme yapmak isterlerse bu durum sonuçlar için bir fikir verebilir.

Son bir ay boyunca yaptığım ölçümlerde saat 30 günün 19 günü -3 sn, 8 günü -2 sn, 2 günü -4 sn ve sadece 1 günü -8 sn sapma yaptı.

Belirtmek istediğim son bir hususta saat sürekli kolda kalırsa ortalama -7 sn günde sapma yapıyor. Bu süreye uyku dahil fakat ben uyumadan önce saatimi koldan çıkarıyorum işte burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor, saat vidalı şeffaf kapağın üzerine gelecek şekilde bırakılırsa ileri gitmeye başlıyor buda yaklaşık 8 saatte +5 sn gibi bir süre, diğer tüm konumlarda örneğin tepe altta kalacak şekilde yada tam tersi pozisyonlarda bırakılırsa - yönde sapma gösteriyor. Belirttiğim süreler bu şekilde ölçülmüş olup yazdıklarımı sabırla okuyan ya da uzun bulup okumayan herkese teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
gumusdolar

Mesaj MertYe » 17 Nis 2016, 13:12

Biraz fazla dikkatliymişsiniz gerçekten :D

Benim anladığım gün içinde saati -7sn ile kullanıp akşam seffaf kapak üzerine +5 sn ile bırakılırsa günlük -2 sn gibi bence çok iyi bir sapma elde edersiniz. Düşüncem bu yönde en azından
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj mucadeleci » 17 Nis 2016, 14:18

gumusdolar yazdı:Merhabalar,
Konu aslında yaklaşık 2 sene önce durmuş ama 5 aydır kullandığım saatimin sapma oranları normal mi diye forum içi arama yaparken bu konuyu görünce tecrübelerimi yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli saat kullanırım ve kullandığım tüm saatler ya quartz yada kinetic oldu. Foruma sadece saat incelemerini takip etmek için üye olmuştum ve bu süre zarfında insanların otomatik saatlere karşı olan sevgilerini gördükten sonra acaba bende otomatik saat kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. Forum da herkes başlangıç olarak Seiko 5 öneriyordu sanırım bir bildikleri vardır dedim ve SEIKO SRP625J ile ben de otomatik saat kullananlar kervanına katıldım. Aslında bu konuya yazmaya başlamamın asıl sebebide bundan sonra başladı. Dakiklik benim için çok önemli. Sapma konusunu saplantılı denecek kadar takip ederim ama nereye baksam nerede bu konuda bilgi arasam açıkçası beni tatmin eden bir veri ile karşılaşmadım. Bende bu nedenle SEIKO SRP 625J modelininin kalbinde yer alan 4R36 mekanizmaya ait sapma sürelerini tam 4 ay boyunca hergün kaydettim. Bu süreleri yazmadan önce şunu belirtmek isterim ki ofis ortamında çalışıyorum ve işim masa başı olduğundan yaklaşık 7 saatim işte oturarak geçiyor. Belki bu işi benim gibi amatör değilde uzman olarak takip eden arkadaşlar bir değerlendirme yapmak isterlerse bu durum sonuçlar için bir fikir verebilir.

Son bir ay boyunca yaptığım ölçümlerde saat 30 günün 19 günü -3 sn, 8 günü -2 sn, 2 günü -4 sn ve sadece 1 günü -8 sn sapma yaptı.

Belirtmek istediğim son bir hususta saat sürekli kolda kalırsa ortalama -7 sn günde sapma yapıyor. Bu süreye uyku dahil fakat ben uyumadan önce saatimi koldan çıkarıyorum işte burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor, saat vidalı şeffaf kapağın üzerine gelecek şekilde bırakılırsa ileri gitmeye başlıyor buda yaklaşık 8 saatte +5 sn gibi bir süre, diğer tüm konumlarda örneğin tepe altta kalacak şekilde yada tam tersi pozisyonlarda bırakılırsa - yönde sapma gösteriyor. Belirttiğim süreler bu şekilde ölçülmüş olup yazdıklarımı sabırla okuyan ya da uzun bulup okumayan herkese teşekkür ederim.

Detaylı ölçümünüzü paylaştığınız için çok teşekkürler. Ben 2-3 yıldır saatlerimin sapmalarını ölçmüyorum. Seiko bu sapma değerlerini +45/-20 gibi paylaşırken, normal şartlar altında oluşabilecek max. sapmayı göz önünde bulundurarak müşterilerini bilgilendiriyor fakat genelde ölçtüğüm Seikolarım +/- 5sn ortalama ile çalışmakta, Seiko saatler arasında +45/-20 sn üzeri sapmaları olan istisnalar bulunmakla beraber, istisnaların çoğununda satın almadan önce bir şekilde darbeye maruz kalarak balans yaylarının sağlıksız çalışıyor olduğunu düşünüyorum.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bengisaat » 17 Nis 2016, 14:37

Bende her tamir bakım sonrasında saate Ayar makinasında farklı pozisyonlarda ölçüm yapıyorum ve kullanıcının mesleğine göre ortalama ayar vererek teslim ediyorum ve böylece en düşük sapmayı yakalayabiliyoruz.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj mucadeleci » 17 Nis 2016, 15:33

Teknik ve sosyal alanda bağ kurma konusundaki yeteneğinize hayranım *Cengiz abicim :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bengisaat » 17 Nis 2016, 16:58

mucadeleci yazdı:Teknik ve sosyal alanda bağ kurma konusundaki yeteneğinize hayranım *Cengiz abicim :)

:D
Senin saatlerde de uygulamıştık :thumbup:

Aslında saatlerin laboratuvardaki sapma değerlerinden ziyade nerede ve hangi şartlarda kullanıldığı ve değişik ortamlarda hatta değişik pozisyonlarda nasıl sapma verdiği daha önemli,dolayısıyla satıcının hatta üreticinin kullanılan ülke , hava şartları,meslek gurubu gibi kriterleri göz önüne alarak ayarlamalı ve ona göre ihraç edilmeli örneğin isviçrede kullanılan bir saat afrikaya gittiğinde sapması epey farkedecektir.
Yine bir sporcunun kullandığı bir saat sporu bıraktığı ve masa başında çalışmaya başladığında yine çok farklar görülecektir.

Özetlersek:
Sıcaklık farkları
Hareketlilik oranı
Yükseklik
Havadaki basınç,rutubet oranları

Bu gibi ortamların farklı olması saatin sapmasına etki eden sebeplerdendir...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners