gumusdolar yazdı:Merhabalar,
Konu aslında yaklaşık 2 sene önce durmuş ama 5 aydır kullandığım saatimin sapma oranları normal mi diye forum içi arama yaparken bu konuyu görünce tecrübelerimi yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli saat kullanırım ve kullandığım tüm saatler ya quartz yada kinetic oldu. Foruma sadece saat incelemerini takip etmek için üye olmuştum ve bu süre zarfında insanların otomatik saatlere karşı olan sevgilerini gördükten sonra acaba bende otomatik saat kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. Forum da herkes başlangıç olarak Seiko 5 öneriyordu sanırım bir bildikleri vardır dedim ve SEIKO SRP625J ile ben de otomatik saat kullananlar kervanına katıldım. Aslında bu konuya yazmaya başlamamın asıl sebebide bundan sonra başladı. Dakiklik benim için çok önemli. Sapma konusunu saplantılı denecek kadar takip ederim ama nereye baksam nerede bu konuda bilgi arasam açıkçası beni tatmin eden bir veri ile karşılaşmadım. Bende bu nedenle SEIKO SRP 625J modelininin kalbinde yer alan 4R36 mekanizmaya ait sapma sürelerini tam 4 ay boyunca hergün kaydettim. Bu süreleri yazmadan önce şunu belirtmek isterim ki ofis ortamında çalışıyorum ve işim masa başı olduğundan yaklaşık 7 saatim işte oturarak geçiyor. Belki bu işi benim gibi amatör değilde uzman olarak takip eden arkadaşlar bir değerlendirme yapmak isterlerse bu durum sonuçlar için bir fikir verebilir.
Son bir ay boyunca yaptığım ölçümlerde saat 30 günün 19 günü -3 sn, 8 günü -2 sn, 2 günü -4 sn ve sadece 1 günü -8 sn sapma yaptı.
Belirtmek istediğim son bir hususta saat sürekli kolda kalırsa ortalama -7 sn günde sapma yapıyor. Bu süreye uyku dahil fakat ben uyumadan önce saatimi koldan çıkarıyorum işte burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor, saat vidalı şeffaf kapağın üzerine gelecek şekilde bırakılırsa ileri gitmeye başlıyor buda yaklaşık 8 saatte +5 sn gibi bir süre, diğer tüm konumlarda örneğin tepe altta kalacak şekilde yada tam tersi pozisyonlarda bırakılırsa - yönde sapma gösteriyor. Belirttiğim süreler bu şekilde ölçülmüş olup yazdıklarımı sabırla okuyan ya da uzun bulup okumayan herkese teşekkür ederim.
mucadeleci yazdı:Teknik ve sosyal alanda bağ kurma konusundaki yeteneğinize hayranım *Cengiz abicim
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir
|