Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
borw » 12 Eyl 2012, 19:05
ilk öncelikle merhaba forma yeni kayıt oldum kafama takılan bir soru var sizlerden yanıtlarını beklıyorum..
Otomatik bir saat aldım hareket enerjisi ile çalışıyor herkezin bildigi gıbı ama saati gunlerce kullanmadıgım zaman duruyor ve için de bi yay var saat kurma kolundan 12 yönüne dogru cevirdigim zaman yay daralıyor ve çevirme bir süre zorlanıyor ve tahminimce saat kuruluyor.
saat 6 yonune aşagı dogru kurma kolunu çevirdigimde ise sürek tik tik ses geliyor ve baktıgımda saat çalışıyor ve kurulmuş gıbı
anlayamadıgım nokta saati nasıl kurmalıyım aşağı dogrumu yukarı doğrumu ters yönde çevirip saat zarar vermek istemiyorum yardım ederseniz teşekkür ederim herkeze iyigunler
-

borw
-
SeRxx » 12 Eyl 2012, 19:17
Foruma hosgeldiniz.
Saati ilk yaptığınız gibi 12 yönüne doğru kurmalısınız . Bu arada saatinizin marka/modeli nedir ?
-

SeRxx
-
drk » 12 Eyl 2012, 22:25
Ancak 6 yönüne çevirerek de bir zarar vermiş olmazsınız. Saatiniz otomatik olduğu için kurma koluna birkaç tur attırdıktan sonra saati bileğinize takın ve rotorla kurulsun.
-

drk
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir